Scudo Sports

Kış İçin Rüzgar/Su Geçirmez Üst Giysisi...

@Eser Sevinç

bu ürünlerde peki teri nasıl atıyor dışarıya

Scudo
(link)

Gore-Tex, santimetrekaresinde 1,4 milyar adet gözenek içeren çok ince bir kumaştır. Bu delikler o kadar ufaktır ki sıvı haldeki su zerreciği geçemez ama buhar molekülü rahatlıkla geçebilir. Gore-Tex malzemenin çalışma mantığı işte bu kadar basittir.

Gore-Tex malzeme, nylon veya polyester gibi yüksek performanslı sentetik kumaşlar üzerine lamine edilerek (ısıl işlemle yapıştırma) su ve rüzgar geçirmez fakat bunun yanında nefes alabilir giysiler, eldivenler, şapkalar ve ayakkabılar üretilir. Gore-Tex kumaşlar suyu, karı, ve rüzgarı dışarıda tutarken içeride biriken su buharını dış ortama atarlar. Sonuç mu? Macera sizi ne koşullara sürüklerse sürüklesin daha kuru, daha sıcak ve daha konforlu kalacaksınız.

Gore-Tex malzeme çok güzel bir malzeme fakat Edip beyin de belirttiği gibi Kumaş üzerine lamine edilerek kullanılan bir katmandır, bu sebepleki yıllarca tepe tepe kullan bir ürün değil Çamaşır makinesinde yıkanmaz (zaten özel amaçlı üretilen bu tür malzemelerin nerdeyse hiçbiri makinede yıkanmıyo). Sürekli aynı yerden katlanan kat yerlerinde birsüre sonra bozulma olabiliyo. Tabiki yinede piyasada bulunan en iyimalzeme Gore-Tex, Colombia markasından bir yağmurluk almıştım 2 sene önce iyide bir mebla ödemiştim Gore-Tex değildi Colombia nın kendi geliştirdiği bir sistemdi, Hatta mağazada demosu vardı (şeffaf bir kabı adada bahsedilen kumaş ile ikiye ayırmışlardı üst kısımda su doluydu, su alt bölüme geçmiyodu. Bir pompa yardımı ile alttan hava verince kabarcıklar suya geçiyodu.) Baktım güzel Colombiada tanıdık marka aldım, 6 ay bile olmadan bütün özellik gitti geri götüremedim faturayı kaybetmişim. (Amacım burda marka kötülemek değil aynı markanın başka ürünlrini yıllardır kullanıyorum.) Diyeceğim şu Gore-tex gibi kabul edilmiş sistemlerden şaşmayın, fakat bir süre sonrada bozulabileceğini unutmayın sonuçta bu tarz malzemeler özel amaçlı ürünlerdir. Bu benim deneyimlediğim kendi nacizane görüşlerim. Bu arada verilen linkteki Wind Stoper lerin fiyatı iyi gibi fakat gidip yakından bakmalı.

• Beğen
Tepkiler: caner ünsal
@muratcolakoglu

Ben biraz fazla üşüyenlerdenim. Şu an bu havada sabah 6 ile 8 arası donuyorum resmen. Kışı düşünemiyorum. Önerdiklerinizden Mavic Hydro epey öneriliyor ben de beğendim; fakat Salomon kalitesine ve kumaşına göre hem pahalı hem de bir sürü olumsuz yorum var hakkında. Bu ikisi arasında kalsam kesin Mavic derdim. Araştırmaya devam ediyorum...

@Halil EROĞLU

Daha önce bahsettiğim yukarıdaki ürünün malzemesi Gore-Tex değil dediklerine göre. Toray diye bir kumaş. Bu kumaşın nanoteknoloji ile üretilip üretilmediğinden emin değilim fakat 10.000mm gibi bir ifade var görüldüğü üzere. Bu ne anlama geliyor dersiniz? 10 metre su geçirmez mi demek, yoksa kumaşın cm² başına düşen dokuma yoğunluğu falan mı?..

merhaba arkadaslar. ben b twin 7 ceket kullaniyorum. koltuk altları fermuarlı, bir kontrol edin derim.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Halil EROĞLU
@Halil EROĞLU

Mavic ile linkteki Salomon'u karşılaştırmak doğru olmaz; Mavic ceket bisiklete özel; gövde ve kolların kesimi tamamen bisiklet üzerindeki pozisyonuna göre. Ve vücuda tam tamına oturuyor.

Bisiklet üzerinde hızı öldüren en büyük faktör paraşüt etkisi yapan bol giysilerdir. Bu yüzden Salomon tarzı bol montlar hem performans hem komfor açısından bisiklet üzerinde kullanmaya elverişli değil. Zaten linkte de koşu için önerilmiş.

Mavic hakkında temel şikayet çok dar kesim olması; birazcık göbekliyseniz bile olmaz. Ve uzun boylular belinin (ve özellikle ön tarafın) çok yukarıda bittiğinden şikayetçiler. Ama bence bu biraz da yukarıda sözettiğim bisiklete özel kesim ile alakalı; ayaktayken üzerinizde nasıl durduğuna takılmamak gerek. Bunlar dışında ben negatif bir tarafını pek görmedim. 3 senedir kullanıyorum, çok sık kullandığımı söyleyemeyeceğim ama yine de değerlendirme için yeterli bir süre.

• Beğen
Tepkiler: Halil EROĞLU
İnternetten bir arkadasın duyurusu üzerine karaköyde atlas outdoora gittim ve gore tex in ihraç fazlası defolu ürünlerinden aldım.Bisiklet pantolonu ve ceket(kapşonlu arka cepli).Rüzgar-yağmur geçmez teri atar dediler kullanmaya başladım, ama ter konusunda biraz şüpheliyim.

6 taksit 245 ödedim.Normalde 900 tl ye falan geliyormuş.Yeleğin iç kısmında 2 mm kaplamada ve ön kısmında 2 cm kesik mevcut ama beli bile olmuyor.Pantolonda hiçbirşey yok.Ben bu havalarda bile giymeye başladım.40 derecede yıkanabilir ılık ütü yapılabilir,hemde tasarımları falan süper,kalitesi, işçiliği.Arkadaşımın bile spor elbise olarak hoşuna gitti.Yani o derece.

@ybayrak

22 eylülde bende karaköyde atlas outdoordaydım. İçeri girdiğimde tamam dedim burada aradığım ne varsa bulabilirim gerçekten dükkan iki katlı ve ağzına kadar dolu, bisiklet giyimleri alt katta fakat ne yazıkki hiç birinde bana uyacak beden bulamadım. Bedeni S.M.L.XL olanlar için indirimde gore tex güzel ürünler var. İstanbulda olanların mutlaka uğrayıp görmesi gereken bir mekan. Bu arada aradığım beden XXL'dı.

Atlas outdoor'un sitesinde aradığım bedende yalnız dağ bisikleti için önerilen bir model şu anda stokta görünüyor. Su ve rüzgar geçirmeyen bir ceket arıyorum. Alanya'da sonbahar ve kış için alttan sadece içlik giyerek bu ürünü kullanmayı düşünüyorum. Çok daha soğuk hava şartları için tasarlanmış bir ürün gibi görünüyor Alanya'da hava şartları çok ağır değil ama genellikle gündüz çıkıp akşamın ilerleyen saatlerini bulabilecek turlarım olacak bu bakımdan eğer kesimleri beni zorlamayacaksa almayı istiyorum. Kullanım alanı dağ bisikleti deniyor bu yol için olmaz demek mi oluyor ne dersiniz.

(link)

@Halil EROĞLU

başlığa abone olmayı unuttuğum için uzun süre sonra gördüm bu mesajı.unutmuşum;) scott ın çok güzel harika desenli,kalın jarse kumaşlı aşortmen üstü tipli,hem bisiklet sürerken hem yağmurda hem kışın günlük yaşamda giyilen ürünleri vardı. çok pahalı olduğu için alan kişi az olurdu. lakin geçen gene % 70 e varan indirim yapmıştı.hatta burada forumda başlık açıldı. evancyles.com sitesinde. kredi kartım olmadığı için o zamanlar alamadığıma çok üzülmüştüm.böyle siteleri takip et.

Bakacağım dediğiniz siteye. Hava iyice soğudu İzmir'de. 1 ay sonrasını düşünemiyorum...

Konu çok faydalı, takip edelim.

Linkteki ürünler naylon değil mi?
Bende var birkaç tane rüzgar ve su geçirmez ama hava alıyor uzun kollu tişört ve eşofman, naylon değil kumaş. 3 kattan oluşuyor, italyadan numune gelen kumaşlardan yapılmış, gayet güzel.

Hangi ürünleri kastettiniz Gore bike ürünlerini mi? eğer onlarsa naylon değil goretex astarlı kıyafet özel tasarlanmış ve çok pahalı bir sistemdir gore-tex diye araştırma yaparsanız göreceksiniz.

benim şahsi fikrim sadece bisiklet üzerinde giyilicek ürünlere bu kadar ciddi paralar vermek bana cok tuhaf geliyor. ve bu fiyatları gerçek bulmuyorum bir cogunu yakından inceledim kumaş oranlarını yapısını markalı markasız geçiriyolar üstüne gora tex arada 500 lira fiyat olan ürün vardı yaw kesnlikle bu paraları ödemeye gerek yok bu memleketde -20 derecede 3 saat bisiklet sürdüğüm günler oluyor. nikenin elestanlı termal içlikleri bile bu para değil en alta böle bi içliğini yada polyester elestan sweatını giyip üzerine vapor wowen serisi ceketleri kesnlikle rüzgar geçirmiyor hemde kaliteli yıllarca giyeceğinize ben garanti veririm. vede gezerkende giyebilirsiniz hem ruzgar hem su geçirmeyen storm fit serileri 200 tl civarında bence gerek yok onlara bile sadece yagmurlukları 80 90 tl civarında bardakdan boşalırcasına yagan yagmurda bile sadece teninize nem temas ediyor. hem bisikletle giyin hem gezmeye giderken neüdü belirsiz ürünlere bu parayı vermeyi dogru bulmuyorum.

500 tl gibi yüksek bir rakam verilmiyor zaten burada en fazla konuşulan gore-tex ürünlerinin uygun fiyatlı satışı söz konusu ben şahsen normal şartlarda bu ürünlere istenilen fiyatı veremem ama 100-150 tl gibi bir rakam istenildiğinde veririm.Sadece bisiklet kullanımında değil normal günlük hayatta da giyilebilir tarzda ürünler mevcut.Açıklamalarda belirtilmiş bu özellikler
linki de bu
(link)

ben nike stormfit bir mont aldım. kolları istenildiğinde fermuarlı çıkartılabiliyor. sırt kısmında da fermuarlı bir cebi mevcut. hem bisiklet hem koşu için uygun bir model. aslında yurtdışından enduranın bir ürününü alayım diyordum ama bu ürünü inceledim , giydim hoşuma gitti. bir cebinde cırt cırtlı anahtar, bozuk para cebi var. soğuk günlerde içine termal içlik ve ince termal bir polarla kullanmayı düşünüyorum, istanbul için sanırım yeterli olacak.

http://media.thesimplygroup.com/stockimages/Nike_Mens_Convertible_Running_Jacket_-_Voltage_Yellow_and_Black/111821/1/2.jpghttp://media.thesimplygroup.com/stockimages/Nike_Mens_Convertible_Running_Jacket_-_Voltage_Yellow_and_Black/111821/3/2.jpg

• Beğen
Tepkiler: Semih_ÇELİK
@İslam Gölge

anladım ama yukarda bi linkde 250 euro bi fiyat var ben bu fiyatları dogru bulmadıgımı belirttim sizin gösterdiğiniz ürüne bir yorum yapmadım. bu linkdeki ürünü dısarda gezerken giymem şahsen. ve markasız ürüne 150 lirada vermem en kaliteli serileri bu fiyat nike ın.

Geri