Kırmızı ışıkta duruyor musunuz?

Kayıt
25 Temmuz 2011
Mesaj
80
Tepki
17
Şehir
Ankara
Trafikte yol müsaitse kırmızı ışıkta bisikletle duruyor musunuz? Tamam, geçmek tehlikeli, bunu kabul ediyorum, ama diyelim ki geçtik, kamera veya polis bizi tespit etti, bunun ceza-i müeyyidesi var mıdır?
 
Scudo

Eray ADALI

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Nisan 2009
Mesaj
808
Tepki
705
Şehir
Ankara, Eryaman
cezası olup olmadıgı hakkında bir bilgim yok fakat ben kendi yaptıgımı soyleyeyim; taşıtlar icin kırmızı ısık yanıyorsa yayaların ısıgına bakarım. Eger yaya ışıgı yesil ise oraya bir araç sapmayacak demektir; böylece kendimi tehlikeye atmamıs oldugumu anlarım, yine de gecerken kuralları ihmal edecek bir insansıya denk gelme ihtimaline karsı temkinli olurum.

Gerektiginde tasıt gerektiginde yaya olarak gorurum yani kendimi.. Boylece yesil ısık yandıgında olusabilecek baskıdan ve sıkısıklıktan da kurtarmıs olurum once giderek kendimi... ama dedigim gibi dogru mudur yaptıgım tartısılır...
 

ProfessionaL

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Haziran 2011
Mesaj
2.193
Tepki
700
Yaş
32
Şehir
İstanbul
İsim
Hasan Kılınç
Başlangıç
2000—01
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
ben durmuyorum hatta polislerin yanında geçiyorum :D yaptıgım yanlış galiba ama yol boş oluyor genelde .
 

Alper Üste

Aktif Üye
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
115
Tepki
83
Şehir
Denizli
Ben yol müsait ise genelde geçiyorum.

Bir de şöyle bir durum var şimdi trafik yoğun oluyor ve ben arabalar gibi ani kalkış yapamıyorum o yüzden durduğumda ışık yanmadan 3-4 saniye önce kalkarak (ki arabalarda 3. saniyede kalkmaya başlıyor güzel memleketimde) trafiğe sıkışıklık vermemeye gayret ediyorum.
 

Didem Üstünol

Aktif Üye
Kayıt
24 Haziran 2011
Mesaj
102
Tepki
86
Şehir
İstanbul
Bisikletle kırmızı ışıkta geçmek, bir yayanın yolu boş gördüğünde ışığa bakmadan karşıdan karşıya geçmesine benziyor :) Sonuçta bisiklet ehliyetimiz olmadığından bunun cezai bir yaptırımı olacağını sanmıyorum -ki ben hiç beklemeden geçiyorum yolu boş gördüğümde. Diğer sürücüleri zor durumda bırakmadığımız sürece sorun olacağını sanmıyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Güllü

serhat toy

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Nisan 2011
Mesaj
406
Tepki
369
Şehir
İzmir-Bandırma
@Mustafa Güllü

Sayın Mustafa Güllü;

Plaka olmadığı için kameradan falan ceza kesmezler ama polis görürse bir iki laf edebilir...Eğer ters birisi ise de, ya da ceza kotasını doldurma peşindeyse ceza yazabilir... Ama yazacağı ceza nasıl olur bilemem... bir arkadaşa ceza yazmış ama bildiğiniz yayaların karşıdan karşıya geçmesi muhabbeti gibi bir ceza ayrıntıları tam bilmiyorum da öyle bir şeyler demişti...

Benim çok geçmişliğim vardır bu arada... ve hatırladığım 3 ünde polis varken oldu... birinde ben tam geçmeye kalktığımda yandı,ki trafikte kararsızlık hatadır o yüzden devam ettip.. diğer 2 si normal bastım gittim.. yayada geçiyordu bir şey derse gözünün önünde mazeretim vardı :)

Ama illa bakıyorlar göz ucuyla bunu söyleyebilirim...
Eğer bakıyorsa geçmeyin, biz duruyoruz bakarsa.. bakmazsa geçebilirsiniz zaten takmıyordur...

Ama dediğim gibi bunlar benim yaptıklarım, herhangi bir garanti ya da iddia yoktur :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Güllü

KIVANC YILMAZTURK

Daimi Üye
Kayıt
7 Nisan 2011
Mesaj
353
Tepki
183
Şehir
Lüleburgaz
Ne olursa olsun isterse yol tamamen boş olsa bile gene kırmızı ışık gördüğümde yavaşlıyorum ve sağıma soluma bakıyorum eğer müsait ise geçiyorum eğer değil ise ya ışık yanana kadar bekliyorum ya da müsait olunca geçip gidiyorum temkini elden hiç bir zaman bırakmamak gerekiyor.

Bisikletlere her hangi bir yaptırım söz konusu değil motorlu taşıtların arasına girmiyor çünkü ceza ve yaptırım uygulanmaz fakat bir kazaya sebebiyet verdiyseniz ya da size birisi çarptıysa bisikletinizin masrafını çarpan kişiye ödetebiliyorsunuz ya da sizin yüzünüzden oluşan bir kazadan çıkacak olan masraf size yüklenebilir ben şahsen bir keresinde kaza yaptım daha doğrusu bana vurdular neyse zararım karşılandı...
 

Berk Mercancı

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Temmuz 2011
Mesaj
1.176
Tepki
887
Şehir
İzmir
Bisiklet
Raleigh-USA
Eğer sadece yaya geçidi varsa; gelen yayaya göre davranıyorum. Varsa duruyorum yoksa geçiyorum. Eğer kavşaksa iyi bi gözlemleme yapıp öyle geçiyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: Decsan

Ayhan Cihangir

Daimi Üye
Kayıt
28 Mart 2011
Mesaj
278
Tepki
269
Şehir
Kütahya
Baktım yaya geçmeyecek basıp gidiyorum. Benim de avantajım bu olsun. Zaten bisikleti trafik de takan yok ben neden ışığa takacakmışım ki. Söylediklerim kötü örnek olabilir ama ben böyle düşünüyorum. Hatta bazen bazı araçlar hırs yapıyor benimle yarışmaya kalkıyor, basıyor basıyor bi kırmızı ışık yanıyor durmak zorunda kalıyor, ben dururmuyum :D işte olayın en zevkli yanı.
 

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Haziran 2007
Mesaj
2.910
Tepki
2.055
her zaman duruyorum kırmızı ışıkta. eğer trafik polisi sizi görürse sanırım 63 lira para cezası keser. eğer param yok derseniz kimliğinizi alabilir. eğer kimliğim yok derseniz buyrun nezarete :)
 
  • Beğen
Tepkiler: serhat toy

Bahadır Budak

Aktif Üye
Kayıt
14 Mayıs 2011
Mesaj
140
Tepki
69
Şehir
Urla-İzmir
bu aralar sürekli aklıma gidip bir trafik polisinden bisikletlilerin davranışlarının nasıl olması konusunda bilgi almak geliyor, ancak şöyle bir düşününce boş bir eylem olur gibi geliyor çünkü açıkçası soracağım polisin de birşey bildiğini düşünmüyorum bisiklet hakkında. hal böyle olunca yaptığımız yanlışı bile birçoğu anlamayacaktır. hatta kendini yasa ve bilirkişi sayan öyle üst düzey polis memurlarımız var ki, yok yere fırça yiyip azarlanabilirim. :)

onun dışında ben kırmızıda yolun durumuna göre geçiyorum. sonuçta yanmalı motora sahip araçlar çok kısa sürede hızlanırken, biz kırmızıda durunca tekrar hızlanmamız çok yorucu ve uzun olur. kaldı ki ülkemizde yeşil ışık yanar yanmaz kornaya basan vatandaş, bir bisikletli önünde hızlanmaya çalışınca dumur olur gibime geliyor :)

yanlışlıklar çok evet, ama kendi standartlarımıza göre uyum sağlamak da biraz gerekli aslında. saygılar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Barkın Kenan

Alper Yıldırım

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Haziran 2009
Mesaj
609
Tepki
450
Şehir
Antakya
kırmızı ışıkta duruyorum fakat son 10sn kala pedala basmaya baslıyorum ve diğer araçların önüne çıkyıorum, boylece beni fark etmiş oluyorlar. yanlarında durunca gaza abanıp sıkıstırabiliyorlar ama biraz önlerinde olunca kavsağı gecene kadar arkamda temkinli geliyorlar zaten daha sonra ben sağa çekiliyorum onlarda geçiyor.
 

serhat toy

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Nisan 2011
Mesaj
406
Tepki
369
Şehir
İzmir-Bandırma
@Alper Yıldırım

Aklıma geldi Amerika'da çekilmiş görüntülerde bisikletli seyir halindeki arabayı sollarken sol arka tarafına sağ eliyle tık tık yapıyor hafifçe.. araba farketsin de şerit değiştirmesin diye...

Ben onu burada yapamam...
Adam ezer beni bilerek... Hırs yapar arabasına bir şey yapıyorum zanneder...
Ya da sollayacağım için yaptığımı anlar gene ezer... yediremez... :(

Dolmuşçuların özellikle onları geçtim diye gaz yapıp benle yarıştıklarını ve bilerek dolmuşu bağırttırarak beni geçip öyle sağa yanaşıp yolcu bıraktıklarını bir kaç defa yaşadım...
 

Harun.

Yaşam boyu bisikletçi
Kayıt
8 Temmuz 2010
Mesaj
1.777
Tepki
908
Yaş
29
Şehir
Wonderland
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Durunca millete ilginç geliyor. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam

Sefa Ayrılmaz

Aktif Üye
Kayıt
1 Mayıs 2011
Mesaj
124
Tepki
73
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cannondale
@Bahadır Budak

Polislerden cok şey beklemek aptallık olurdu.bende anımı anlatayım..
arkadaşımın 600rr var ve kısa far tek lamba yanıyor. uzunda ıse 2 far yanıyor.Kısa farlarımız acıktı arkadaşımın farını görmüş polis bizi sag cek dercesine el hareketiyle durdurdu.2 saat far bozuk muhabbeti başladı durumu izah etmeye calıstık.kısa süreli tartışmadan sonra amiri geldi yanımıza onada dil döktükten sonra saldı bizi.Ondan sonra daha çevirmede durmadım zaten..
 
  • Beğen
Tepkiler: Eray ADALI

Ahmet Gümüş

Daimi Üye
Kayıt
26 Temmuz 2011
Mesaj
243
Tepki
54
Şehir
Aydın
Bence herkes yol musait olsa dahi durmalı.
Araç sürücüleride geçme sansımız varken sırf kurala uymak için beklediğimize kanaat getirecektir.hatta bunu gören sürücüler zamanla bisikleti trafiğin bir parçası gibi görmeye başlayabilirler diye düşünüyorum..

Biz türklerde araba kullanırken kırmızı ışığı gördüğümüz halde son dakika frenlemeye bayılırız nedense.Çoğu zaman yavaşlayaman bir kaç dallama kırmızı ışıkta mutlaka geçer.Hadi kaza olur arabada maddi hasar,Biz bisikletle kazaya karşı hiç bir savunmamız yok.Aman dikkat etmek lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam

serhat toy

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Nisan 2011
Mesaj
406
Tepki
369
Şehir
İzmir-Bandırma
@Ahmet Gümüş

Sarıda haaaaaarrrr! diye kalkan bir milletten bahsediyoruz.Önündeki arabayı 1 sn geç kaldırınca Ana avrat sövüp kornaya basan bir milletten bahsediyoruz...Hoşgörü ve empati den uzak bir milletten bahsediyoruz...

Sizce kırmızı ışıkta beklemenizi 100 şoförden kaçı dikkate alır?
Bence şansınız varsa 1 :)