Scudo Sports

kimin federasyonu?

@WOLF THE BLACK

işte senin hatan burada zaten insan sevdiği şeyler için zaman harcar.bunu anlaman için spor yapman lazım daha yarış denilen olayın mantığından haberin yok ki.bence sen bilmediğin şeylerle fazla uğraşma. kendine göre çok şey bildiğine eminim sen kendi içinde yaşamaya devam et. boşa zaman harcamaya gerek yok kib

• Beğen
Tepkiler: nuriaktürk
Scudo
@shark_musti

Benim spor yapmadığımı kim söyledi size? Üstelik senli-benli konuşmaya hakkınız yok. Seviyeli olmayı 21 yaşına kadar öğrenmiş olman gerekirdi...

Bazı insanlar,günlük eğlence olsun diye,,aylarca hatta yıllarca,yağmur çamur demeden,gece gündüz demeden bisiklete binmezler,spor şayet bir eğlence aracı olarak görülüyor ise,boks ve diğer döğüş sporlarında,sopa yiyen için,,,,,,,,eğlenmek adına sopa yemeye benziyor diyebiliriz,,,,,,,adam demekki,hem eğlenmeye gidiyor müsabakaya, hemde sopa yeyip geliyor,,,,,,harcırah konusuna gelince defalarca yazılmasına rağmen,tek bir şey söylemek istiyorum....akıntıya karşı kürek çekmenizin bir anlamı yok....sistem bu,,uygulama bu,,bir çok gerekçeye dayalı olarakta uygulanması gereken uygulanıyor.......siteminizin ağırlığı..bu şartlarda,yüklenen yükü kaldırmaya yetmez.....kendinizi üzmeye ve yıpratmaya hiç değmez..gönül isterki sizin dediğiniz gibi olsun,kimseler mağdur olmasın,,ama,,,gerisini siz getirin artık.........eğlence,hobi,sağlık,zevk,taşıma aracı,parasızlık,macera,adrenalin,ne olarak düşünürseniz düşünün,bisikletli yaşama devam edin...ayrıca ben şu doping kullananların belli olupta deşifre edilmediği,sporcuları merak ettim...böylesine terbiyesizce hareket eden ve sporun yüz karası olarak görünen bu suçu işleyenlerin korunmasında bir sakınca olmadığı ve deşifre edilmesi gerektiği kanaatindeyim..açıklanırsa seviniriz...yoksa balonu alıpta şişirmekle şişirmemk arasında düşünmenin bir anlamı yoktur..

@ADMCOACH

O zaman bu insanları çamurda gece-gündüz binmeye zorlayan birileri var :) Tabiiki sadece eğlenmek değil, bu işin "tutku-inat-acıdan haz alma" gibi psikolojik yanları da var. Sonucunda para da kazanılıyorsa daha güzel(Türkiye için geçerli değil).
Boksun tam bir spor olduğuna inanmıyorum, "spor=sağlık ise boks=milyonlarca beyin hücresi ölümü ve sonucunda yaşlanmadan kesin kafayı yemek" olduğuna göre boksu ayrı bir kategoriye almak lazım :)

@WOLF THE BLACK

@WOLF THE BLACK

Bana daha dün asi diyen insan,bugün başkasına senli-benli konuşmaya hakkınız yok diyor.Gerçekten komik durumdasınız..Artık size cevap yazacak vaktim yok. ;)

İnan bana tartışmada senin karsına geçip taraf olmak istemezdim. Ama mecbur kaldım.

@WOLF THE BLACK

Bir aydınının Türkiye'de bisikletin nereden gelip nereye gittiğini görememesi cok garibime gitti doğrusu. Gercekten hiç gelecek vaat etmiyor muyuz? Bu noktalara nerelerden geldiğimiz hatırlayabilirsin, madem yasın forumdakilere ders verecek kadar buyukse.

@WOLF THE BLACK

Herkez hata yapar. Herkez bunu biliyor. İnsanlar hatalarını kabullendi. Hata dizeltildi vs vs. Herkez Burcunun haklı olduğunu gordu. Lafın bittiği noktada artık söyleyecek birseyin kalmadığı için birilerinin kişisel zayıflıklarına neden satasıyorsun? Neden konuyu bırakıp kişiye donuyorsun? Bunu da yaptıktan sonra seni ciddiye almamızı veya sana saygı duymamızı nasıl bekliyorsun?

@WOLF THE BLACK

Burası Forumun yarıs bolumu. Burdaki insanlar için spor akşam cıkıp 45 dakka bisiklet surmek değil. Buradakilerin coğu senede 10000km bisiklet suruyor. Gelip de insanların hayat tarzını kucumseme. Kimbilir belki onlar da seni kucumsuyor.

Diğer yazılarında o kadar tatlı o kadar seviyeli yazmıssın ki, arkadasa seviyeli ol uyarın cok ilgimi cekti.

İnsanlar bu işi kisesel zevklerini, egolarını vs vs tatmin etmek için yapıyor. Tıpkı senin millete laf sokarak kendini tatmin etmen gibi.

Son olarak sunu söyleyeyim. Herkez bir nokta cozum için birseyler yazmıs, sana cevap vermek zorunda kalanlar dısında. Butun yazılarını 2 defa okudum. Hiçbir cozum onermemissin. Sadece ortalığı karıstırmak için burdasın.

@Koray Karaman

Genç kardeşim;

"Asi" kelimesi sana hakaret gibi geldi, çünkü; forumdaki her mesajının altı çizgili... :) Türkçemiz senin bildiğin gibi yazılıp konuşulmaz...

• Beğen
Tepkiler: sprint
Konu epey farklı yerlere gitti sanırım. Bu durumun sonu nereye bağlanacak merak etmeye başlar gibiyim. "WOLF THE BLACK" epey ses getirdin yorum ve ifadelerinle...

• Beğen
Tepkiler: testerella
@BoZCaN

Kimseye laf sokmadım, kimseyle olayı kişiselleştirmedim ama daha önce de yazdığım gibi, eğri oturup doğru konuşmam bazı arkadaşlara dokundu.

Çözüm konusuna gelince, bunu bu platformda konuşmak boşa nefes tüketmektir, Türkçe yazmaktan bi'haber ve kelime dağarcığında chat dilindeki kısaltılmış basit kelimecikler olan insanların bu kadar mühim bir konuda ne gibi bir çözüm sürecinin parçası olabileceği konusunda ciddi şüphelerim var.

@WOLF THE BLACK

İşte bu da forum üyelerine;özellikle genç arkadaşlarıma bir örnek olsun, dilinizi kullanırken ne kadar özenli davranırsanız karşınızdaki insana kim olursa olsun fikirlerinizden ve hislerinizden bir parça verebilirsiniz. Aksi takdirde tabii ki karşınızdaki insan "önce yazmayı öğren sonra gel" diyebilir. Buna da verecek mantıklı bir cevap bulmak imkansız sanırım.

Konu aldı başını gidiyor merakla takip ediyorum.

Kendimden bahsedeyim
Ziraat Mühendisiyim. Arkadaşlarım akranlarım sabah 6 akşam 8-10-11 çalışan kişiler.. ben kendi işimi kurmak için planlar ve girişimler içerisinde çabalama aşamasındayım...

Birçoğunun sahip olmak isteyeceği iki tane bisikletim var
Birisi yarış bisikletim Colnago Diğeri de Giant XtC
herneyse bu ikisini ben maddi durumum iyi olduğu çin ALMADIM
aksine maddi durumum iyi değil (umarım ilerde iyi olucak)
Üniversite okurken öğrenim kredim ve cep harçlığım ile biriktirerek parça parça lime lime bu güne geldim...

şunu soracaksınız eminim
Yarışıyormusun?
-Hayır
Bu kadar kaliteli bisikletlere ihtiyacın varmı?
-Hayır

Kaliteli ürün kullanmayı seviyorum
yaptığım hobiyi geliştirmeyi zaman geçirmeyi Turlara çıkıp bilmediğim yerlere pedallamayı seviyorum.

Yarışlara katılmıyorum çünkü o kadar kendine hakim ve o kadar düzen intizam ve planlı programlı yaşama ayak uydurabileceğimi sanmıyorum...
Kendime vakit ayırabilecek duruma geldiğim zaman yarışlara o atmosferi solumak için katılmak isterim doğrusu..

Aynı zamanda bu işe gönül verip hem çalışıp hemde planlı programlı antrenman yapıp azmeden insanlara saygılıyım ve ayakta alkışlıyorum hepsini.
yaptıkları gerçekten gurur verici bence..

İrtibat ve ifade kopukluğu var aramızda ve bunun herkes farkında...
Yarışçılar sadece yaptıkları spora saygı gösterilmesini bekliyor (bence)
ki bütün sporlarda bu şekilde ama bunu sadece Futbol ve Basketball da sürekli görebiliiyoruz!

Ama Forumlar ve gittikçe bisiklet sevenin artması ile umarım yakın bir sürede insanların bisiklete ve bisiklet sporuna aynı şekilde bakmayacaklar...

Tabi bu değişimi görmek bisiklete binenlere ve sporculara başarılarına bağlı...
Bunu görebilmek için de sanırım Federasyonların işleyişinin düzgün olması gerekiyor ki sadece parası olan maddi durumu olan değil; herkes yarışlara katılabilsin. Sadece kendi memleketine yakın yerlerde yarışmak zorunda kalan birsürü yarışçı olduğuna inanıyorum...

Harcırah dağıtımı konusunda eğer okuduğum gibiyse
sadece ulaşım masrafları bile olsa ciddi rakamlarda paralar söz konusu ki günlük faiz ile işletilse muazzam bir gelir söz konusu aksi iddia edilemez sanırım...

tabi bunu yarışmadığım için bilmiyorum
başına gelen bilir derler; bizler de forum sayesinde artıları eksileri ile duymuş oluyoruz neler olup bittiğini...

Doping konusunda açıklama yapmamanız garip DEĞİL normal bence...
tabi bunu gerekçeleri ve kanıtları ile yetkili mercilere yapmak en doğrusu
Burada böyle bir açıklamanın sadece haketmeyen kişileri ortaya çıkartmak olacaktır...
Yetkililere bildirmekse bu kişileri kontrol altında tutarak haksız başarı engellenir ve denetimleri artırma yönünde artısı olur diye düşünüyorum.

Arkadaşlar Lütfen kırıcı olmayalım bazen o anki düşüncemiz ile yanlış anlayarak cevap verebilir kırıcı olabiliriz...

herkese iyi forumlar
bol pedallı günler dilerim
Ercan BAYRAM

@bmxserdar

Doğru, halkımız bu konuda çok bilinçsiz malesef. Sadece sizin tarzınız için değil, bisikletin her konusunda. Yaptığımız antrenmanlarla, gezilerimizle, sizin nerede olursa olsun ortaya koyduğunuz gösterilerle vs. onlara bisikletin farklı yönlerini gösteriyoruz. Ancak yeterli değil tabi. Örneğin ; bu yıl düzenlen Kapadokya yarışı, aynı şekilde başka bir ilde veya ilçede düzenlenmiş olsaydı, halkın ne kadar ilgisini çekerdi? Canlılıktan eser yoktu. Tabi ki bunun federasyonumuzdan kaynaklanmayan nedenlerini kısmen biliyoruz. Herşey onlarda bitmiyor.

Bmx için Polonezköy'de bir parkur yapıldı, 1-2 yarış düzenlendi. istanbul'dakiler ne kadar sıklıkla gidebiliyorlardır bilinmez. Bisiklete biniş tarzlarının artmasıyla, en azından bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Şimdilik yetersiz ama mutlaka artacaktır.

• Beğen
Tepkiler: DWHL musti
Halkımız bilinçsiz

Devlet elimizden tutsun

Federasyon iş yapsın

Teşvik çıksın

Sporcuya destek yardım vesaire

Ben bunları sadece bisiklet değil her konuda duymaktan bıktım usandım artık. Olimpiyatlara kadar yükselen arkadaşa devlet çok mu destek oldu belli bir yere gelene kadar? Muammer Yıldız şampiyon olurken arkasından Spor Bakanı mı itiyordu? Atina'da Olimpiyatlarda gümüş alan Fenerbahçeli boksöre bin türlü sponsor mu çıkmıştı? Hayır. Başarılı olmanın bir yolunu buldular.

Halkımız bilinçsizse bir yerinden tutunuz, bilinçlendiriniz. Devletimiz anlamıyorsa bu işlerden, Sivil Toplum örgütü kurunuz sesinizi duyurunuz. Teşvik çıkmıyorsa para babalarının, büyük şirketlerin, uluslararası holdinglerin farklı farklı kapılarını aşındırınız, sponsor bulunuz.

Birbirimize girerek, ot çöp üzerinden (yazım hataları gibi) karşılıklı atışarak nereye varacağız?

Sevgiler.

Geri