Scudo Sports

Kirli hava ve solunum

"Hava kirli olduğu için açık havada egzersiz/spor yapmamalıyız" gibi iddialı bir öneride bulunduğunu düşünmeliydi speedymammy yani? Mantık fışkırıyorsun her zamanki gibi.
Ben orada yaptığım yorumun sonuna emoji koydum.Yani espri yapmak istemiştim.Sağlık bakanına soru sorulmuştu koronadan nasıl korunuruz diye .O da elimizde çok önemli bir koz var, yakalanmamak demişti.Arkadaşın espriyi ciddiye alacağını düşünmemiştim.

Scudo
Bazı arabalar , çoksa eski değil. Simsiyah duman çıkartıyorlar ayrıca sesleri de çok . Teknik olarak ismini bildiğim bazı parçaları bozulmuş oluyor yaptırmıyorlar . Küfür yemekten zevk alıyorlar . Bazıları da. İnadına ses çıkartıyorlar bazı motor ( hayalet mobilet diyorlar motorsiklet ) ve arabalar ( genelde önü yere inik tofaşlar )

bilmiyorum 🤷‍♂️ bunların derdi nedir ? Nasıl küfür yiyeceklerini şaşırıyorlar.

bu kötü havadan maske ile biraz önlem alsak Gözümüzden , gözeneklerimizden yine o zararı alırız . İşimiz zor. Güzergahı değiştirsek. Daha çok Çukurlu bozuk yollar ve her yerden önümüze çıkabilecek araçlar yayalar var . Bi ülkede bisiklet sürmek. Bu kadar zor olur mu yahu ?

( genelde önü yere inik tofaşlar )
Tofaş araçlar egzos açısından iyi çünkü dizel değil. 2020 model fakat ucuz dizel araçlar pis duman atıyor. Görüntü olarak değil. Görüntüde renksiz fakat buruna geldiğinde çamaşır suyu - naftalin karışımı gibi, dizel kamyonların çıkardığı görünür kara dumandan daha pis kokulu duman cıkarıyorlar işin kötüsü bu dizel araçlar ucuz olduğundan çok yaygın, mahallede 70'lik kadın bile kullanıyorken gördüm.

Binek dizel araç kullananlar bir de aksi gibi spor kullanmaya çalışıyor, çünkü nasıl olsa az yakıyor ya. Motoru normal devirde kullansa pis duman atmayacak, o yüzden de pis duman atıyor. Dizel araç düşük devirde daha yüksek güç üretir onu da bilmiyorlar.

Geçen yıl turist olarak Paris'e gittim orada da cok sayıda dizel araç var sokakta bir sürü yanlarımdan geçiyor, hiçbirinin egzos dumanı rahatsız etmedi cunku motoru yüksek devirde kullanmıyorlar.

Merhabalar.

Yaklaşık 1.5 aydır "Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı" mobil uygulamasını kullanıyorum. Farklı gözlem istasyonları ve bulunduğum konumlardaki izlenimlerimle kıyasladığımda, güncel ve doğru veriler paylaştığını düşünüyorum. Paylaşayım istedim.

(link)

(link)

Geri