Scudo Sports

Kestrel Evoke Karbon, Campagnolo Chorus

Hayırlı olsun, Kestrel Karbon fiber kadrolar konusunda çok önemli bir markadır.

• Beğen
Tepkiler: Anonim
Scudo
Hayırlı olsun, güle güle kullan.
Kaça geldi bilmiyorum ama paranın satın alacağı en iyi karbon kadrolardan birini
aldığana emin olabilirsin.

Bak sana ne buldum:
Dünyadaki ilk non lugged karbon kadrosu by Kestrel ( 1986 USA)
http://http://img413.imageshack.us/img413/4785/bhkestrellg.jpg

@Mustafa İçdağ

Teşekkürler Mustafa Abi, uzun zamandır gittim geldim, 3 aydır aralıksız bakıyorum bir şeyler almak için, guerciotti, orbea, guru, argon 18, look, derken sonunda uzun zaman önce gördüğüm ve çok beğendiğim kestrel evoke ile karşılaştım, hem de campagnolo chorus'lu, daha önceki bisikletlerimde ultegra ve duraace kullandığım için artık campye geçmenin zamanı diye düşünüyordum, jantlar da campy proton olunca sabırla bekleyip aldım bisikleti, bakalım...

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Gerçekten çok orijinal ve şahsına münhasır bir bisiklet...Hangi kargo firmasıyla gelecek bilmiyorum; ama umarım gümrükle ve ordinoyla uğraşmazsınız.

çok teşekkürler, ama bir arkadaşım yanında getiriyor, THY'ye 80 dolar verildikten sonra sorun yaşanmıyor, daha önce de 2 tane getirtmiştim bu şekilde...

Kestrel diyince hep Ankara'daki bisikletçi Ahmet abimiz aklıma gelir, kendisi zamanında tam bir Kestrel tutkunuydu. Gerçekten çok güzel kadrolu bir bisiklet almışsınız güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: Anonim
@Mustafa İçdağ

Nasıl yani gerçekten bu kadar hafif miydi? 2000 yılındaki Lance'in kullandığı karbon Trek bile kadro + maşa 1880 gramdı.

@Önder Tarım

Kadro + maşa diyorsun, benim verdiğim ölçüm sadece kadro içindi.

Gözden kaçan birşey varki, ilk karbon monokok kadroların piyasaya çıkışıyla ( 1985 Colnago Show room prototpe ve Kestrel 1896 üretim) son 22 senedir karbon kadrolarda kabul edilir ağırlıklar sadece
200-300 gr. hafiflemiştir.
Örneğin Colnago nun en hafif kadrosu ExtremeC 1000gr. altına inmez, son kadrosu EPS ise 1100 gr.
( verilen örnekler size 54). Ernesto bu limitin altına inmeyi kesin reddediyor.

Tabiiki 1000 gr. altına inen karbon kadrolar var hemde çok, fakat ciddi kadro üreticileri bugünün teknolojisinde çizgiyi 1000-1200 gr. da çekiyorlar. Şu yanılygıyada düşmeyin internet üzerinde yapılan
kimin kadrosu kaç gr. hesapları Tour de France gibi yarışlarda geçersiz, çünkü üstünde ne marka yazarsa yazsın bu kadrolar firmaların özel departmanlarında özel üretim olarak ve reinforced
( güçlendirilmiş) olarak yapılır ve bu proların altındaki karbon kadrolar sürücünün boy-ağırlık- sürüş tekniği göz önüne alınarak 1000-1400gr. arası değişir.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
@rap_kolik

bilmiyorum, geldiğinde tartıp söylerim, ama kadronun 1200 gr, ve jant setinin 1640gr ve chorus set'in 2250gr olduğunu düşünürsen pedallarla birlikte 7.5-8kg arasında olacağını tahmin ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Önder Tarım
Geri