Scudo Sports

Kilitli pedal ve ayakkabı tavsiyesi

arkadaşlar selam herkese, yol bisikleti ayakkabısına bende giriş yaptım sonunda. Shimano RP-1 yol ayakkabısı aldım kal olarak aklımda shimano sh-12 kali almak var ancak ilk defa yol bisikleti ayakkabısı kullanacağım için mavi kal beni yol ayakkabısına alışmak için zorlar mı ? sanırım 2 derece oynayabiliyor.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2022-08-07 at 22.56.55.jpeg
    WhatsApp Image 2022-08-07 at 22.56.55.jpeg
    44,1 KB · Okunma: 39
Scudo
arkadaşlar selam herkese, yol bisikleti ayakkabısına bende giriş yaptım sonunda. Shimano RP-1 yol ayakkabısı aldım kal olarak aklımda shimano sh-12 kali almak var ancak ilk defa yol bisikleti ayakkabısı kullanacağım için mavi kal beni yol ayakkabısına alışmak için zorlar mı ? sanırım 2 derece oynayabiliyor.
Sarı olanı al, neden mavi var ki aklında ?

mavi kalde daha az oynama oranı var sanırım. daha sıkı sarar ayağımı diye düşündüm :)
İlk önce sen sarı ile bir alış, daha sonra ihtiyaç duyarsan, ki sanmıyorum diğer renklere ihtiyacın olsun.
Ayağının sıkı sarılmasını istiyorsan güzel bir ayakkabı al, kallerin ayağı sarma ile bir alakası yok. 😀

İlk önce sen sarı ile bir alış, daha sonra ihtiyaç duyarsan, ki sanmıyorum diğer renklere ihtiyacın olsun.
Ayağının sıkı sarılmasını istiyorsan güzel bir ayakkabı al, kallerin ayağı sarma ile bir alakası yok. 😀

bu mesajla ikna oldum, sarı alacağım :) çok teşekkürler

2 aydır Mossonun gravelini kullanıyorum, çoğunlukla asfalt ağırlıklı, çamurla bozuk yollarla işim yok. Yol bisikleti ayakkabılarına göre mtb ayakkabıları ile daha rahat yürünüyor sanırım. Decathlondan, aşağıda fotolardaki ayakkabı ile kilitli pedallardan birini almayı düşünüyorum. Uygun mudur? Kilitli pedallardan hangisini tercih etmeliyim. Bu arada bütçem sınırlı. Shimanonun ayakkabısı da indirim de illaki onu tercih etmeliyim?

Dosyalar

• Screenshot_20220810-092829_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220810-092829_Samsung Internet.jpg
    67,5 KB · Okunma: 75
  • Screenshot_20220810-093742_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220810-093742_Samsung Internet.jpg
    68,7 KB · Okunma: 78
  • Screenshot_20220810-092848_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220810-092848_Samsung Internet.jpg
    72 KB · Okunma: 74
  • Screenshot_20220810-092814_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220810-092814_Samsung Internet.jpg
    78,9 KB · Okunma: 61
@kaganarda Evet uyumlu. Tercih konusu size kalmış. Detaylı bilgim yok ürünler hakkında.

• Beğen
Tepkiler: kaganarda
decathlon’un kalıpları dar, shimano’nun geniştir. ayağınız taraklıysa shimano tercih edin. cm cinsinden ayağınızı ölçüp beden kılavuzuna bakıp alın, aksi durumda rahat edemezsiniz.

Merhabalar ben kilitli pedal ve ve yol ayakkabısı kullanmadım bazen 75 km üstü yapıyorum günlük sizce kullanmalımıyım araştırmalarıma göre giriş seviyesi ayakkabı ve pedallar varmış.House of bike ve decathlon'dan baktım fiyatlar yakın yakına bütçem 4.000 TL Kall sarı ve giriş seviyesi ve 6 derece Önerilerinize ihtiyacım var.

(link)

(link)

(link)

(link)

Merhabalar ben kilitli pedal ve ve yol ayakkabısı kullanmadım bazen 75 km üstü yapıyorum günlük sizce kullanmalımıyım araştırmalarıma göre giriş seviyesi ayakkabı ve pedallar varmış.House of bike ve decathlon'dan baktım fiyatlar yakın yakına bütçem 4.000 TL Kall sarı ve giriş seviyesi ve 6 derece Önerilerinize ihtiyacım var.

(link)

(link)

(link)

(link)

(link) e yol kali takılmıyor sanırım.

Kilitli pedal ve ayakkabıya geçmenizi de tavsiye ederim. Alışma sürecini hızlı atlatırsanız çok keyifli ve verimli olur.

Shimano Rc5 (2022 model 502) versiyonu ve Look Keo Classic 3 pedal ile bu sezon kilitli pedal kullanmaya başladım. Yaklaşık 2 haftada 700km gibi kendim için yuksek sayılbilecek bir yol tecrübem oldu. Look Keo bence çok sorunsuz bir pedal, amazon'dan indirimle aldım. Gumruk vergısı kargo vs bile Turkıye'den daha ucuza geldi. RC-5 konusunda da "ayakkabı sık değiştirilen bir ürün değil, mumkun mertebe ıyı bişey alayım" diye yola çıktım. Sidi, fizik falan da baktım ama ayagıma uygun numara bulamadım. RC-5'den de şimdilik cok memnunum. Rc-3'te emınım cok ıyıdır. Ben arada cok fıyat farkı olmadıgı ıcın RC-5'i sectim.

2 aydır Mossonun gravelini kullanıyorum, çoğunlukla asfalt ağırlıklı, çamurla bozuk yollarla işim yok. Yol bisikleti ayakkabılarına göre mtb ayakkabıları ile daha rahat yürünüyor sanırım. Decathlondan, aşağıda fotolardaki ayakkabı ile kilitli pedallardan birini almayı düşünüyorum. Uygun mudur? Kilitli pedallardan hangisini tercih etmeliyim. Bu arada bütçem sınırlı. Shimanonun ayakkabısı da indirim de illaki onu tercih etmeliyim?
Sakın btwin pedal alma ben aldım çok pişman oldum ayakkabıya kilitlenmiyor kilitlense bile gevşemiş çıkıyor. Bu sorun sadece bende değil bi çok kullanıcıda olan bi sorun

• Beğen
Uyarınız için teşekkür ederim. Pedallarının bilya dağıtmış gibi ses yaptığını şikayet olarak yazmışlar decathlon sitesinde. Ayakkabısı için ne dersiniz ? Bütçem sınırlı olduğu için ucuz olanı seçeyim diyorum. ucuz btwin mi pahalı shimano mu karar veremiyorum.
(link)
(link)
Asıl merak ettiğim, yürüme açısından mtb ayakkabısı alayım diyorum ama yol ayakkabısına mı yönelmeliyim?
Ucuz mtb kilitli pedalı ne önerirsiniz, mümkünse bir tarafı düz olursa normal ayakkabı ile kullanmayı düşünüyorum.

Uyarınız için teşekkür ederim. Pedallarının bilya dağıtmış gibi ses yaptığını şikayet olarak yazmışlar decathlon sitesinde. Ayakkabısı için ne dersiniz ? Bütçem sınırlı olduğu için ucuz olanı seçeyim diyorum. ucuz btwin mi pahalı shimano mu karar veremiyorum.
(link)
(link)
Asıl merak ettiğim, yürüme açısından mtb ayakkabısı alayım diyorum ama yol ayakkabısına mı yönelmeliyim?
Ucuz mtb kilitli pedalı ne önerirsiniz, mümkünse bir tarafı düz olursa normal ayakkabı ile kullanmayı düşünüyorum.
Eğer sürdüğünüz rotalar genellikle toprak araziye dalarım ederim bazende bisikletten inip yürürüm diyorsanız mtb ayakkabısı öneririm. Decathlonda satılan bisiklet ayakkabıları bence fiyatının hakkını veriyor ona diyeceğim lafım yok ve kurumsal bi firma garanti gibi satış sonrası hizmetlerden daha iyi yararlanırsınız. Ben pedal konusunu çok önemsemediğim ve uzun süre geçtiği için geri götürüp sorunun çözümü için uğraşmamıştım.

• Beğen
hazır konu yürümekten açılmışken ayakkabı için böyle bir şey aldım. saçma bir plastik ama işe yarıyor sanırım :/ yürürken kal ayarını da korur umuduyla aldım. umarım beklentimi karşılar.

(link)

• Beğen
(link)

Yakın zamanda look classic 3 pedallardan amazondan aldım İspanya'dan 2 hafta olmadan teslim edildi. amazon sizin için vergisini hallediyor siteden ödemesini yapıyorsunuz alışveriş yaparken. 500tl gibi fiyata almıştım.

Şunu diyebilirsiniz ürün sahte olabilir?
Olsa bile aliexpress den gelecek olan Çin mali pedallar vergiydi gönderi ücreti derken 600tlyi buluyor. Sahte olsa bile Çin'den alsam da aynı paraydı deyip geçerim.

IMG_20220801_152210.jpgIMG_20220801_152213.jpg
IMG_20220801_140542.jpg

• Beğen
Ben aşağıdaki kombinasyonu kullanmaya yeni başladım. Hatta yola çıkmadan önce iyice alışma açısından şimdilik yalnızca trainer da kullanıyorum. Esas hedefim SPD SL pedal ve uyumlu ayakkabı kullanmak ama şimdilik alışma evresinde spd pedal (hatta bir tarafı platform) ve ona uygun ayakkabı ile başladım. Bu arada ayakkabılar oldukça memnun etti beni tabanları sert ve esnemiyor.

279987 dosyayı görüntüle279988 dosyayı görüntüle279989 dosyayı görüntüle279990 dosyayı görüntüle
Ayakkabı ve pedaldan memnun musunuz?

Forumda, yol ayakkabısı pedalı - mtb ayakkabısı pedalı mı diye arattım, okudum, mtb ayakkabısı ve pedalına karar verdim. Hatta tek seçenek ayakkabı olarak (link) 'i düşünüyorum. Boa sistemin artısı olur diye bu modele yöneleceğim. Pedala karar veremedim, birkaç model var beğendiğim, fakat sadece kilit özellikli mi yada günlük kullanım için çift taraflı (kilitli ve düz yüzeyli) mı tercih etmeliyim? Seçeneklerim;
(link)
(link)
(link) en ucuzu bu

Dosyalar

• M324.jpg
    M324.jpg
    26,6 KB · Okunma: 6
  • T421.jpg
    T421.jpg
    25,3 KB · Okunma: 6
  • Beğen
Tepkiler: sanctumviatasbaby
Ayakkabı ve pedaldan memnun musunuz?

Sn. @kaganarda ;
Merhabalar, şehir dışında olduğumdan mesajınıza biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın. Pedal ve ayakkabıdan memnunum halen de kullanıyorum. Ancak ikinci bisiklet için yine decathlon dan aşağıdaki pedalı ve platform adaptörünü aldım. Ayakkabı olarak da sizin de listenize koyduğunuz xc5 ayakkabıyı aldım. Açıkçası bir tarafı platform olan pedalları kilitli ayakkabı ile kullanmak ilk kilitleme esmasında pratik olmuyor. Pedalın yönünü vs. ayarlamak vakit ve dikkat kaybettiriyor. Ben pedala adaptör alıp onları da küçük çantada bisiklette tutuyorum. Normal ayakkabı giydiğimde kullanıyorum. Bu kullanım şekli bana daha pratik geldi, ama herkesin alışkanlığı başkadır.

otomatik-dag-bisikleti-pedali-shimano-spd-uyumlu-520.jpg
uyumlu-platform-adaptoru-shimano-spd.jpg

• Beğen
Geri