Eğer sağlam yiyebiliyorsanız luzum yok bu maddelere.
Misal ben tek başıma 1.5 kiloyayakın tavuğu yiyeblilirim
Ama bunu sadece sağlam idmanlardan sonra yaparım.
Porsiyonu büyüteceksin
Ekmek kullanmıcaksın.Hem zararlı (şeker) hem bedava yağ hem geçici dougunluk hissi verir(şeker)
Alerjiniz yoksa kahvaltıda 4-5 haşlanmış yumurta şart(İyi spor yapanlar için)
Peynirin ciğerin vb
Sağlıklı karbonhidratlardan ve sağlıklı proteinlerden oluşan ve limitlerinizi gerekirse zorlayarak bi r beslenme programı yapmanız sonucu getirir
Tabi bu zor kilo alanlar için.Bu gruptakilerde hem yağ hem kas zor oluyor.
Mümkünse ana besin maddelerin organiğini alın.
Misal zeytinyağı vb
Yumurtayı köy yumurtası tercih edin.Araştırınca heryerde bulunuyor.
Peyniri yoğurdu kendiniz yapın yaptırın
bunu gibi örnekelr çoğaltılabilir.
Büyük şehirde imkan çok.Küçük şehirde ise kökü köye uzayan köyde büyümüş çok.Tabi köyden almak doğal olduğu anlamına gelmez.Ne kadar doğalını alırsak o kadar kar.
Diğer meyve sebzeleri de bol bol yıkayıp öyle yemekten başka çare yok gibi belli ekonomik kazancı olanlara.
ve Kabuklu kuruyemiş,tereyağı bol bol tüketin
doğal yağ sağlıktır.Pis, kaka olan şeker ve doğal olmayan yağlardır
Canan Karatay'ı bu konuda çok haklı bulurum.Boş konuşmuyor en azındanBilimsel ve kaynaklı konuşuyor
İnsanların yanlış anladığı ise o karbondihrat tüketmeyin demiyor.Sağlıklı karbonhidratları ve yağları tüketin diyor.
Sadece bisikletle kalmayın.Koşuya da çıkın.Ağırlıkta vurun.
İyi ve kaliteli beslenme zaten ekonomi işi birazda
Dediğim gibi en azından ana besinleri.
Toz olayına gelirsek
Kullanmamış olmanın 2 sebebi var
1.Nerdeyse tamamı batı ülkelerinde üretiliyor bildiğinz gibi.Etten üretilmiş bu tozlarda bazılarına domuz diye belirtir.Bazılarında belirtme gereği duymaz.
2.Süt ürünelrinden yapılmış olanlarda da hayvansal jelatin kullanılır.Kiminde sığır jelatini diye belirtilir kiminde belirtilmez
Ancak belirtse de sığır olduğunu domuz olmadığını helal kesim sertifikalaları olmadığı için (doğal olarak) ben almıyorum.
Son zamanlarda müslüman ülkelere de bu işin ticareti yapıldığı için bu tarz sertfikaları o şekilde üretim yapan protein tozu firmaları çıktı.Ancak bu olsa bile
ben bu tarz ürünler kullanmam.Markette hazır bir şey almadığım gibi.
Aldığım 2 şey vardır.Bir maden suyu
2 arada bir krizi tutan çikolata
bisküvi gazoz cart curt almam.
zaten sevmemde
Bu kadar şey dedik.Ama bir şey var.Bunlara dikkat etmeyi sevmeme rağmen ben sigara kullanıyorum.Dostlar dua edin de ben bu lanet olası şeyi bırakayım artık