Scudo Sports

Kilo almak isteyenlere tavsiyeler

@Rehavet
(link)

kimse bana bu vucudun bitkisel proteinle yapıldığını söylemesin çünkü hiç inandırıcı değil. Gizli kapılar arkadasında birçok hollywood oyuncusu özel doktorları sayesinde steroide başvuruyor.

Scudo
@nazmi bilmez
Yaş 19 kilon bu yaşta nasıl bu kadar yükseğe çıktı ?

Protein için likit yumurta akı öneriyorum. Sarısı olmadığı için sarısından alınan yağda alınmıyor. Protein oranıda bayağı yüksek. Nasıl yerim meselesi olursa yağsız telfon tavada pişirince çok güzel gidiyor :) Hatta yumurta akı tozu var süt tozunun elde edilişiyle aynıydı sanırım. Ama ona pek sıcak bakmıyorum.

Bu arada likit yumurta akı internette ve Metro marketlerde satılıyor.

@Hasan SAYLIK

Çok basit pasif bir hayat. Evden okula okuldan eve evden dükkana dükkandan eve. Bütün hayatım buydu şimdi bisiklet sayesinde saatlerce gezip dolaşacağım inşallah

Soya,*%18-24 oranında yağ ve*%35-45 oranında protein içerir.*%30 karbonhidrat ve*%5 oranında mineral, çok sayıda vitamin ve değerli aminoasitler içerir.

@Hasan SAYLIK

bana bunu önerdi spor salonu antrenörü

Multipoer mass gainer

Yüksek kaliteli Karbonhidrat – Protein karışımı

Her servis 600 kcal
Karbonhidrat – Protein formülü
% 63 karbonhidrat, % 25 protein, % 2,8 yağ
30 x 100 g servis
Whey, Süt ve Yumurta albümini içerir.

http://www.neosante.com/images//50078/50078_1.gif

ve diğerleri

Jumbo Weight Gainer 1000 Çikolata 4535 gr

Kullanım Şekli:
Gıda takviyesi olarak günde bir veya iki defa 5 ölçek toz 2 bardak yağsız süt veya su ile karıştırılarak alınır.

http://www.neosante.com/images//18001/18001_1.gif

Scitec nutrition jumba gainer

orta halli karbonhidrat iceren protein karbonhidrat orani dengeli olan takviyeler alabilirsin dedi...

kilo ve boyuma göre sadece protein değilde karbonhidrad ve proteini dengeli tozlar...

spor salonları ellerinde hangisi varsa ya da hangisinden en çok kar ediyorsa onu önerir genelde. Dediğim gibi 4 yılda iki kutu aldım, sadece beslenmem zayıf kaldığında kullanmak için. İkisi de Optimum Nutrition Gold'du. Araştırmalarıma göre en iyi bu. Çok rahat eriyor, top top kalmıyor, tadı güzel, protein oranı yüksek. Fiyatı da uygun hem de.
Edit: Nerden aldığımı söyleyecektim de emin olamadım. Bilgisi olan söylerse sakıncası olmadığını, linkleri atayım. İki yer bildiğim uygun fiyata satan.

@furkan yılldız

sabahları aç karnına 6-7 çiğ yumurtayı bir bardağa doldurup içiyordum. üstüne 5 6 yumurta beyazını haşlanmış olarak tuketıyordum yınede kas yapım değişmedi. pilav makarna ve balık tavuk et tabiki çok fazla olmasada gun aşırı tuketıyorum

@Mustafa Kocabaş

2003 2005 arası whey protein alıyordum. daha sonra bıraktım. bir antrenör optimum getiriyordu yurtdışından çünkü turkıyede yoktu olanlarda tarıhı geçmiş olanlardı fiyatları da evet yarı yarıya daha ucuzdu. yalnız optimum hiç kullanmadım.

Sadece sağlık problemlerinde doktor kontrolünde doktorun verdiği ölçülerde kullanılması gerektiğine inanıyorum. Ötesi çok kötü sağlık problemleri ile karşı karşıya bırakabilir. İçtiğimiz fazla suyun bile kimi zaman insana zarar verdiğini düşünürsek takviye besin zinciri ve yan etkileri büyük zarar verir. Örneği olan çok fazla sporcu var kimi kariyerinin zirvesinde sporu bıraktı kimi genç yaşında yatağa düştü kimiside ansızın hayata veda etti. İşin kötü tarafı işin ticari yönü, birileri para kazanıyor ama nasıl? Gel sen zahmet etme al şu takviyeyi hemen kilo al kasa dönüştürelim yada sen çok kilolusun zahmet etme al şu takviyeyi bir kaç beden inceltelim. Spor salonları *1 ücretse kullanılan takviye besinler ilaçlar *5 ücret. Sağlıklı beslenmeyle ve spora zaman ayırarak istenilen kiloya ulaşılabilir ve vücudunuzu disiplinize ederek istediğiniz kas grubunu ortaya çıkarabilir ve koruyabilirsiniz.

Optimum abartilcak kadar iyi bir marka degildir.onemli olan wheyin cesidi ve bir olceginde kac gr protein oldugunu . Vpx weider optimum musctech multipower scitec universal ultimate hemen hemen hepsi ayni kalitedir.dedigim gibi wheyin cesidi daha onemli izole whey mi hdyro whey mi egg protein mi sadece whey mi bunlari arastirarak size en uygun olanini secebilirsiniz.ayrica cig olarak iciilen yumurtanin faydasi yoktur.cunku vucut sindiremez.pisirmeniz gerekir.en guzeli yumurta haslamasindan elde edeceginiz yumurta beyazdir.bir yumurta beyazinda 6 gr protein vardir .kirmizi et ve baligin 100 gr inda 22 gr protein vardir. Bu sekilde hesap ederek gunluk protein aliminizi takip edebilirsiniz.vucudun gerekli olan yaglarida zeytinyagi aycicek yagi vs degilde kuruyemisden veya balikdan elde edebilirsnz.sekeri meyvelerden elde edebilirsiniz.ayrica mass gainerlar yani karbonhidratlarin icerisindeki proteinler bir isse yaramaz cunku bitkiseldir.o protein miktariyla sadece whey proteinleri kiyaslamayin.

GT-I5510 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Eğer kilo almak istiyorsan Karbonhidrat ağırlıklı beslenmen lazım ve yanında olmazsa olmaz protein . Eğer vucudunda yağ oranı fazlaysa karbonhidratı azaltıp protein oranı yuksek besinler kullanmalısın . Nedeni proteinin sindirimi zor nerden baksan 2-3 saat içerisinde sindirilir kasein proteini mesela 8 saatte sindiriliyor ve gece yatarken alınması gerekli. Kas yapmak için öncelikle kütlenin olması lazım eğer hazırda kütlen varsa en az kalorili ve protein oranı yüksek ürünler kullanmalısın.Amino asitin geyiği ise sindirime gerek duymaması antreman sonrası hemen kaslara nufus edip etki gösterir ve sonrada protein tozu içilir. İçeriğinde kreatin monohidrat olanları alırsan vucudun su tutar ve hemen etki gösterir ama bıraktığında vucudunda sarkma olur . Ben sana Weiderın ürünlerini öneririm kilo almak istiyorsan mega mass , benim zaten kütlem var kasa çevirmek istiyorum dersende premium whey . Eğer vucut geliştirmek istiyorsan uyku düzenine ve yemek düzenine çok dikkat etmelisin.Ben üniversitede öğrencisi olduğum için 2 haftalık final haftası vucudun sönmesine yetiyor . Kısacası nankör bir spor .

Eğer sağlam yiyebiliyorsanız luzum yok bu maddelere.
Misal ben tek başıma 1.5 kiloyayakın tavuğu yiyeblilirim :D
Ama bunu sadece sağlam idmanlardan sonra yaparım.
Porsiyonu büyüteceksin
Ekmek kullanmıcaksın.Hem zararlı (şeker) hem bedava yağ hem geçici dougunluk hissi verir(şeker)

Alerjiniz yoksa kahvaltıda 4-5 haşlanmış yumurta şart(İyi spor yapanlar için)
Peynirin ciğerin vb
Sağlıklı karbonhidratlardan ve sağlıklı proteinlerden oluşan ve limitlerinizi gerekirse zorlayarak bi r beslenme programı yapmanız sonucu getirir
Tabi bu zor kilo alanlar için.Bu gruptakilerde hem yağ hem kas zor oluyor.
Mümkünse ana besin maddelerin organiğini alın.
Misal zeytinyağı vb
Yumurtayı köy yumurtası tercih edin.Araştırınca heryerde bulunuyor.
Peyniri yoğurdu kendiniz yapın yaptırın
bunu gibi örnekelr çoğaltılabilir.

Büyük şehirde imkan çok.Küçük şehirde ise kökü köye uzayan köyde büyümüş çok.Tabi köyden almak doğal olduğu anlamına gelmez.Ne kadar doğalını alırsak o kadar kar.
Diğer meyve sebzeleri de bol bol yıkayıp öyle yemekten başka çare yok gibi belli ekonomik kazancı olanlara.
ve Kabuklu kuruyemiş,tereyağı bol bol tüketin
doğal yağ sağlıktır.Pis, kaka olan şeker ve doğal olmayan yağlardır
Canan Karatay'ı bu konuda çok haklı bulurum.Boş konuşmuyor en azındanBilimsel ve kaynaklı konuşuyor
İnsanların yanlış anladığı ise o karbondihrat tüketmeyin demiyor.Sağlıklı karbonhidratları ve yağları tüketin diyor.

Sadece bisikletle kalmayın.Koşuya da çıkın.Ağırlıkta vurun.

İyi ve kaliteli beslenme zaten ekonomi işi birazda
Dediğim gibi en azından ana besinleri.

Toz olayına gelirsek
Kullanmamış olmanın 2 sebebi var

1.Nerdeyse tamamı batı ülkelerinde üretiliyor bildiğinz gibi.Etten üretilmiş bu tozlarda bazılarına domuz diye belirtir.Bazılarında belirtme gereği duymaz.
2.Süt ürünelrinden yapılmış olanlarda da hayvansal jelatin kullanılır.Kiminde sığır jelatini diye belirtilir kiminde belirtilmez
Ancak belirtse de sığır olduğunu domuz olmadığını helal kesim sertifikalaları olmadığı için (doğal olarak) ben almıyorum.

Son zamanlarda müslüman ülkelere de bu işin ticareti yapıldığı için bu tarz sertfikaları o şekilde üretim yapan protein tozu firmaları çıktı.Ancak bu olsa bile
ben bu tarz ürünler kullanmam.Markette hazır bir şey almadığım gibi.
Aldığım 2 şey vardır.Bir maden suyu
2 arada bir krizi tutan çikolata :D

bisküvi gazoz cart curt almam.
zaten sevmemde :D

Bu kadar şey dedik.Ama bir şey var.Bunlara dikkat etmeyi sevmeme rağmen ben sigara kullanıyorum.Dostlar dua edin de ben bu lanet olası şeyi bırakayım artık

dostum kısaca anobolik steroid diyoruz :D
Ben daha önce boksla uğraştım.Gazeteciliğini yaptım bunun.Çok kişiyi tanıdım bu konuda.Çok kişiden bilgi aldım.Bu maddeler profesyonel sporcuları geçtim olimpik olan bazı sporcular bile kullanıyor
siliciler var
silicileri silen ilaçlar var.
Torbayla kutu ilaçla gezen çok
Bazı oyuncular da kullanır bunu

Bitkisel protein hayvan ve hayvan ürünlerinin çeyreği etmez.Ama çeyreği de vardır

Arda 7nin xman fotolu yazısına yazdım bunu.Cevapla deyince altına çıkmamış.Alıntıya basmak gerekiyordu galiba :D

@mehmet roy
Burdan sonra yazdıklarınızı okumadım.Çünkü normal bir bireyin bir öğünde sindirebileceği maksimum protein miktarı 30-35 gramdır.Yani 100 gram tavukda 20 grama yakın protein varsa bir öğünde 175 gram tavuk fazlasıyla yeterli .Sağlam idman atsanız bile.Vucüt 30-35 gramdan fazla alınan proteini idrarla vücutdan atar .Kısacası bir işe yaramaz.Onun için sağlam idman sonrası yediğiniz tavuğun 1300 grama yakını idrarla gidiyor.Ayrıca porsiyonu büyütmek yerine normal öğün miktarıyla çok öğün yemeniz gerekir.Porsiyon büyütmek yanlıştır.

@Arda_7

Vücudun proteinin hepsini sindiremediğini biliyorum.Porsiyon büyütme olayına gelirsek.Protein tozu kullanmayan ya da sadece takviye olarak kullanan kendi alanında birşeyler yapmış çoğu sporcu porsiyonunuzu büyütün der.Ebatlarının büyümesini istiyorsan o tabak büyüyecek.Dengeli olacak ama büyüyecek.Çoğu sporcu ve bu alanla ilgili yazılar makaleler der bunu

Kısacası bir işe yaramaz yazmışsın.
Ben hiç steroid kullanamdım.O dönem.(boks ve fitness ile uğraştığım dönem)VE protein tozuda
Sadece doğam gereği iyi yerim ve yarar.
Kilo alamayan değilim aksine çabuk alırım
Arkadaşlarım pek yiyemez.Kimisi bu yüzden takviye kullanır.Kimisi kullanmaz.Çoğu yerinde sayar
Ancak ebat istiyorsak porsiyon büyüyecek usta.
O yüzden onlar yerinde sayarken ben kısa vadede hayvanlaşıyordum
Bu işte ne kadar sağlam fizikli arkadaşım varsa nerdeyse hepsi iyi yer
Ne kadar tıfıl yiyemeyen varsa ve toz da kullanmıyorsa (kimisi kullansada) yerinde sayar.
Not 1.77 boyunda ve 85 kg yim.

@mehmet roy

Öncelikle protein tozu kullanan veya kullanmayan birey vucudun aynı kas kütlesinde kalmasını istiyorsa kilosunun 1.5 katı kadar protein alması gerekmektedir.Ama kas kütlesinin arttırarak ebatsal olarak büyümek istiyorsa biz buna hipertrofi diyoruz kendi kilosunun 2 veya 2.5 katı kadar protein alması gerekir.Porsiyon büyüterek büyüyemezsiniz yazdığımı okumadınız sanırım bir öğünde gereksiz olarak yediğiniz proteinler vücutdan idrarla atılır.Stereoidin asıl amacı kas kütlesini arttırmak isteyen sporcularda vücudun protein emilimini arttırmaktır.Yani stereoid kullanmayan bir sporcu 30 gram kadar protein sindirebiliyorken bir öğünde stereoid kullanan bir sporcu 50 hatta 60 grama kadar protein sindirebilir bir öğünde. .Sonuç olarak ,bir öğünde çok yemek asla hiç bir işe yaramaz,Çok öğünle yol alınır..Not:3 sene Fitness eğitmenliği yaptım.4.5 senedir Aktif fitness la ilgileniyorum.İyi Geceler.İyi forumlar.

https://i.hizliresim.com/b4vQLG.jpg icerisindeki proteinler bir isse yaramaz:islik:

@Arda_7

Dediklerinizin çoğuna tabiki katılıyorum.
Asıl proteini bol beslenme öğunü idman sonrası onu biliyorum zaten.
Ben buna kahvaltıyı da ekliyorum.Gram ayarlarını da biliyorum.
ve dengeli sebze meyve yağ vb gibi beslenmeye çalışıyorum.

işinize elbette saygım var.
Ancak benim fikrim porsiyon büyütmekten yana.
Heleki fitness konusunda olan çoğu idman şekli set şekli dinlenme şekli vb konularda sürekli yeni birşeyler bulunan bir sektör yani.Durağan değil.

Eskiden 1 saat koşturulurdu.Şimdi interval idmanalrın daha çok yağ yaktığı ortaya çıktı.
Beslenmede de kırmızı et tereyağı vb şeyler zararlı olarak görülürdü şimdi onlarda rafa gitti

Kas büyütmeden güçlenilmez anlayışı vardı.bu da 90larda gitti.(yüksek ağırlık az tekrar az set set arası çok dinlenme-Birden fazla kas grubu çalıştırıan egzersizlerde)
Her eklenilen kasın aynı oranda güç verdiği anlayışı vardı.o da gitti.başlangıç haricinde öyle birşey sözkonun olmuyor.Şimdilerde bodybuilder idman yerine world strongest man tarzında spor salonları yaygınlaşto yurt dışında.Bu şekilde idman yapan biri adını hatırlamıyorum body şampiyonu birini güç idmanalında hezeyan etmişti

Demek istediğim genel geçer yok bu alanda.Her gün yeni birşey bulunuyor.

Gıda takviyelerinin zaruri haller haricinde kullanılmasını zaten çoğu sporcu tavsiye etmez. Önemli olan protein ihtiyacının doğal yollardan almak ama bazen hem zaman hemde maliyeti bunu zorlaştırır. Protein tozlarının gıda takviyesi olduğu ve ana yemek yerine geçmediğini zaten üreticileri bile beyan eder.

Protein tozlarında sadece Türkiyeye has bir durum söz konusu. Bazı uyanıklar protein tozu kutununun yarısını kendilerine ayırıp , eksik kısmı kilosu 4 TL olan peynir altı tozu ile tamamlayıp , kutuyu kapatıp tekrardan satıyorlar. Bu tozlardan kullanmayı düşünüp , ucuza denk getirmek istediğinizde , Özellikle "Sporu bıraktım , bu yüzden ucuz veriyorum" tarzı ilanlara dikkat edilmeli. Ağzı açılmış veya oldukça uyduruk kapatılmış ambalajlı ürünlerden uzak durmalı. Resmi ithalatçı hologramlı ürünler , ilk başta bu tarz ürünlerden pahalı görünüyorsada , orjinal olarak bulabileceğiniz yegane ürünler yine bunlardır.

Bazı spor salonlarının protein cafelerinde çeşitli supplementler tane veya porsiyon şeklinde ticari olarak satılıyor. Bunları kullanmayı düşünüyorsanız , kutunun ne zaman açıldığını mutlaka sorun. Zamanlar hava ile temas eden her türlü medikal , oksidayona başlar. Beklenilen etkiyi göstermeyebilir.

Son bir söz olarakta , kaslarını ne kadar geliştirirseniz geliştirin , eklemleriniz büyümez. Kas kütlesi arttıkça kaldırılabilecek ağırlık veya dayanabilecek basınç artsada , eklem sabit kaldığından , ağırlık arttırımlı çalışmalarda önce muhakkak eklemlerinizi ve kaslarını çok iyi ısıtın.Eklem sıvı kaybının veya arızalarını tedavisi hem pahalıdır hemde uzun vadelidir. Çoğu sporcu bu durumu gözardı ederek , eklem sakatlanmaları yüzünden sporu bırakmak zorunda kalmıştır.

Geri