Scudo Sports

Kilitli pedal?

fatih selim yakar

Daimi Üye
Tepki
54
Arkadaslar kilitli pedal almayi dusunuyorum fakat bu pedali sadece bisiklet ayakkabisiyla mi kullanabilecegim yoksa sadece pedali aldigimda bir aparat oluyor mu sadece normal ayakkabiyla kullanabilecegim ??

Scudo
Kilitli pedalı platforma çevirip normal ayakkabı ile kullanmanıza olanak sağlayan adaptörler mevcut:

(link)

Kullanmadığım için ne derece verimli oldukları konusunda yorum yapamayacağım.

ben shimano aparatı kullandım,normal bir pedal performansı alamadım. idare etmek için kullanılabilir..

Kesinlikle kullanılamaz diye bir durum yok tabi. Performans alamazsınız ama bisikleti sürebilirsiniz normal ayakkabıyla da. Belki hatırlayan veya başına gelen vardır: eskiden plastik pedallarımız kırılınca pedalın miline basarak da sürerdik. :) Aynı o hissi veriyor normal ayakkabı ile SPD pedal kullanımı.

Aldığınız pedal PD-M520, 540, 780 vs gibi bir pedalsa yani kendi bünyesinde normal taban bulundurmuyorsa pedalla beraber düz pedal platformu gönderilmiyor:

https://www.deltabisiklet.com/Pub/images/5047_3759_sml.jpg

Şu tipteki kilitli pedalları normal ayakkabı ile daha rahat kullanırsınız:
https://www.deltabisiklet.com/Pub/images/5054_3771_sml.jpg

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Merhaba öncelikle kurban bayramınızı kutlarım.
Yol bisikletime mbt kilitli pedal ve ayakkabı almayı düşünüyorum fakat çok fazla hakim olduğum bir konu değil.

Acaba bu pedal ile (link)

bu ayakkabı (link) (Shimano MT3 SH-MT300) uyumlu olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: kapluj
@goldengear benim kaller pedaldan çıkmıştı, ayakkabı eğer spd ise (yani yol bisikleti için olanlar değil dağ bisikleti için olanlar) her türlü olur. diğer linke güvenip tıklayamadım, hangi ayakkabı bilmiyorum ama üç delikli olanlar değil iki delikli olanlardan almalısın. arada fiyat farkı yoksa decathlondan da alabilirsiniz ayakkabıyı, hem orada yardımcı da olurlar montaja. pedalı monte ederken bi krem sürüyorlar, o kırmızı kreme de para vermek zorunda kalmazsınız hem, hem de ayakkabıyı da ayarlamak gerekiyor, kalin duracağı yer vs.

shimano nun ayakkabısını alacağım buna uygun kal ve pedal numarası ne bir sürü seri numaraları var aklım karıştı yardımcı olur musunuz

@Mustafa45 Shimanonun hangi ayakkabısını alıcaksın mtb mi yoksa yolmu

@trainspotting35 teşekkürler bir de kalle ilgili soru soracağım sarı kalde 6 derece mavi kalde 2 derece ayağın oynama durumu var 0 derece olan kırmızı yeni başlayacağım için düşünmüyorum uzun zamandır spor yapmıyorum ama bir spor temelim var o yüzden dizlerim fena değildir ama ağır spordan dolayı geçmişte menisküs başlangıcı diye bir tanım da var mavi kal alayım diyorum hem daha sonra kal almama gerek kalmasın hemde 2 derece diz oynaması yeterli olabilir gibi geldi yoksa sarı kal mi alayım diz sağlığı için ne dersiniz

Ben olsam sarı kalle başlardım ilk defa kilitli pedal kullanacaksanız

r540 pedallar decathlon da daha uygun fiyatli. 229tl di yanlış hatırlamıyorsam

Ben r540 kullanıyorum ve gayet memnunum bir sorununu görmedim daha ben dechatlondan almıştım ve yanlış hatırlamıyorsam 185 TL ye almıştım şimdi onada zam gelmiş mekanizma olarak bence gayet sağlam ama ağırlık ve performansı bilemiyorum

Merhabalar

spd pedal ayakkabısı ile alakalı bir sorum olacak ,

Ben pedala biraz daha ayak ucu ile basıyorum , yıllardır böyle alıştım. spd ayakkabılarındaki kilit aparatı biraz daha geride konumlanmış benim bastığım yere göre. ayakkabıdaki bu aparatı biaz daha parmak ucuna doğru ayarlamak mümkün mü acaba. yoksa olduğu gibi mi alışmalıyım ? Doğrusu olduğu gibi mi ? açıklarsanız çok sevinirim.

Kal ayarını yaparken, parmakların olduğu en üstte ayarlarsanız çok sıkıntı çekmezsiniz. Normalde ayak parmaklarının bittiği yerde ayakta 2 çıkıntı vardır. Orta mili mümkün olduğunca oradan geçirerek ayar yaparsanız ideal olacaktır.

@emreakcan SPD ayakkabıda önden arkaya 15mm sağdan sola 5mm ayar aralığı var, tolerans bu kadar yani

Son düzenleme:
Geri