Scudo Sports

Keşke Her Vatandaş Böyle Olsa

sürücü:aynaya bakmadı
b.sürücüsü:hızlı gidiyordu
sürücü:sinyal vermemişti ve sinyal vermiş olsa bile arkadaş sadece yavaşlayabılırdı
b.sürücüsü:dikkatli olmamız gerek

ama asıl mesele:araba surucusu hatalı dahı olsa bisikletçiye gösterilen güzel ilgi:harika::harika:;)

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
Scudo
sürücüde hata kısmen bisikletlinin hatası ise zaten videoda görüldüğü gibi ortada. videoyu izledim anda bir an viral zannettim sonra fikrimi değiştirdim. böyle şeyler görünce memlekette garip geliyo bünyeme alışkın değilim galiba

• Beğen
Tepkiler: muhiddin
Hatırlatanlar olmuş ama net bi şekilde söylemek gerekirse "araçların sağından geçmek" dahi trafik kurallarına aykırıdır ki araçların arasından geçmek hem bisikletin "yolun sağından gidebilme" hakkını aşar hem de diğer araçların sağından geçme yasağını deler. Tabi ki kimse trafik kurallarına dört dörtlük uymuyo ama bu kurallar sağlığımız ve trafik düzeni için var.
Herkese kazasız sürüşler :)

Oran veremesemde bisikletçi dostumuz hatalı.Trafik kanununa göre ya sağ şeridi tam kullanmalı yada yolun sağında müsait alanda gitmeli.Bisiklet yolu olmadığından kanuni olarak iki seçimi var ama bu durumda ne sağ tarafta müsait alan (müsait alandan kastım arabaların arası değil emniyet şeridi yada banket) var nede şeridi tam kullanma olanağı.

Bu durumda arkadaşa 3 seçenek kalıyor.

1- Ani bir durumda hemen duracak kadar yavaş bir hızda videodaki yolu kullanması

2- Yayaları rahatsız etmeyecek biçimde mümkün olan en yavaş hızda kaldırımı kullanması

3- Yol müsaitleşene kadar bisikletten inip kaldırımda eliyle bisikleti ittirerek gitmek

Fakat bisikletçi dostumuz bu yollardan hiçbirini seçmeyerek en tehlikeli yolu seçim araçların arasından hızlı gidiyor. Bunun tehlike doğuracağı çok açık çünkü bir araç sürücüsü (hele videodaki gibi en sağ şeritteyse) sağdan her hangi bir taşıtın (motorlu-motorsuz) geleceğini tahmin etmez.Hatta aynaya baksa bile bisikleti göremeyebilir hatta aynaya baktığı halde bisiklet tam hamle yapacağı sırada bisiklet yine oraya varabilir çünkü trafikte adım adım ilerleyen sürücü o boşluktan hızla bir taşıt geleceğini düşünmez zaten gelmemelidir de.

Bu durumlarda o boşluk kullanılmak zorundaysa çok yavaş olunmalı ve ani bir durumda hemen duracak hızlarda olunmalı.Bana kalırsa ben kaldırım kalabalıksa bisikletten inip o kısmı yürüyerek geçerim eğer geniş ve çok yoğun değilse bisiklet üzerinde 10 km/h hızı geçmeden giderim.Kaldırımı kullanmak kanunen yasak fakat taşıt yolu müsait değilse bisiklet yoluda yoksa can güvenliğim için kaldırımı tercih ederim.

Taşıt sürücüsünün tavrı gayet insancıl ama bisikletli dostumuz ortam şartlarına uyum sağlasaydı bu kaza yaşanmazdı.Trafikte özellikle dikkat etmek ve mümkün olduğunca yavaş gitmek gerek.

Videoyu izlerken bildiğiniz sinirlendim ben. Bisikletteki arkadaş resmen makas atan elemanlar gibi gidiyor. Kavşağa da öyle hızlı öyle dikkatsiz giriyor ki (allahtan şöför arkadaş durdurdu) sağdan bir araba hızla gelip biçecek sandım:krktm:!

Konuyu ısrarla farklı yöne çeken arkadaşlar konudan uzaklaştırıldılar... :hihi:

@hlksnrr

katılıyorum sizlere.mesajınız begenıldı:):):):harika:

• Beğen
Tepkiler: hlksnrr
Bisikletçi dostumuza hatalı diyenler acaba böyle bir trafikte arabaların arasında arabalarla beraber mi hareket ediyorlar acaba :asik:

Kimse kimseyi kandırmasın Allah aşkına, kaldırımdan gitmek de suçtur ayrıca.

Bu kazada esas suçlu kavşağa parketmiş olan beyaz otomobil (sanırım Jetta ama tam anlaşılmıyor). O araç yüzünden bisikletli ile çarpışan araç sol şeritten dönüş yapıyor, kurallara aykırı bu dönüşü yaparken aynasına bakıp sağından geçen başka araç olup olmadığını kontrol etmediği için de kaza gerçekleşiyor. Sağa dönen aracın kendisini sağdan geçen araç var mı diye kontol etmesi trafik kurallarında da yazmaz, sürücü eğitiminde de öğretilmez; çünkü sağa dönen aracın sağında başka araç olmamalıdır.

Bisikletli arkadaş ise belki kural ihlali yapmıyor ama tehlikeli olacak kadar hızlı sürüyor. Ben de videoyu ilk seyrettiğimde otobüsten aniden inen bir yolcu ile çarpışacağını sanmıştım.

Videoya bakınca kapı açma kazası olacak diye düşündüm ama değilmiş burada araba görememiş olabilir.Bisikletli arkadaşımız maalesef çok hızlı bu yüzden kusura bakmasın hatanın çoğu onda;yakın zamanda evimin yakınlarında kapı açma kazası yaşadım omzumun üzerine düştüm ve yolun ortasına uçtum Allahtan arkada araba falan yoktu bana pek bir şey olmadı sadece omzum biraz soyuldu.Araç sahibi ise çok korktu hemen fırladı arabadan beni kaldırdı bisikleti yolun ortasından aldı.Çok üzgünüm dalgınlıkla oldu dedi bende pek bir şey diyemedim hemen her ay 1 kere uçuyorum:) adam hatalı olmasına rağmen davranış biçimi hoşuma gitti aynı bu videodaki adamlar gibi.Hemen yan tarafta eczane vardı oradan yara bandı almasını istedim oda hemen aldı omzumu bantladı sonra helalleştik gittik.Niye anlattım bilmiyorum herkesin başına gelebilecek bir olay o yüzden karşınıza nasıl insan çıkacağı da çok önemli.

@Serkan Mıstınoğlu

Bende ilk sayfada yazdığın konuya dönün mesajını anlamamıştım, şimdi anlaşılıyor. Aksiyon vardı heralde geç kaldık okumak için :)

Konu ile ilgili olarak da ben de bisikletli arkadaşı %98,333 hatalı buluyorum. Bisiklet bir araçtır ve yollarda yeri vardır diyorsak buna uygun davranmamız lazım.

@Tolga Çelebi

Yol müsait değilse , bisiklet yolu yoksa kaldırımda suç olduğuna göre o halde tek şansımız helikopterle kurtarılmayı beklemek.

Sürücünün, arkadaşın kafasındaki (yada göğüsündeki) kamerayı fark edip daha sıcak davranmış olmadığını umuyorum. Keşke her sürücü şu kadar insan olabilse.. Geçmiş olsun arkadaşa. Araçların en az 1,5m uzağından gitmek en iyisi. Tabi bu kadar dar alanda da her türlü şeyi düşünüp tedbiri elden bırakmamak en doğrusu olur. Dikkatli olalım arkadaşlar.

@Serkan Mıstınoğlu
Benim mesajımda silinmiş, ama ben sadece o arkadaşın yaptığının yanlış olduğunu belirtmiştim.Konuyu amacından saptırmak gibi bir niyetim yoktu.Bu da böyle biline.Bu mesajı da çoğul konuştuğunuz için üzerime alınıp yazma gereği hissettim.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Evet arkadas hatali ancak bunu maalesef hepimiz yapiyoruz. Trafik varken arabalar gibi bekleyecek halimiz yok, lakin o zaman bisikletin esprisi kalmayacak.
Bu suruslerde yapilacak en mantikli is araclarin saga kiracagi, kapisinin acilacagi ihtimallerine karsi "yavaş" ve "dikkatli" gitmektir.
Bir de bu araclarin arasinda performans yapmaya calisanlar oluyor. Aman ortalamamiz dusmesin hesabi. Kardesim sen sürat yap eyvallah ama hobi olarak yap, git yol rahatlayinca ilerde yap, o araclarin arasindayken yapma kardeşim.

motosiklet kullanırken özellikle koruma demiri yaptırmıştım motora ve tekere bağdat caddesinde 2 şeridi işgal edip parkedenlere çarpa çarpa gidiyordum bisiklete geçtim koruma demiri yok uzun kışlık eldivenle aynalarını açık bırakıp yasak şeride parkedenlerin aynalarını ters çeviriyorum. bugunde caddeden geldim yine 1 metre daha gidip trafikde durmak için üstüme sürdü bir tanesi tepem attı. motor bisikletli fark etmiyor bu bazı 4 teker denyolar için çok güzel şeyler hazırlıyorum yakında sinemalarda...

13 yıllık ehliyetim var 5 yıl istanbul trafiğinde günde 250 km şehir içi şirket aracı kullandım bazılarının nasıl kafa yapısında olduğunu çok iyi biliyorum...

@Cem Ç.

Hocam aynaları ters çeviyorsunuz tamam da peki o aynalar elektrikli aynaysa ve aynaya zarar verirseniz ne olacak ? Bu davranışınızı hiç doğru bulmadım.Ayrıca böyle birşey yapma hakkınızda yok kanun size böyle bir hak tanımıyor ayrıca koruma demiri olan motorlar Bağdat Caddesinde 2 şeridi işgal edenlere çarpa çarpa gidiyordum yazmışsınız umarım ciddi değilsinizdir.

Eğer dediğiniz gibi koruma demiri olan motorlar sırf hatalı park etti diye kendi deyiminizle çarpa çarpa gidiyorsanız Türk Ceza Kanunu'na göre suç işliyorsunuz.Hatalı park eden arabalara had bildirmek gibi bir haddiniz yok.Yapabileceğiniz tek ve yasal şey polise ihbar etmektir.İsterseniz polis gelene kadar bekleyebilir cezanın yazılmasını görebilirsiniz.Onun dışında müdahale hakkınız yok.Bu davranışlarınızı holiganca ve sorumsuzca buldum.Bu tarz davranışlar ile insanları düzeltemeyeceğiniz gibi bisikletlilere karşı daha fazla düşman edersiniz.

@Murat B. O yolda şerit diye bir şey yok hocam. Sağlı sollu araçlar park eder ortadan iki şerit gidiş geliş olarak işler. Belki yasaktır park etmek bilemiyorum ama yan taraflar park için kullanılır o yolda. Yani aracın sürücüsü sağını solunu çift şerit yolda giderken ki gibi kontrol etme ihtiyacı hissetmediğinden kaza gerçekleşmiş. İki tarafta kusurlu açık bir şekilde meydanda her şey. Aynı tip kazayı aynı güzergahta bende yaşamıştım.

Araçların aralarında dikkatsiz bir şekilde ve yüksek hızda sürerken, kaza geliyorum dememiş gerçekten. Araçta hasar varsa eğer ben oromobil sürücüsünün yerinde olsam masraflarımı isterdim.

Geri