Scudo Sports

Kış bisikletçileri

@navigraph55 hocam kardan once yagmurda çamurda sürmeyi bir başarayim istanbulda olacak 1-2 haftalik karda da deneyexegim inşallah. Yolla çıkmasam bile mtb ile çıkarım :)

Scudo
kış için bende lastik arayışındayım

Kışın erken kararan hava ve karın gözü almasına karşına sarı camlı gözlük iş görür mü?

@Mustafa555 Sarı camlı gözlük bulutlu havalarda daha aydınlık gösteriyor akşam ve karda bir işe yaramaz.Akşam saydam cam karın gözü almasına karşın gene siyah cam kullanılabilir.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa555
Aksamlari siyah camda da bir sey görünmüyor

Kışlık bisiklet ceketi, polarlı tayt, bir de kışlık buff aldım.
Yol bisikleti kullanıcısı olarak kış için bir ihtimal cyclo-cross alacağım gibi.
olmadı yine yol bisikletimi kullanırım ama kesin kullanırım.
Ankara soğuk olsa da, yapacak bir şey yok!

Kış da geldi artık. Tur sayısı da giderek azalıyor. Kış bisikletçileri kışa hazır mısınız :)

• Beğen
Tepkiler: Fatih Toraman
Nerede bu kışçılar :)

Burada

IMG_3657.JPG

Kışın bisiklet sürmek istiyorsanız kıyafetinizi iyi seçmelisiniz.Termal içlik,çorap,bere ve kaliteli eldivenleriniz olmadan bisiklete binmeyin.Hele ki pamuklu iç çamaşırları zinhar olmaz.

hoş gelidn kışçı @burhan çetin :)

pamuklu iç çamaşırı neden olmaz ki :)

@Mesut A..

Pamuklu iç çamaşırı terlediğinizde ıslanır ve teri dışarı atmaz.Özellikle yokuş çıkarken çok efor sarfetmeniz sonucunda terlediğinizde terinizi dışarı atmak yerine terinizi emerek ıslanır ve yokuş aşağı inerken çamaşırınız ıslak hızınızda fazla olduğu için sıcak kaslarınızın buz gibi olmasına neden olur.Ertesi gün fena halde kaslarınız tutulabilir.Yazın bile tavsiye etmiyorum.

Yazın altına pamuklu fanila giymemek kaydıyla teri dışarı atan tişörtler,kışın ise yine fanilasız termal içlik kullanılmalı.

• Beğen
Tepkiler: Mesut YB
Şimdi anladım, bilgi için teşekkürler :)
Yazın o yüzden ben atlet giymiyordum teri emiyor tişört dışarı vermez diye. Ama yeni yeni giymeye başlamıştım. Uyarmanız iyi oldu. Ben iç çamaşır diyince aklım alttakine gitti de :D

• Beğen
Tepkiler: oktayakgoz
Kışın güzel, tek sevmediğim yanı rüzgarsız günlerde, şehrin öbeğine çöken ve bizleri zehirleyen o nalet baca dumanı..

Web'de "Studded Tires" diye ararsanız, bazı markaların, hoş modellerini bulabilirsiniz. Hatta o modellerin, donmuş göl üstünde filan, mukayese videoları da mevcut yutub'da.
Ama o kadar param yok diyene de, "DIY" keywordu ile İnternet'te, ne kapılar açılıyor meraklısına...
Evet, ben de 12 Ay üzerinden bakıyorum konuya ;)

(
)

(link)

Bugün çok sert ve soğuk rüzgar olmasına rağmen çıktım 20 KM yaptım ve güzeldi. Daha soğuk günlerde de niye olmasın bisiklette önlem aldık mı yeter.

@Cyclist999 Ben respro maske aldım vallahi farketti.
Tamam sağa sola bakarken kasılıyor, tamam alışması nasıl başlamanız gerektiğini öğrenmeniz süre alıyor ama kışın o iğrenç havada benim kurtarıcım olacak muhtemelen...

• Beğen
Tepkiler: Cyclist999
İllaki mtb sart degil kisin bisiklete binmek icin bana yol bisikletide yeter hem daha az camur atiyo

• Beğen
Havaların soğumasını iple çekiyorum.Yazın sahildeki mangal-semaver dumanından eser kalmıyor.

• Beğen
Tepkiler: Ozan k.
kışa hazırım ,

1- kar maske var
2- kışlık eldiven var
3- alta kışlık uzun tayt var
4-üste, en alta termal ve bisiklet forma yazlık,hazır,yedek uzun kollu bisiklet forma rüzgarlık vazifesini görecek
5- ayakkabılar spd yazlık,ayakkabı kılıfı yerine geçen sene üç adet yün çorap ile işi götürmüştüm

tek sorun ise yol bisikletinin lastikleri ,700x25 rubena ıslak zeminde kaydırıyor ,bütün kış hafta içide boş olacağımdan
yağmursuz günlerde olacaktır,kara gelince istanbula aylarca kar yağmıyor artık.

ben kış için hazırdım ekstra birşey almadım açıkcası. termal içliğim var. uzun kollu bir forma alabilirim belki. kollar için warmer vardı ama yerini bulamadım. lastikler iyi durumda (conti ultra sport) yeni fren papuçu aldım.

• Beğen
Geri