Scudo Sports

Kilit pedalın hikayesi

Hakim Arslan

Forum Bağımlısı
Tepki
689
Bisiklet
Giant
Yıl 2004 zamanın ya da bulunduğum ilin en gözde bisikletlerinden çift amortisörlü halteri. İmkânlar çerçevesi denen olay bu olmalı, uzun zaman ayaklarımın altında "H"ye eşlik eden o ağır başlı makine kışın zor şartlarına dayanamayıp çürümeye yüz tutar ve binilemez hale gelir. "H" onun adam etmek ister ama o baştan sona adam olmaya ihtiyacı vardır. "H" kararlıdır imkânlar çerçevesinde ve başlar, kaportacı arkadaşlarından da yardım alarak kendi imkânlarıyla güzel bir boya atar ardından baştan sona tüm aksamı değiştirir. Ağırbaşlı lakabı daha da yücelmiştir. Ama "H" bunca çabadan sıkılmış bir halde sadece profesyonel bir bisiklet hayaliyle daima resimlerle avunur birçok siteyi araştırır ama sadece imkânlar çerçevesinde. 2008 Aralık ayında bisiklet forumla tanışır ve hayatının sitesini bulduğunu anlar başlarda acemi olsa da sonra sitenin hakkını vermek istemiştir. Maalesef imkânlar yine engeldir ve o daima bir yol yarış bisikleti hayalinde sadece resimlerde yaşarmış. Canlısını görme imkânı bile çok azmış...

Bir gün spor salonunda hocası ona kendinde yıllanmış çelik yığını bir cro-moly olduğunu söyler. "H" hiç durmadan antrenmanı bırakıp hocasının evinin yolunu tutar ve tabi yanında ağırbaşlı da vardır. İçeri girer ve anahtar çevrilip kapı açılana kadarki onu görebileceği anın hayali anahtarın dönüşünü ağırlaştırır. Ama o sabreder ve kapı açılır. Cro-moly çelik yığını ama ağır başlı dış kapının arkasındadır artık "H" kararını daha o bisikletten haberi olmazken vermiştir. Hocasına cesur bir şekilde 'bunu alıyorum ne dersen de fark etmez' der. Hoca fırsatçıdır "H"ye bir miktar borç ve parmağındaki yüzük karşılığında ve ağır başlıyı da verme karşılığında onu verebileceğini söyler. "H" kararlıdır çok sevdiği yüzüğünü çıkarır, ağır başlıya veda eder ve evin yolunu tutar.

Bunun sevinciyle onu hemen odaya alır ve inceler hemen eksikleri gözden geçirir artık birçok insandan daha iyi durumdadır. Güvendiği emek verdiği ağırbaşlının resimlerini bile bisiklet foruma atarken güçlüdür ama onun ağırbaşlısı başkaları için sadece yorum yapılmaya değmeyecek kadar acizdir. Ve konu kapanır ağırbaşlı bisiklet forumun arka sayfalarına gömülür. Kim bilir belki sayfa yırtılmıştır zamanla ve bu defa "H"nin gurur kaynağı ince teker gelmiştir ve fotoğraflarını bu defa daha çok güvenceli bir şekilde paylaşmak istemiştir lakin o yine bazıları için sadece bir çelik yığınıdır. Hor görülmüştür. "H" bu yolda neler yapabileceğinin farkında olmasına rağmen imkanlar çerçevesini çatlatıp alanı genişletmiştir. Kargo paralarına aldırmadan, masrafa, edilecek laflara, yaşadığı şehirde bu bisikletlere dair hiçbir malzeme olmamasına rağmen o kararlıdır.

İnce tekere veda etme zamanının geldiğini anlamış ve onu da artık forumun sayfalarına gömme kararını almıştır. Bir gece artık bu durumdan sıkılan "H" bisikleti ince tekeri yok pahasına satmaya karar verir ve sabahsı satılmıştır. Artık uzun bir maraton vardı önünde kararını doğru vermeli bu yolda adımlarını sağlam atmalıdır. Tüm kendini bilmişlere ders olsun diye devam etmeliydi beklide ama o kimseyi düşünmez umursamaz kendine bu yolda destek yerine köstek olanlara bir gün dersini verebileceğini bilir. Kimileri ağır konuşur, kimileri üçüncü kuruşu olmadığı için onu terk eder, kimileri onun sadece bir çaylak olduğunu düşünür fakat "H" baş koymuştur bu yola. Ön vites ve zincir ile başlar artık yola girmiştir, dönüşü olmayacaktır birçok şeyini feda etmiştir bu yolda, düzinelerce bilgi öğrenmiştir. Çünkü o bilmiştir ki, KİMSE ANNE KARNINDA ÖĞRENMEDİ...

Ve yolu artık tamamlamış hala ilk günkü gibi gururlu, onurlu, sabırlı, azimlidir. Kendine bu yolda ne kadar engel olanlar olsa da bazen yalvarma derecesine gelen pazarlıklardan dönmüş ve yenilmiş olsa da kargosunu ödeyerek günlerce beklediği parçası uymasa da. Alınan tavsiyelerin yanlış olmasına aldırmadan devam etmiştir. Yılların bisikletçilerine güvenip bilgi almak istemişse de bilmiştir ki onlar ANNE KARNINDA ÖĞRENEMEDİKLERİNİ içine girdiklerinde de yanlış öğrenmişlerdir. "H" artık susuyor ve yoluna tüm parçalarını uyum içinde birleştirdiği kilit pedalla devam ediyor.

Scudo
Hayırlı olsun Hakim çok güzel bir makina oldu, toplam ağırlık nedir ben 8.8 - 9 kg arası tahmin ediyorum .

• Beğen
Tepkiler: Hakim Arslan
8.5 i geçmez diyom abi .. ama tartamadım ki bi türlü. makine yok
ama yine de 8.8 senin dediğin olsun :D

teşekkürler...

birşey sorucam o duvardakı çatlak da neyin nesi bence o bisikleti orada çok tutmayın allah korusun depremde faln gider bisiklet...:):(

@gvenc_mtb

kilit pedalın sarsıntısı o dostum

Vay bee. 'H' nin hayali gerçek oldu. Hakim abi gerçekten bu bisikleti toplarken çok sıkıntı yaşadı, gerçekten çok moralinin bozulduğu zamanlar oldu. Yemin ederek söylüyorum bu forumda(bende dahil) birçok kişi bu sıkıntıya katlanamazdı. Ve sonunda güzel bi alet çıktı ortaya. Gerçekten çok güzel olmuş 'H'akim abi. Umarım Adıyamanın hakimi olursun. Ancak ne varki her hikaye güzel bitmeyebiliyor. Anladığım kadarıyla hakim abi biraz sıkıntıda. O yüzden satacak galiba. Hakim abi bu kısmı okuyunca eminim bana kızacaktır:). Umarım herşey gönlünce olur Hakim abi. Umarım herşey yoluna girer ve daha iyi bisikletlere sahip olursun.

Evet bu kadar zahmet çekerek topladığınız bisikleti şimdi satıyor olmanız üzücü

• Beğen
Tecrübe hedeflerinize ulaşamadığınız da öğrendiklerinizdir... Bizim de hedefimiz yarım kalsa da tecrübemiz var artık kısmet toplarız yine.. normal bişe bunun kadar olmasa da:rolleyes:

Hocam duygulandım şimdi, söyleyecek söz bulamıyorum ki :River-102
firuzemin hikayesi geldi aklıma...
nedense hepsi o bol yaylı oyuncaklarla başlıyor :)

• Beğen
Senin firuze hala aklımda.

Umarım herkes amacına ulaşabilir bisiklet yolunda.

herkese ilgileri için teşekkür ederim.

@Hakim Arslan

Ne öğrendiğinizi bize de aktarsanız da biz de sizin gibi yanlış Tecrübeler yapmasak ?

Yoksa herşey toplama çıkartma yapmak kadar basit de , tecrübeler hesap hatası mı?

Şimdi full carbon bir scott toplayan en tecrübeli mi? Yoksa imkan yokken toplamak mı ektradan bir tecrübe yaratıyor.

Yoksa toplayıp 2.elde yarı fiyatına satarak 2.el tecrübesi mi ediniyorsunuz.

• Beğen
anlatımını çok beğendim okurken duygulandım yemin ederim ağlıodum :( hehehe çok güzel bi bisiklet olmuş kazasız sürüşle r

• Beğen
Sorun değil aykut ya :D hayırlı bir sebep için satıyorum:rolleyes:

Geri