Scudo Sports

Kırık Bir Magura...

EmirhanKarasu

Forum Demirbaşı
Tepki
317
Daha öncede konu açmıştım Bu bölüme ancak bu sefer farklı bir sebep, olay;

Arka frenin kırılması

şöyleki fren kaliperi vida baglantı yerlerinin 5-6 mm yanından fren adaptörüde tam ortasının biraz solundan kırıldı ve ben o kadar şaşkındımki anlatamam kadronun fren kulakları kırılır ama fren kaliperine bişey olmaz diyodum ve oldu 3 gün önce meydana geldi yani ne yapmam gerek bilmiyorum

bu arada modeli julie hp yani anlamadım gitti arka tekerde 2 kere sektim ve çat diye yere yapıştım çok sinirlendim frenin bi teki 100 euro sizce değermi boyle bişeye napıcam bilmiyorum frenleri almanyadan almıştık değiştirirlermi ne yaparlar bilmiyorum istanbulda halledebilirlermi?

yoksa almanyaya geri goturmek zorundamıyız sizlerden acil yardım bekliyorum. yazlıkta oldugum için fotograf atmam zor oluyor en kısa zamanda fotograflarıda yollıycam.

Scudo
Fotoğraf görmeden birşey söylemem doğru olmaz. Ama şöyle bir durum var malesef kullandığınız fren sizin sürüş tarzınıza uygun değil. Bu nedenle büyük ihtimal kullanıcı hatasına girer, maguranın FR model freni de mevcut ama tabi bu konuda size birşey söylemek doğru olmaz çünkü Gustav M nin fiyatı 680euro.
Ama hazır bu sene Aslı bisiklet maguranın distribütörlüğünü de almışken bir gidip sormak ;) belki onlar yardımcı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: EmirhanKarasu
Kullanım koşullarında Enduro/All mountain yazıyordu ama:eek: yani bilmiyorum artık Aslı bisiklete önce bi sorucam sonra olmazsa artık bilmiyorum ya geri dönücek memeleketine yada yeni bir kaliper :mad:

Eğer almanca biliyorsanız, frenleri aldığınız yere veya direk maguranın teknik destek bölümüne fotoğraflarla beraber konuyu açıklayan bir mail yollayın, kesinlikle yardımcı olacaklarını düşünüyorum, en azından ne yapmanız gerektiği hakkında bilgi verebilirler.

• Beğen
Tepkiler: EmirhanKarasu
Küçük resimlere tıklayarak normal boyuttaki fotograflara ulaşabilirsiniz..

(link)

(link)

(link)

(link)

bunun için yapıcak bişey yok sanırım. bi arkadaşımın firenide magurasıda aynı yerden kopmuştu.

@EmirhanKarasu
Fotolardan gördüğüm kadarıyla kırılan kaliper değil adaptör. uygun bir adaptör bulabilirsiniz sanırım. Avidin adaptörleri benzer duruyor. isterseniz avid kullanan birinden rica edip deneyebilirsiniz. kaliper ve/veya fren setini değiştirmektense adaptör çok daha ucuza gelecektir. uygun adaptör bulamazsanız kırılan adaptörü epoksi reçine ile yapıştırıp bir dökümcüde kalıp olarak kullanarak bir adaptör yaptırabilirsiniz. fazla uğraştıracaktır bu durumda ama kesinlikle daha ucuza gelecektir. hem de almanya ile uğraşmanız gerekmeyecektir.

Yok öyle değil malesef kaliperdeki vida geçen yerler de kırıldı yani kaliperde vida yeri yok şu anda sadece adaptor kırılsa iyi adaptor kırılınca kaliperin vida kollarınıda götürdü aslı bisiklete verdim seti bakalım haber bekliyorum değiştirilme konusunda .

sana vereceğim bir tel nosu ile bu işi halledersin bursalı abimiz sayın hasan şen bu kırık parçayı temin eder diye düşünüyorum numarayı istersen özelden yollarım sana

Geri