Scudo Sports

Kış geldi. Doğalgaz faturan ne mi gelecek? Cevap içeride...

Scudo
Evi ısıtmak için 24 saat boyunca çalıştırmıyorsunuz kombiyi. Benim 3 katlı müstakil evimde doğalgaz ile çalışan kalorifer kazanı var; geçen sene doğalgaz faturasına ödediğim azami bedel 400 TL idi. Bu bedelin içine sıcak su ve mutfaktaki ocakta yanan gaz bedeli de dahil üstelik.

Binanızın yalıtımı çok önemli. Bir başka etken de, apartman dairesinde oturuyorsanız üst ve alt komşularınızın durumu. Üst veya alt katı boş olan bir dairede oturuyorsanız doğalgaz tüketiminiz otomatikman yükseliyor.

• Beğen
Tepkiler: Whirlwind
Abi bu islerden az cok anliyosun gibi benim de bi sorum var
Elektrik kayio kacak bedelini geri veriyolarmis diye duydum bunu hic arastirdiniz mi

• Beğen
@Mehmet Altuğ
Geçen senenin üstüne yediğimiz zamlar köprü oldu mehmet bey :) işin şakası tabiki 24 saat kombi çalışmıyor. Çalışmıyor derken yani sürekli açık ama aktif değil. Ben açık bırakıyorum. Sonuçta aç kapa yapınca ( gece için söylüyorum ) fiyat emin olun çok daha fazla artacaktır. Yalıtımımdan da bahsettim konuda. O yönden şanslıyım heralde.

@ÇaNakkaLeRuHu Bedaş geldi saati değişti faturayı iptal ettiler sevindik ertesi ay aynı fatura bi daha geldi :D meğerse saatin okunma değerini sıfırlamaları gerekiyomuş öyle yaptılar düzeldi.

Herkese tavsiyem (özellikle oda termostatı olmayanlara) kaliteli bir oda termostatı kullanın. Hem evin sıcaklığını kolay ayarlayın hem de gereksiz gaz sarfiyatını engelleyin. Servisler ne yazık ki ucuz termostatı yüksek fiyata kakalıyorlar. Ben kendim alıp monte ettim. Servisin kullanacağı termostatın çok çok üst kaliteli olan termostatı daha uygun fiyata alıp taktım. Rahat ettim. Aynı büyüklükte daire aynı petekler ve aynı kombi olan üst komşumdan %50 daha az ödüyorum.

Bu arada doğalgaz konusunda bi püf noktası vereyim alt üst yakmaya başlamadan siz doğalgazı açmayın üşüsünler bi güzel kombiye yüklensinler siz onlardan sonra minimum seviyede açsanız bile ev ateş gibi oluyor tecrübeyle sabittir kışın doğalgaz faturamız 70-80 geliyo :D

@gmfaruk
Ben şahsen hiç uğraşmadım açıkçası. Daha kredi kartlarındaki senede iki sefer alınan kart parası için uğraşamadım henüz :)

@Yusufclp
Bizimle marka ve resim paylaşabilirmisiniz lütfen. Bize bir referans olsun...

@ÇaNakkaLeRuHu
Neys ben bunun pesine dusucem yaparsam haber vericem INSALLAH RABBIM su ogrenci kulunun yuzunu guldurur

• Beğen
@ÇaNakkaLeRuHu
Şuan evde olmadığımdan fotoğraf paylaşamam. Ancak termostat konusunu çok araştırdım uygulamadan önce. Termostat yok iken ev ısınıyordu kombi ayarını düşürüyordum soğuyunca yükseltiyordum. (Gece-gündüz ısı farklarından dolayı) Termostatı bağlayınca kombinin yerini unuttum adeta. Tabi faturaya da olumlu yansıyor bu durum.
Birçok marka var termostat olarak. Benim kullandığım General marka ve HT 250 modeli dijital termostat. Isı algılama hassasiyeti çok iyi. Ve çalışma aralığı 1 derece. Yani 23 dereceye ayarlayınca 22.5-23.5 arası çalışıyor. İnsan vücudu bu kadar az sıcaklık değişimini algılayamaz. Temostatın konfora da etkisi olumlu bu sebepten.

Geri