Scudo Sports

Kilo alüminyum

observer

Forum Bağımlısı
Tepki
560
Bisiklet
Salcano
acaba kiloyla nerden alüminyum alabilirim(en fazla 2kg) fiyatları ne kadardır ve şekil verme işleminin maliyeti ne kadardır yazın eğer becerebilirisem bisiklet yapcam kadro ve maşa açılarını ayarladım(eğer yeni bisiklet alırsam gidonlarımı sele borularımı falan aktarcam yeni yapcağıma) eğer almazsam 7 li 2.el sistemler alcam ucuza bir yerlerden.belki aranızda yumurcak tvye rastlayan vardır :D bi ara orda arthur diye bi çizgi film görmüştüm orda birinin yanına gidiyordu işte bisiklet yapıyolardı orda chopper tip bisikletler vardı nasıl yapabilirim ben tekerleri büyük selesi(kadronun arka kısmıda) yere yakın gidonu yüksek bişey istiyorum belki yayılı maşa daha iyi olur hatta kesinlikle.acaba bana öneride bulunmak isteyen var mı? :D

Scudo
bunun yerine hazır olarak alüminyum boru alıp kesip kaynaklaman daha kolay olmayacak mı ?
daha kolay şekil verilebilir.

Kilosu 2 TL diye duymuştum.Bu durumda kadrolar neden bu kadar pahalı diye sormak gerek.

hazır boruyu nerden bulabilirim ama bana kaliteli alüminyum lazım sedona borlada falan kullanılan gibi ve acaba boruda kaycank işi nasıl olur sağlam olur mu?

alüminyum tek başına kullanılmaz. çeşitli alaşımlarla ve işlemlerle kullanım amacına göre işlenir. Buda mühendislik işidir.(metalurji)

• Beğen
Tepkiler: Harun.
çizgi film ama sadece karekterin tipi o da kukla gibi diğer bisiklet i yapanlar gerçek :D

rüya ve ya çizgi filmlerde olmaz bu iş.
kadrosunu kendi yapan arkadaşlar var.
senin şevkin kırılmasın.
kullanacağın malzemeyi iyi belirle. yardım alarak yapamayacağın birşey değil.

MTB dedin yol dedin şimdi de kendim kesip yapacağım diyorsun. :D

Ergitme fırını, alaşım elementi, ekstrüzyon makinası, kaynak ekipmanları, kalibrasyon cihazları, muayene cihazları derken baya pahalıya mal olur sana:D

En mantıklısı gidip arkadaşlarında da dediği gibi (eğer el melekene güveniyorsan) gidip boru alıp şansını denemek olacak. Boruyu'da nerden bulabileceğini sorarsan; Zeytinburnu demirciler sitesinde alu boru temin edebilirsin diye tahmin ediyorum.

Not: Metalurji mühendisiyim ;)

benim amacım bisiklet değil istesem gider şimdi alırım bir buçuk milyara bişey benim burdaki amacım hobi

@CEM KILINÇ

Pasta mı yapıyosunuz ya o kadar kolay mı :) Endüstri standartlarını,ölçülerini nasıl yakalayacaksınız göz kararı mı ?

@emircan Başbuğ06

En mantıklısı o olur zaten. Makul alaşımdaki boruyu bulman bile bu kadar zorken, böyle bir hobi biraz can sıkıcı sonuçlanabilir. Üretmek yerine modifiye etme yoluna gidebilirsin. Örnek verecek olursak, airbrush öğrenip eldeki kadroları kendi zevkine göre boyayabilirsin.

@Özgün ÇETİN

birincisi konuyla ilgisi yok ama söyleyeyim pasta yapmak ta kolay değildir.
ikincisi herşey hayal etmekle başlar. Genelde bizim insanımızda daha ileri yaşlarda körelir. Daha 19 yaşındasın.
üçüncüsü seri üretime geçmeyecek. Önemli olan "Ben Yaptım" diyebileceği bir ürün çıkarmak.
dördüncüsü şimdi bindiğin bisikletin ölçüleri, açıları gökten düşmedi. Zamanla değişerek ar-ge çalışmalarıyla mükemmelleşmeye devam ediyor.
Beşincisi Diyojen' den gelsin:
"Gölge etme başka ihsan istemem."

of tamam ya konunun haline bakın yapamıyacağımı düşünenler yazmasın

@CEM KILINÇ

Mutlaka yaptığınız şey bisiklete benzer ama üstüne aynakolu takamadıktan sonra vitesleri,kadro kulakçığı,yataklar vs. vs. bir sürü yakalaması gereken standart ölçü var...:in: ha ama hayal kurmak bedava buyrun devam edin:) selamlar

Geri