Scudo Sports

kimin federasyonu?

@burcu_challenger

Tabii ki, Bolu'ya gidip "ortam yapmak" güzel... Ama bu bir eğlence, neden abartılıyor bu? Kimlik arayışı şeklinde fanatikçe savunuluyor? Maraton bitirmek meseleymiş... Eğlendik ve bitti! olay bu... Siz ise; patron sizin maaşı 3 aydır yatırmamış gibi veryansın ediyorsunuz... Peki ben size birhiç uğruna doping yapanları ve kullandıkları kimyasalları anlatsam ne dersiniz? Hem de Türkiye gibi sporda geri kalmış ve hiçbir gelecek vaad etmeyen bir ülkede, en kıytırık bisiklet kulüplerinde... Göze girmek için batırılan şırıngalar... Hep bu anlamsız fanatizm,başka bir pencereden bakalım ya da; Muammer Yıldız da şampiyondu ama şimdi 9-6 ya talim yapıyor, nerede kendisi? Hı?

Scudo
@WOLF THE BLACK

Bi dakka!

Muammer abi me eyer şampiyonluğu dopingle vs. kazandı diosanız eyer '' Yok artık!!'' derim..

+Şimdi nerde demişsiniz...

.Baktı bu ülkede sporda gelecek yok oda işi olan endüstri mühendisliğini yapıyor ve bu yüzden sporu bıraktı.

@tayfur

Walla Tayfur Bey, o tamamen "sizin tercihiniz" ama ben bisiklete binip kilo vermenizi maratona girmenize tercih eder ve daha çok saygıyla karşılarım çünkü bunu %100 kendiniz için yaptınız... Diğeri "biraz arayıştır bazı bazı" ... bilenler bilir... yitip gider nice maratoncular, ama hayattan keyif almak başka bir mevzu.

@WOLF THE BLACK

Yanlış anlaşılma oldu üzgünüm...

Okuyunca Muam abinin aleyhine zannettim vebi anda parladım...:eek:

Rica ederim, ben yapanları da biliyorum... Ama dediğim gibi, değmez buna, ortada ne milyon dolarlar var ne de şan-şöhret... Eğlenmemize bakalım...

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
Bazı konularda haklı olabilrsin aslında ama, söylemler sanki biraz sert kaçıyor, bu kadar sivri olmamakta fayda var diye düşünüyorum..

Doğru, ama yıllardır boşa giden laflar, tükenen nefesler var... Sİvri olmak değil amacım, biraz eğri oturdum o kadar... "Kendini kaptırmış arkadaşlar" bana kızdılar azıcık... :) Eksi puanları da yedik walla :)

@WOLF THE BLACK

Valla benim tanıdığım çoğu yarışan arkadaşım ortam olsun diye ayda 2000-3000km. yapmıyor. Yarışlara da eğlence için gidecek kadar zengin değiller. Keşke olsalar :dua:

Ha bunu zevk için yapan, arkadaşlarının yanında olmak için yapanlar da var. Onlara saygı duymak lazım; kızmayacağını bildiğimden hepimizin tanıdığı Hakan Yazman mesela. Ama o bile hiçbir zaman bir yarışı basit bir eğlence olarak görmez; orada insanların ne emeklerle yarıştığını, ne fedakarlıklar yaptığını ancak gerçekten sporu özümsemiş insanlar anlayabilir.

Eğer ki bir sporcu yönetmelikler ve yarış resmi bildirisi dahilinde harcıraha hak kazanıyorsa burada hakkını aramasında bir sakınca yoktur. Kaldı ki ödenen harcırahlar sadece ulaşım masrafı için yeterlidir. Miktarı tartışmıyoruz ama bazen arkadaşlarımızın buna ihtiyacı oluyor.

Haklı olduğun çok yan var, söyleyiş tarzın daha yumuşak olsaydı alelacele eksi puanları vermezdi arkadaşlar. :)

muammer nerede demek için bir kaç kez daha düşünmelisin. sanırım bilmeden sadece yazmış olmak için yazıyorsun. insanlar hayatlarını sürdürme telaşı içinde aynı zamanda spor yapmaya çalışıyorlar. %90'ımız böyle. bazılarımız bu konuda çok daha zor şartlar altındalar. Muammer şu an yarışlara eskisi gibi hazırlanamadığı ve katılamadığı için eminim içi kan ağlıyor ve canı yanıyordur. Herkes lafını bilip de konuşsun. Kim olduğunu bile bilmediğim bir insanın, birlikte mücadele verdiğim kişilere tek kelime söz söylemeye hakkı yoktur-çünkü anlaşılan kimseyi, mücadelelerini, emeklerini, hakettiklerini bilmiyorsun.

aramızdan bir çoğu sırf antrenman yapmak için sabah 5-6 gibi antrenmana çıkıyor, eve gelip duş alıyor ve 8-8:30'da işe yetişiyorlar.Bütün gün deli gibi çalışıp, Akşam 8'de işten çıkıp yorgun argın eve geliyorlar. (istanbul'da yaşayanların trafik sorununu düşünürsek işten önce ve sonra 1'er saati yola ayırmalısınız) . Bu insanlar kendilerine neredeyse hiç zaman ayırmadan hayatlarını spora adapte etmiş kişiler ve sosyal hayata hasret kalanlar olabilir içlerinde- bilemeyiz. ben bu şekilde yaşayan rahat 16 kişi tanıyorum arkadaşım. Bu insanlar laf olsun diye değil, kalabalık olsun diye hiç değil, bir başkası için ise hiç hiç değil sadece kendi hayatlarını tatmin etmek için emek harcıyorlar. Kalemi kılıca dönüştürürken birkaç kez daha düşünülmesini tavsiye ederim. yoksa o kılıç yön değiştirebilir..

@burcu_challenger

Burcu Hanım, söyledikleriniz üniversite yıllarından hatırladığım solcu-sosyalist genç arkadaşlarınkine o kadar benziyor ki... Neden ısrarla insanlardan saygı bekliyorsunuz? Mücadele , emek? Bunları kendiniz için yapmıyorsanız hiç yapmayın...
Siz yanılıyorsunuz, Muammer değil konumuz, demek istediğim; bir şampiyon bile 2 yıl dayanabildi bu "hengame"ye... Bu bir hengame ye dönüştü çünkü, eğlence olarak görülseydi bu kadar çabuk tüketilmezdi... Çünkü hayat devam ediyor... ;)

@burcu_challenger

Siz derviş veya ermiş olmalısınız o zaman... :)
Bunların tamamı hikaye. Halusünasyon görüyorsunuz, uyandığınızda geç olacak. Amerikalıların deyimiyle "looser" sınız.
Neden mi? Kullandığınız kelimeler dünya savaşı görüp acı çeken insanları anlatıyor sanki...
Vaktiniz ve paranız yoksa neden işkence yapıyorsunuz kendinize? Bu bir feda mı yoksa? O zaman siz de filistindeki intifadaya destek veren gerillalardan birisiniz :) Komik çünkü bunları içselleştirmemiş olduğunuz sürekli ifade etme isteğinizden belli, populist eğilimleriniz had safhada, sürekli "ben şunu yaptım ama kimse kıymetimi bilmiyor" diye ağlamaklı bir ifadeniz var...
Tehlikelisiniz, çünkü ; bu bir hobi veya eğlencedir ama siz " biriyle birlikte mücadele vermek" ten bahsediyorsunuz... Diğer arkadaşınız sizinle aynı duyguları paylaşmıyorsa ne olacak? Yıkıldınız :)

@WOLF THE BLACK

Arkadaşım ben şahsım adına sizin kötü niyetli değil, kötü ifadeli olduğunuzu düşünmeye başladım. Çünkü doğru konulara yanlış yerlerden giriyorsunuz.

Ama Burcu ile başlayan bu durumda birçok arkadaşın haklı olduğunu söylemeliyim. Dünya'da herşey insan için; şu an yazışıp üzerinde durduğumuz konu, bu forum... Buna inanmıyorsanız lütfen kendi iç Dünyanız dışına çıkın arkadaşlar, herkese hatırlatmak istiyorum.

Yaşınız, işiniz, eğitiminiz hakkında hiç bir bilgi yok. Benim bu forumda en gıcık kaptığım şey,daha doğrusu bu sanal alemdeki iletişim kalitesini düşüren şey bu. Birbirimiz hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz. Siz de bu sebeple Burcu'nun bir kulüp bünyesinde yarıştığını, bir kulüp sporcusu olarak; kulüp ve federasyon arasındaki yönetmeliklerle kurulmuş hukuki bağa dayanarak bu serzenişlerde bulunduğunu bilemezsiniz doğal olarak.

"Bunları kendiniz için yapmıyorsanız hiç yapmayın" demişsiniz ya, işte burada çok güzel bir tartışma konusu çıkar, bakın kavga değil tartışma... Kendimiz için yapmakla başlayıp giriştiğimiz bir işte verilmiş bir hakkın kullandırılmaması gibi bir mantık dışı durumu kabullenmeli miyiz? Sporda, okulda, işte, hayatta...

@WOLF THE BLACK

Yahu arkadaş güzel şeyler söylemek anlatmak istiyor ama konuya öyle bir dağınık girdi ki şimdi toparlayamıyoruz birbirimizi. Evet Muam ile Urla Maratonunda iş hayatı ile ilgili öyle bir sohbetteydik ki ciddi olarak TRT ekibini gönderdik "biraz sonra gelin röportaja" diye. Muammer endüstri mühendisliğinden mezun oldu ve bir karar vermesi gerekiyordu. Ben de işletme tecrübelerim ve sistem geliştirme konularındaki çalışmalarım sebebiyle kendisine bu karar aşamasında ufak ta olsa etkide bulunduğumu sanıyorum. Özellikle Muam'ın mesleğinde iş hayatına ne kadar erken atılıp taze bilginizi sistemle birleştirirseniz o kadar başarılı oluyorsunuz. Muam'ın sporu bu seviyede götüremeyeceğini erken görmesi tamamen iş hayatıyla ilgili. Arkadaşımın bahsettiği "hengame" olmasa, herşey Dünya'da olduğu ve olması gerektiği gibi olsa belki çok farklı bir durum olacaktı.

Biraz önce 2005 yılındaki milli takım kamp fotoğrafımıza bakıyordum da, oradaki pırıl pırıl yüzlerden kaç kişi kaldı geriye:(

@WOLF THE BLACK

Yahu arkadaş bu sefer harbiden bodoslama girmişsin :mad:

Sen şimdi sadede gel, parası olmayan spor yapmasın mı? :D Benim param senin parandan çoksa finish line'da parası neyse versem bana geçilir misin?

Hepimiz kendi sanal gerçekliğimizi yaşamıyor muyuz? Arada birileri fişi çekip "alooo" demiyor mu? Ben senin bu söylediklerini hep anlatıyorum ama anlayana, bu sporu önce kendin için yaptığını kabulleneceksin; yoksa TR şartlarında .ucking great looser ötesi bir şey olamazsın, Türkçe karşılığını bulan yazsın abi

Yazının yarısı gitmiş yazarken :eek: Önce bunu kabullenmeliyiz, çünkü karşımızda bizi bu fedakarlıklara yapmaya cesaretlendirecek bir yapılanma mı var? Hiç birimiz Emil Zatopek değiliz, sene de 1952 değil. Milyonlarca insan bizim şartlarımızdan kat be kat üstün şekilde çalışıyor. Gerçekler acıtsa da yapabileceğimiz şey, elimizdeki imkanlar dahilinde birbirimize saygı duyarak zevk aldığımız bu sporu geliştirmek.

@WOLF THE BLACK

sen biraz iyi düşünüp tartsan böyle konuşmazsın çünkü heryarışın tek 1.si olur burcu burada 2. ünvanını hak etti zaman yeme konusu hiç önemli değil bilirsin haticeye değil neticeye bakılır. hele sen bir başla spor yapmaya bak bakalım federasyon seni dikkate alacakmı kendini nasıl gösterebileceksin oradakilere. herkesten tek beklentimiz var EMEĞE SAYGI.

@shark_musti

Beklemeye devam edecek gibi görünüyorsun zira ifadenden formasyonun zayıf geldi bana. Pedallamaya devam...
Burcu Hanım kaç kişi arasından 2. oldu acaba? Senem ve Özge Hanım orada olsaydılar ne olacaktı?

• Beğen
Tepkiler: sprint
Arkadaşlar,federasyon olmadan biz olmayız, biz olmadan da federasyon. Gezici gruplarımızın,bmx'cilerin, fr.cilerin, Dh.cilerin, Dj.cilerin, trial'cilerin, yol-dağ yarışçılarının vs. vs. vs. ... hepimizin bu federasyona ihtiyacı var. Sadece yarışçıların değil, diğer grupların da eksikliğini hissettiği şeyler vardır. Bakınız; iran'dan Türkiye'ye gezi-tur- amacıyla gelmiş bir bisikletçiyle tanıştık. Orada yarışlara katılıyormuş ama bizim yarışlarımız ona biraz farklı gelmiş. Türkiye'de çok şey öğrendiğini söyledi, yarışmak ve bisiklet adına.. Yaklaşık 4aydır burada ve hala öğrenmeye çalışıyor. Püf nokta şu : bu arkadaşımız Türkiye'ye nasıl geldi?

Türkiye'den önce başka ülkelere gitmiş olan arkadaşımızın söylediğine göre; orada bir bisikletçi gezi yapmak istediğinde federasyona başvuruyormuş.Ve federasyon bu kişilere az da olsa maddi destekle birlikte her türlü yardımı yapıyormuş. Tabi yurtdışına çıktıysanız, biraz daha yalnızsınız. Sonuçta gezi-yarış ayırdetmeden verilen bir destek var. Mutlaka ki madalyonun diğer yüzü de vardır ama bizde o yüz de yok.

Daha önceki yazılarımda söylediğim gibi federasyonumuzda veya dışarıda biz bisikletçiler için uğraşan çok kişi var. Ama çok daha önemli pozisyondakiler acaba işini ne kadar özenle yapıyor? Hata farkedilmeden, istemeden yapılır. Yanlış yapılıyorsa bu bilinçlidir-altında önemsememe vs. olabilir. Bizim bunu bulmamız lazım. Şimdi bu arkadaşlarımızın da desteğiyle-çünkü federasyondaki sesimiz onlar- önümüzdeki sezonların daha iyi olması için çözüm üretmeye çalışalım. Bunun için sezon sonunu beklersek geç olur. izmir'de gezicilerin,yarışçıların, bisikletle ilgilenen herkesin, GSİM yetkililerinin ve çeşitli başkanların da aralarında olduğu büyük bir toplantının yapılması planlama aşamasında.. henüz zaman var ama düşünceler şimdiden geliştirilmeli. Her ilimizde bu toplantılar yapılıp, çıkan sonuçları iki tarafında yararına olacak şekilde, yine bir toplantıyla federasyonumuza ulaştırabiliriz. Ya da başka fikri olan varsa konuşup geliştirelim.

• Beğen
Tepkiler: DWHL musti
Geri