Scudo Sports

Kendinizi koruyun.

Sercan Sözer

Forum Demirbaşı
Tepki
391
İsim
Sercan S.
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Katlanır
Merhabalar.Az önce başıma gelen bir olayı paylaşmak istiyorum.İş çıkışı bisiklet sürerken arkamdan bir araba geldi.Bisiklet kullandığım yol araçların park için kullandığı ve yeni açılan yoldu.Yol verecek yer yoktu yol vermedim.Yolun sonunda kornayla beni taciz etti.5 dakika sonra ilerde durdu.Yanına gidip korna çalmasındaki amacı sordum.Bana "ben polisim kimliğini ver.O yoldan gidemezsin.Kaldırımdan git"tarzında cümleler kurdu.Aklıma kimliğini sormak gelmedi.Verdim kimliği.Fotoğrafını çekti."Ben sizin gibi 100 taneyle uğraşıyorum.Bu kimlikten elbette birşey bulurum dedi."Daha sonra olayın yaşandığı yere gittim.Bisiklet yolunun olmadığından emin oldum.Ne tabela ne de bir işaret vardı."Araçların olduğu yerde bisiklet süremezmişim.Yasakmış."Sizce başıma birşey gelir mi?Ne yapmalıyım?

Scudo
Adam polisim dedi sizde kimliğinizi verdiniz oda resmini çekdi ve sonra soru şu başıma bir şey gelirmi doğrumu?

Niye kornaya bastığını sormaya gidip,kimliğini vermişsin..
Ya gidip muhatap olmayacaktın,ya da muhatap olacaksan kimliğini vermeyecektin..

Bu sorunun cevabını bulabileceğini zannetmiyorum.

Aklıma gelen tek şey ara sıra btk 'dan adına açılmış bir hat varmı ona bak :)

Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Konu hakkinda en yakin polis merkezinden bilgi alabilirsin. Arkali onlu kare aldi ise eger bundan en hizli sekilde kimligim kayboldu diye basvuru yaparak 0 hata ile kurtulabilirsin :)

Kaybolma ihbarindan sonraki tarihlerde olusacak seylerden hukuken kurtulma sansin olabilir. O nedenle en kisa yontem en temiz yontem bu.. 60TL yenileme ucreti odersin o kadar..

Adamda bütün kimlik bilgilerinin var
Adına kredi çekebilir, şirket kurabilir, çek karnesi alabilir, bilimum dolandırıcılık işlerini çok kolay yapabilir, (tabiki biraz da egzajere ederek yazdım)
ileriki günlerde birine kefil olmuş bulabilirsin kendini
Bilgilerinde yaşın yazmıyor eğer reşit işen sıkıntılı durumlar ile karşılaşman mümkün

Biri senden kimlik isterse seninde kimlik sorma hakkın var unutma ....

Kimlik fotosundan birsey cikmaz bence polis oldugu ne malum sizi korkutmak icinde boyle yapmis olabilir enkotusu uzerinize araba varsa ceza yazar belki onada itiraz edersiniz. Trafikte bisikletle olsun aracla olsun diger tasitlar ve iki ayakli hayvanlarla cok fazla diyaloga girmemek gerek bence. Gecmis olsun

• Beğen
Tepkiler: Sercan Sözer
plakayı aldıysanız savcılığa şikayetçi olun almadiysaniz kimliğinizi yenicipli kimlikle değiştirin merak etmeyin bir şey yapamaz polis filan değildir korkutarak hınç alacak güya yavsak plakayı aldıysanız savcılığa gidin

• Beğen
kimliğinizi vermeniz bence de yanlış olmuş birde otoban harici bisiklet için ayrılmış özel bir yol yok ise yolun en sağından gidebilirsiniz kanunda var kralı gelse bir şey diyemez

Kimliği yenilemeye karar verdim zaten.O an olayın sıcaklığıyla aklıma gelmedi plaka almak.5 dakika sonra gittiğimde de aracı bulamadım yerinde bu da ayrı bir detay.Yarın sabah ilk işim nüfus müdürlüğü olacak.Eski kimlik alabiliyor muyuz yoksa sadece yeni kimlik mi veriliyor bunu tam olarak bulamadım.Her ihtimale karşı randevu da aldım salı gününe.Ne olursa olsun birşey çıkmayacak olsa bile ben önlemimi almalıyım.

İşin ilginç yanı bana diyor kaldırımdan gideceksin senin o yolda gitmeye hakkın yok diye.Polisse eğer ülkenin polisi kuralları bilmiyor.

@AF1L1YALN1Z hocam peki emniyet kayıpla ilgili bir belge düzeniyor mu bilginiz var mı?

Yeni kimlik için başvurdum.Eski kimliğin bundan sonra işe yaramaz dediler.Geçici kimlik belgesi aldım.İnternetten eski kimliğimin bilgilerini sorguladığımda bilgi çıkmıyor.Ama geçici kimlik belgesinde çıkıyor.Sanırım sorunu çözdüm.Yardımcı olan olmayan tüm forumdaşlarıma teşekkür ederim.

İnşallah bir daha görürüm o aracı da.Bana dediği birşey bir de "o yolda bir daha bisiklet sürdüğünü görmeyeyim"İnadına sürücem belki denk gelirim tekrar.Alırım plakasını.İnsan o an ne yapacağını bilmiyor cidden.Ama bir daha mı.Asla.Toplam 50 liraya eski kimliğimi kayıp durumuna geçirdim.

• Beğen
Tepkiler: AF1L1YALN1Z
Öncelikle geçmiş olsun gerçi hata, yanlış, kaza vs yapılınca geçmiş olsun gibi cümleler kurulur ama seninki bildiğin afedersin salaklık olmuş... Her kimlik kartının seri no vardır eğer resmini çektiyse başına ne gelir bilinmez ama sadece kimlikle bir bok olacağınıda zannetmem garanti olsun diye oturduğun ilçenin nüfus müdürlüğüne git durumu anlat yeni kimlik kartı versinler (eskisini alıp imha edecekler) yeni kimlik kartının seri no farklı olduğu için eskisinin hükmü kalmıyor (hasbel kader eskisini vermez onlarda almayı unutur eskisini kullanırsan yarın öbür gün sahte kimlik kullanmaktan 1 gece göz altında kalabilirsin o kimliğin eski kimlik olduğunun anlaşılması senin 1 gece nezarethanede kalmana sebep olur)

Ben bu kimlik mevzusu yüzünden kaç polisle tartıştım adam geldi bilgi almak istiyor ama kimliğini göstermek istemiyor yok öyle yağma, üstelik sizin durumunuzda polis olmadığı halde polis olduğunu söylemek suçtur eğer yolda veya yolun devamında mobese veya güvenlik kameraları varsa aracı hatırlıyorsanız hemen gidip inceleyin bulursanız karakoldan şikayetçi olun milleti kandırmak neymiş uğraşsın biraz

• Beğen
@Sercan Sözer

bence uzun uzun düşünmelisiniz...sonra yine tekrar düşünmelisiniz.
Düşünüyorum o halde varım.'Descartes' adam iyi demiş:harika:

• Beğen
@brky1905 hocam aklıma gelmedi o sıra.5 dakika sonra geri geldim arabayı bulamadım yerinde.Belki yine karşılaşırız kimbilir. :)

@muhiddin hocam korkutmayın.:(

Kimlik bilgileri sistemden düştü arkadaşlar.Destekleriniz için sağolun.

@Sercan Sözer kardeş öncelikle geçmiş olsun. Başına her türlü şey gelebilir. Başıma geldiği için tecrübe kazandım. Ehliyet ve kimliğimin sahtesini yapıp kendi resimlerini yapıştırıp kimlik arkasındaki nüfus md vs imzasınıda kendileri atıp birsürü pis işler çevirmiş bazıları. Kaç defa ifade verdim orjinal kimlik ve ehliyetimi götürdüm delil olarak kim bilir. En son organizede ifade verdim suç örgütü olarak geçiyordu ki bu dediğim olaylar sadece bana değil yaşadığım ilçede birsürü insana yapılmıştı organizede ifadeye çağırıldığımda görünce şaşırdım. 4 sene süren mahkemeler bitti ama o suçu işleyen .... 9 ay cezaevinde yatıp serbest kaldı. Sana tavsiyem olsun eğer birdaha böyle bir şey gelirse başına direk kimliğini yenilet. Benim olayımda kimlik bilgileri ve herşey şahsıma aitti ama imzalar ve resimler farklıydı o yüzden emniyetteki memur abi bana değiştirtmememi önermişti. Bende onun dediğine uymuştum. Kimsenin başına gelmesin inşallah böyle şeyler gerçekte kötü hissettiriyor insana kendisini.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
kimlik vermeniz hata olmuş. e devletten adınıza hat açılmış mı bir bakın

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Geri