Scudo Sports

Kilometre saatini sökmeye karar verdim.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
311
Kilometre saatini aldığımdan beri gözüm sürekli ekranda oluyor arkadaşlar, bu yüzden birkaç kez kaza atlattım. Özellikle de kaç kilometre gittim, kaç kilometre daha yapayım derken aklım sürekli kilometrede oluyor.

Bu yüzden kilometre saatini artık sökmeyi düşünüyorum, kullanmayacağım.
Uzun tura çıkmadığım sürece de kullanmam artık diye düşünüyorum, çünkü uzun turda mesafe ölçmek işe yarayabiliyor.

Kilometre saatini bisikletime taktığımdan beri bisikletimden eskisi gibi zevk alamaz oldum, artık bisiklet sürerken elektronik bir cihaz kullanmayacağım normal sürüşlerimde. Belki harita lazım olur ona da telefonumdan açar bakarım, artık elektronik bir cihaz kullanmak istemiyorum bisiklet sürerken.

Kilometre saatini kullanmıyorken ciddi ciddi daha fazla zevk alıyordum, aradaki farkı çok ciddi anlayabiliyorum.

Scudo
Ben de bakayım derken birkaç tehlike atlattım ama kendini kontrol edersen gerekli yerde bakabilirsin

Ben kısa şehir içi sürüşlerimde nerdeyse hiç bakmıyorum aklıma gelmiyor bile.Bence bakmamaya alışabilirsiniz neden sürekli bakasınız ki.

• Beğen
Tepkiler: Serkan.Sezer
Önemli olan anlık nabız takibi, kaç km gittiğinizi strava ve türevlerince cep telefonundan zaten görüp kaydedebiliyorsunuz. Bisikletten ve yaptığınız spordan verim alabilmenin en iyi yolu nabzı anlık takip edip ona göre performansınız artırıp, azaltmaktan geçiyor.

Bende bakarken 2-3 defa öndeki araba fren yaptı kıl payı kazadan kurtuldum :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben anlik hiza cok takilmiyorumda, ortalama hizimi arttirabilirmiyim diye kontrol yapiyorum,,gerci pekde bir gelisme yok, sehir icinde genelde ortalamam 17 km anca oluyor..asiri gerekli degil..ama ben alistim.olsada olur olmasada..uzun turlara giderken tahmini olcumleri yapabiliyorum..

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
Ben de birkaç kez hızlı inişlerde anlık hızıma bakayım derken kaza atlattım. Dikkat dağıtıcı bir alet ama zamanla kullanmayı öğreniyor insan.

Ben kilometre saati, nabız saati, kadans saati vs hoşlanmıyorum açıkçası. Eğer kendi yarışa hazırlamıyorsam gerek yok bence. Zamanla vücudumu dinleyerek nabzımı ölçmeyi de, pedal çevirişimden kadansı da( kadans sayısı değil tabiki sadece ritmi) ayarlamayı öğrendim. Stravayı açıp telefonu çantama atıyorum, eve gidince ortalamama ve maksimum hızıma bakıyorum. Bence daha keyifli :)

@brky1905 Hocam yanlış hatırlamıyorsam kilometre saatiyle ilgili birşeyler düşünürken kaldırımda kadının birisine çarpmıştım :)
Tabi kadın bir tane dükkandan bir anda dışarı zıplayınca ne yapsam da duramadım, özür diledi benden yola önüne bakmadan atladığı için. :D Bazen çok tehlikeli olabiliyor.

@srtkmc Hocam gidon boğazının altına vesaire takmak mantıklı olabilir o zaman, veya ekranı bantlarım. O da olmadı maşanın bir tarafına kilometre saatini takarım artık :)
Gözümü alamıyorum, yoldan çok onunla ilgileniyorum galiba.

@MuratHan Hocam performansla falan pek bir alakam yok, daha doğrusu performansmış falan pek umrumda değil. Sadece keyfim için sürüyorum ama o alet orada olunca illaki gözüm takılıyor ekrana.

Ben de kilometre saatini uzun zaman önce sökenlerdenim. Gelişip gelişmediğimi evimin yokuşlarını çıkarken anlayabiliyorum. Mesela üç aydır doğru düzgün süremediğim için bugün evden çıkıp yaptığım 15km lik Menemen turum bir saatimi aldı. Buna etken hem son 1.5 km nin dik ve kesintisiz yokuş olması, sıkışık trafik ve tedavisi devam eden evre 3 lenfoma hastası olmam. Güç kaybı yaşasam da azim ve moral motivasyonda eksilme olmamış.

@Cem cm En iyisi bence de bu hocam, işin içine elektronik girince kesinlikle birşeylerin tadı kaçıyor. Bende öyle yapabilirim, en iyisi sonuçta bu.

@PsyBeowulf Hocam benimde birkaç kez düşme tehlikesi atlatmışlığım var, kendine çekiyor insanı bu alet. Hatta yukarıda anlattığım gibi dikkat meselesi yüzünden birisine çarpmışlığım var, her ne kadar karşı taraf hatalı olsa bile. Çok tehlikeli olabiliyor bazen kilometre saatleri.

@Ismaildmr Hocam bende genelde 14-17 arası takılıyorum ortalama olarak, şehiriçinde ışıklara falan denk gelirsem biraz daha aşağıya düşüyor ortalama hızım. Bisiklet zevkini azalttığı kesin ama.

@Birhan K. Hocam zaten bisikletle diken üstünde gidiyoruz, bir anlık dikkatsizlik bizim için çok kötü sonuçlar doğurabilir. Ben 1 yıldır kullanıyorum aşağı yukarı, ama sürekli ekrana bakıyorum nedense. Bu alet yokken bisiklet sürmek çok daha zevkliydi.

@Tayfun Sezer Geçmiş olsun hocam, arada bende de oluyor. Mesela 2 hafta bisiklet sürmüyorum sonra bir bakıyorum nefes nefese kalmışım ilk sürüşte. Tekrar geçmiş olsun hocam.

Geçmiş olsun öncelikle. Ben mtb' ye binmeme rağmen keyifle kullanıyorum. Nerede bakacağını iyi tartmak gerek sadece. Yoğun trafikte, yol bozuksa, rampa inişlerinde vs vs bakmamak lazım. Bence kullanışlı ne kadar km yaptığımı üzerinde görünce mutlu oluyorum.

@isosel Hocam trafikte pek bisiklet sürmüyorum, tehlikeli oluyor çünkü. Kilometre olayı güzel bir duygu aslında, elinde somut bir bilgi oluyor. İnsan gerçekten mutlu oluyor. Sadece toplam kilometreyi ölçen bir alet üretseler de alsak keşke :)

@BisikletKolikK
Sen şimdi böyle dedin benim bütün heyecamı aldın götürdün :) Mtb kullanıyordum o sıra km saatine hiç ihtiyaç duymadım ama bir hafta önce yol bisikletine geçişimle birlikte km saatine ihtiyaç duyar oldum. Şimdi forumdan bir arkadaşımızla görüşüyordum elindeki km saatini almak için vazmı geçelim :kötü:

@Beyazz Hocam performansla herhangi bir işim olmadığı için kilometre saatine gerçekten ihtiyacım yok, yol bisikletinde performans sürüşü için gerçekten gerekli olabilir. Çünkü bazen ortalamayı görmek performansınızı korumamıza yardımcı oluyor, bende geçen yıl almıştım ama dağ bisikletinde iyice keyfimi kaçırmaya başlayınca çıkarmayı düşündüm :) Bu arada yol bisikleti geçişi nasıl oldu?, özellikle konfor konusunu çok merak ediyorum. Konu dağılmasın dersen özelden mesaj atabilirsin hocam :) Tabi konfor meselesinde kafama takılan birkaç nokta var, onları sorarım hem :D

şehir bisikletime almayı düşünüyorum da ara sıra bi tura katılırım diyorum,günlük çarşıya gidip gelmek için kullanıyorum (6-7 km) sanırım gerek yok km saatine.samsung health kullanıyorum telefonumda gps ile iyi çalışıyor gittiğim mesafeyi,ort hız,yakılan kalori vs değerleri veriyor.sizce de gerek var mı km saatine ? en basiti 40-50 tl

Ilk alindiginda heves midir nedir? Bilmiyorum ama insanin gozu ister istemez kilometre saatine kayip duruyor. Zamanla alisiyorsunuz, pek o kadar ilgilenmez oluyorsunuz. Turlarinizi zaten strava vb. gibi programlarla takip ediyorsaniz bakmaz oluyorsunuz. Ancak arasira akliniza takilip baktiginizda:
''vay beee... 3000 km olmus dur su zincire bakayim''
''5000 km olmus gobek bakimi yapsam mi''
gibi heveslerinizde sizi bilgilendirip tesvik ediyor.

kilometre saatini ben genelde anlık hızıma bakmak için değil ulaşacağım yere kaç km kaldığını görmek için bakıyorum.
örneğin 40 km mesafeli turda 30km görünce bir 10 km daha kaldı diyerek ....

Geri