Scudo Sports

kilometre saatlerinin ışıklısı

sizde benim gibi kaskiniza led lamba takin isik sorunu kalmiyo ozaman ;)

Scudo
@d.berkay

Selam
Benim eski kilometre saatim de sizinkine benzerdi...
Sele altı çantası kullanıyorsanız ; ;)
Ben elektronikçiler çarşısından 2003 yılında, 3 volt üretebilecek dizaynlı içinde 2 tane kalem pili muhafaza eden küçük kutulardan almıştım. İnce bir tel vasıtasıyla sele altı çantasından gidonda sabit duran km. saatine kadar hat çektim.
Eskiden oto radyo teyplerinin montajında da kullanılan yaklaşık 10 cm. boyunda ortası delikli aliminyum ayaklar vardı.
Bu parcayı alttan ve üstten kıvırdım. Alt kısmını km. saatinin gidona bağlanan vidasına monteledim. Böylece sabit kaldı.
Üst kısmına ise yaklaşık 0.5 mm.lik yeşil renkli led taktım. Birde küçücük açma kapama anahtarı vazifesi görecek anahtar takıp komple metal bölümleri siyah renkli izolebantla kapladım.
İşte size kilometre saati lambası. :)
Şarjlı kalem pil kullanıyorsanız istediğiniz kadar yanık durabilir.

Bu senenin başlarında ise Sigma 1606 L ( Light) aldım.
Bu km. saati hem ışıklı ve hemde 2 ayrı bisiklette kullanılabiliniyor.
Ben, Sigma 1606 L modelinin gidona 2. bağlama ayağını aramaktayım.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
teşekkürler arkadaşlar galiba ben yenisini almayı düşünecegim :D:D ugraşmak istemiyorum tembelim naapiiyim

Tam anlayamadım ne istediğini. Aydınlatmalı km.saati mi, yoksa ayrıca aydınlatma lambası mı? Bende km.saat aydınlatmaları var, 2 adet olması lazımdı elimde biri sigma sport'un, diğeri de cateye'ın. Cok da pahalı olmayan seyler. Istersen e-mail gonder veya ara
tolga_durudogan@yahoo.com
0-533-4746820

Arkadaşlar bencede bu konuda bi şey icat etmeye kalkmayın. Sigmanın hem 1606 L olsun hemde ayrı satılan aydınlatması olsun işinizi fazlaca görecektir. Bu her iki üründe ortalama kullanıcı için fiyatları çok ideal.

• Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
Ben kendi yaptığım icatları kullanmaktan daha çok zevk alıyorum koydum kafama yapcam bunu Turhan abinin yardımlarıyla tabi...

Sigma'nın km saati aydınlatma lambasının gücü yetersiz, onu eleyebilirsiniz.
Ya Sigma 1606L ya da Blackburn'ün orta ve üst modellerinden bakabilirsiniz.

Ben sigma 1606L kullanıyorum. Bence aydınlatma konusunda gayet başarılı. İstediğiniz zaman ışığı açıp kapatabiliyorsunuz. Işık modu açıkken sadece herhangibir düğmesine basıldığında yanıyor ve birkaç saniye yanık kalıyor bunun sayesinde cihaz üzerindeki veriler rahatlıkla okunabiliyor zaten ekrandaki yazılar birhayli büyük. fiyatı da 50ytl civarında.

size bende sigma 1606L yi önericem .. yeni aldım .. ayarları çok kolay .. güzel bir ışıklandırması var .. ve ihtiyaçtan fazla detaylı bilgi veriyor.. standart modellere göre 10-15 USD daha pahalı ama bence değer...

Konuyu açan arkadaşım o bütçeyle neyi kasteddiğini anlamadım.Yani o fiyat aralığında ışıklı hız ölçer mi diyosun yoksa hız ölçerin için ışıklandırma mı?Eğer hız ölçer diyosan forumdaki arkadaşlar bana sigma 1606l önerdi henüz almadım.Işıklı.Eğer sadece aydınlatma diyosan bence de arkadaşların tavsiyesine uy led'le çöz.Uğraşamam,anlamam dersen şu ışıklı çakmaklardan al bi' tane tornavidayla aç içindeki ışıklı parçayı çıkar işini görür.(Bizde sigara içen yok ama içen birinden aldım ben çakmağı.Şimdi maşanın ucuna taktım gece çok karanlık yerlerde işe yarıyor.)

Ben de yeni sigma 1606 l aldım oldukça şık ve işlevsel bir km. saati tavsiye ederim.Yeşil renkte aydınlatması da var.

ya şimdi hangisi olursa ya ışıklı hız ölçer yada aydınlatma aparatı ama dayanıklı olması daha önemli neysegene sigmanın 1606 sından alacam gibi görunuyo

Trek marka, arkadan aydınlatmalı ve altimetre'li kilometre saatleri olduğunu duydum, Trek Türkiye'den bir araştırın.

Km ölçerin içine dipsiz akkor ampul ( kucuklerden )koyabilrisiniz.Elektiriğini fardan alınabilir.

@d.berkay
fikrimi sorarsanız bu tip işlerle zamanında çok vakit harcadım ve şunu gördüm kesin sorun yaşarsınız ve vakit para kaybı ışıklandırmalı sayaçlar var bildiğim kadarıyla ikisi arasındaki orantıya bakark hareket edin ama bakalım koydunuz led orj nal olmadığından yağmurlu havada yada aşırı ısı farklılıklarında asış sonuç verecek + bende bisikletimde ucuz bir km sayar kullanıyorum iş görüyor ama hassasiyeti tartışılır selamlar saygılar...

Ben de Sigma 1606 L modelini tavsiye edebilirim .
Hatta kablolu versiyonunu tercih edersen ekonomik de bir seçim olmuş olur .
Yanısıra 10 dolar gibi bir maliyetle kadans ölçümü için bir ilave yaparak ekstra ve çok faydalı bir fonksiyon daha kazanmış olursun . . .

@okokok

akkor flamanlı lambaların devri kalktı artık bu lambaların en basiti ufağı 700-800 miliamper akım çekiyor ama bi led lamba 25-50 miliamper arası bi akım çekiyor

@d.berkay

kilometrelerin içindeki piller çok küçük olduğu için bu ledi takarsanız 1-2 saat içinde pili bitirirsiniz ayrı beslemeniz lazım pili birde anahtarlı yaparsan tabiki daha karlı olur bu küçük bi anahtar olacak elektronik devrelerde kullanılan mikro siviç anahtarlar yada butonlar var bunu da elektro marketlerde rahatça bulabilirsin yakın çevrende meslek lisesi varsa orda okuyanlardan bu tip mekanları öğrenebilirsiniz

@HaliliOzturk

yani arabalardaki park lambası sistemi aslında güzel bi fikir ama bisikletin üzerinde ne kadar kablo görünürse okadar görüntü kirliliği olur ben zamanında vites göstergelerine bile mini led takmıştım ama tabi daimi yanık olduğu için güçlü piller istiyor

Geri