Abiler bisikletim şuanda kullanılmıyor (bisan rx9300). gelmeden önce odama koydum. çok düzgün bir ortamda pas olacağını düşünmüyorum. kafamdaki tek soru lastiklerin üzerine uzun süre basınç olmaması için (tek noktaya) ters çevirmiştim. bu sefer de sele ve gidona ağırlık bindi ve vites kolları da hafiften ağırlık alıyor. bisikletimin ön maşası karbon fiber olduğu için ön kısmı arkaya göre çok daha fazla hafif ancak yine de uzun süre öyle durması vites kollarında sıkıntı çıkarır mı ? ayrıca lastikler hakkında doğru şeyi düşünmüş müyüm ? uzun süre tek nokta üzerinde kalırsa çatlayacağını veya zarar göreceğini düşünüyorum
Bisiklet tersken gidonun üstüne denk gelecek şekilde iki tane plastik şişe kapağı gibi yükselti ya da daha iyisi top hae getirilmiş iki yumuşak bez, sertçe bir sünger v.b. koymanız vites kollarına yük binmesi sorununu önler bence.
Bisiklet sönük lastiğin üstünde durmamalı ama şişik lastikte sorun olacağını sanmıyorum.
Bende kış mevsiminde kullanmadığım 2 bisiklet var, odamda duruyorlar. Lastiklerini normal basıncına kadar şişirmeden, tamamen boşalmasına da izin vermeden tutuyorum.
Yol bisikleti duvar askısında duruyor, lastiklerin teması yok.
Diğerinde tur tipi çiftli ayak var, ön-arka ağırlık tam dengede, öne ittirirsem ön teker, arkaya ittirirsem arka teker yere değip kalıyor, değmeyen tekere de çok az ağırlık biniyor. Arada bir yere değen tekeri değiştiriyorum, sık sık da tekerleri çevirip temas ettiği noktayı değiştiriyorum.
Diğer iki bisiklet kış mevsimi de dahil en az birkaç günde bir kullanılıyor, bina girişi merdiven altında kamera önünde kendi kilitleriyle ve birbirlerine de kilitli olarak duruyorlar. Onları da bir süre kullanamadıysam sadece tekerlerini biraz çevirip temas yerini değiştiriyorum, basınçlarını da olması gereken seviyede tutuyorum.