Scudo Sports

Kilometre saatini sökmeye karar verdim.

Km saati bir güvenlik açığı gibi konuşulmuş. Ama unuttuğunuz otomobil ve motorsikletlerinde kokpitlerinde bu ekranların olduğu. Hatta uçak konusuna hiç girmeyelim :D
Yukardaki mesajımda da belirttim. Bisiklet - Motorsiklet - Otomobil... ne sürerseniz sürün geliştirmeniz şart olan şey el - göz koordinasyonudur. Sürüş güvenliğiniz için dikkatiniz ve motor becerileriniz gelişmelidir.
- Mataradan su içerken şeritten çıkmamanız, gözünüzü yoldan ayırmamanız
- Hız - Kadans gibi bilgileri okurken kontrol kaybı yaşamamanız gerekiyor normalde.

Bunları geliştirmek için dikkatinizi dağıtacak şeylerden uzakta (Müzik - arkadaşlar - trafik - insan kalabalığı) yerlerde bol bol bisiklet sürün. Bisiklet sürme / dengeyi koruma gibi temel işlevlerin "motor davranış" haline gelmesini sağlayın.

Bunu şöyle örnekleyebiliriz; Herhangi bir kişi dans ederken konsantre olmalı ve yaptığı dansı düşünmelidir. Ritmi yakalamak - hareketlerini koordine etmek için odaklanması gereklidir. (Düğünlerde insanların o kadar komik oynamasının sebebi budur belkide) Ama profesyonel bir dansçı hareketlerini motor davranış haline getirmiştir. Tüm kaslarını uyum içinde kullanır ve bunu yaparken yüzüne tiyatral bir mimik koyabilecek kadar rahattır.

Unutmayın bu kadar ufak bir uyarıcının sizi bu kadar etkilemesi doğru değil. Ben km saatine değil - aklınızdaki hız merakı / tutkusu'na bant çekmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Scudo
bende samsung gear fit 2 akıllı saat var. şu zamana çıktığım kısıtlı tur deneyimlerimde üzerinde gps olduğu için mesafe hız vb bilgilerini güzel bir şekilde takip edebiliyorum. Devamlı göz önünde olmadığı için de dikkati pek dağıtmıyor. tabi kadans vb gibi verileri görmek mümkün olmuyor.

@BerkEvren Hocam müzik dinlerken sorun olmuyor, hatta uzun bir süre kafamda kocaman bir taç kulaklıkla müzik dinleyerek bisiklet sürdüm. Yarın 1-2 saat deneme sürüşü yapacağım o zaman tam olarak tespitimi yapıp kararımı vereceğim.
Ya bant çekerim üstüne ya da bakmadan devam ederim.

@chomar Hocam akıllı saatler güzel bir seçenek ama maalesef pil konusunda hala yetersizler. Kilometre sayaçlarının pili 1-2 yıl rahat götürür diye tahmin ediyorum, tak-kullan şeklinde çok kolaylık oluyor. Pili biraz daha iyi olsa çok iyi bir seçenek, hatta gps'li bir model almak mantıklı olabilir.

Geri