Scudo Sports

Kimler antrenör!

ndhakara

Forum Demirbaşı
Tepki
941
İsim
Cihat
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Geçen günlerde 15-16 yaşında bisiklet yarışlarına katılan ve antrenörü olan bir genç ile ayak üstü muhabbet ettik de vah dedim!
Laf Edirne yarışına geldi de merak edip sordum ne yaptın diye; kramptan dolayı bırakmak zorunda kaldığından bahsetti. Su ve elektrolit alıp almadığını sorduğum da ise antrenörünün antrenman ve yarışta su içmemeleri ve yememeleri gerektiğini söylediğinden bahsetti. Yoksa şişerler ve performansları düşermiş! Her kim çalıştırıyorsa çok da yerin dibine sokmak istemedim ama aktivite süresince hidrasyonun ve beslenmenin önemi bastıra bastıra anlattım.
Ama gerçekten üzüldüm! Gençler kimlere emanet! Tamam, bir öğrencisinden dinleyip kişiyi taşlamamak ve kötü örneği genellememek lazım lakin eğer doğru ise gerçekten durum içler acısı!

Scudo
UCI yarışlara heyecan gelmesi,bilinmezliklerin artması,ucu açık yarışların oluşması adına bisikletçilerin yarış içinde beslenmesine yasak getirecekmiş(!)

Not:Böyle bir şey yok, ciddiye almayın.

Bisikletçi beslenmesi önemlidir,ilimdir.İlimin ışığından ayrılmayın.

Benim bildiğim genç ve yıldız yaş gruplarının yarışları daha kısa parkurlarda yapılır. Hava koşullarına da bağlı olarak söz konusu yarışta gerçekten sporcuların su içmesi ve beslenmesi gerekmiyor olabilir. Antrenör, gereksiz ağırlık yapacağını düşündüğü için sporculara su ve gıda taşımayı "yasaklamış" olabilir. Bu arada, biraz susayıp bütün matarayı tek seferde içerseniz gerçekten de "şişersiniz"...

En uzun müsabakanın 50km olduğu pist bisikletinde de su içen falan göremezsiniz.

Murat Bey Edirne yarışı yanlış hatırlamıyorsam 75 km civarı ve bol yokuşlu, bol inişli bir yarış.

@Murat B.
30-40dk altı aktivitede haklısınız ama örnek Edirne yarışı 76km'idi. Sonuç kramp! Bu sürenin üzerindeki işlerde su almak şart. Beslenmeye dair okuduklarıma göre %1,5-2 arası bir su kaybı performansta %10'lara kadar etki edebiliyor. Susuzluk sonrası ise kramp, mide bulantısı, baş dönmesi ve hatta bayılma kaçınılmaz riskler. Antrenör ya doğru bilmiyor ya da bildiğini doğru aktaramıyor ya da genç elma ile armudu karıştırmış ama yarışın ardından hala bu bilgisi düzeltilmemişse ilk iki seçenek bence daha kuvetli.

Edirne yarışında 50-60 km'den sonra yol kenarları "duvara toslayan" yarışçılarla doluydu mesela. Beslenme ve su meselesi sürüş kadar önemli.

Edirne Bisiklet Klübü'nün düzenlediği Cumhuriyet Kupası mıydı bu yarış? Ben federasyonun bir buçuk saat civarı süren yarışlarından biri olduğunu sanmıştım.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
75 kilometrelik bir yarışta bir matara su olmaz mı mübarek, çok ilginç.
Tek seferde o matara içilmez en kötü kullananımız bile biliyordur bu durumu ama hiç su ya da diğer takviyeler olmadan yarış koşulması mantıklı gelmedi bana da.

Hocam geçin bu hidro-nutro olaylarını. Önemli olan psiko ,bir de italyan takım elbise.???

@Çağdaş78
ben bazen sizin pc'de forum sayfanızın sürekli açık olduğunu ve evde okuma yazma bilen küçük çocuğunuzun ya da yeğeninizin gizlice konu başlıklarına yazdığını düşünüyorum :)

not: latifemi mazur görürsünüz umarım. saygılar

@ippon

Yeğenim yanımdaysa telefon ya şarjda ya da onun elinde oluyor. Ama clash royal vb. Konularına meraklı.
Ama icimdeki çocuğun biraz muzip olduğu doğrudur. Bunca absurdluge tek ilaç gülmek sanırım.???

Geri