Scudo Sports

Kendin Yap: Periyodik Araç Bakımı

Baybora

Aktif Üye
Tepki
336
İsim
Cihan
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
62d150ed-2984-491b-b407-69e835cc1425.jpg

Araç 2015 Polo 1.4 TDi DSG

Servislerin fahiş fiyatları ve diğer esnafında özensizliği beni bu konuda hem hobi edindirdi hemde usta yaptı.

Gerekli alet edevatları toparladıktan sonra bugün aracın yıllık bakımını kendim yaptım. Birazda gereğinden fazla alet topladım ama triger gibi teknik ve başka sente aparatları gerektiren bakım dışında, fren ve disk bakımını vs kendim yapabilecek haldeyim.

Yağ, polen filtreleri değişti. Hava filtresi yıkanabilir olduğundan temizlendi, yağlandı. Genel kontroller yapıldı.

Maliyeti 295tl tüm ekipman fabrikanın tavsiye ettiği markalar. (yetkili servis artık yağı shell marka kullanıyor ve 1.500tl diyip zubizu filan diye 950tl'ye düştü fiyat olarak, eskiden daha da fahişelerdi bu arada)

bu zamana kadar verdiğim paralara, yetkili servis dışında isim yapmış markalı serviste çalışan arkadaşların kırdığı parçalara yandım. basitmiş.

Son düzenleme:
Scudo
Servisler yağı varille alıyo, aynı yağı 4-5 lt'lik ambalajda perakende almak servisin yağa istediği fiyatın yarısı gibi bişey. Bi de fahiş işçilik ücretleri, hele bi de demezler mi bakım 2-3 saat arası sürer, bilmeyen de parayı verdik ama baya uğraştılar diyecek. Aracın garantisi bitti mi ayağını servisten çekeceksin, bunu bilir bunu söylerim.

Çocukluğumda yeni sanayide çıraklık yaptım, kalfalık rütbesini aldım ve bırakmıştım. Hem okul hem iş, bilirsiniz. Şu an bir arabanın genel olarak çoğu bakımını yapabilirim.

Geri