Scudo Sports

Kendin Yap LED Fener

Scudo
ben piileri ledleri aldım ama nasıl falsh modu felan akleyebilirim haa bu arada bide voltaj düzenleyici felan oluyormuş
yani daha uzun süre yanmasını sağlıyo
bir çok eloktronikçiye sordum kendin yapman gerekiyo diyolar?
yardımcı olursanız sevinirim

yardımcı oldum sanıyorum. verdiğim linkleri inceleyin. bir de profilimde görünen email'dan bana ulaşırsanız parça listesini falan atabilirim. gerisi yaratıcılığınıza kalmış.

elektronikçi arkadaş doğru söylemiş. kendin yapman gerekiyor. ya da bilen bi arkadaşınla beraber yap. ben burada sana ancak nasıl yapacağına dair bi fikir verebilirim.

iyi şanslar, başarılar.

@Experiment 67

Erman bekle biraz. Ben çoruma gitmeden filiflopu eklicem ona. Devre hazır sayılır. Bi ara gideriz karaköye. Yaptığım blogu begenmedim 3 lü tekrardan yapacam ona.

@Tech. Türk

Aynı sitede biraz daha basit bir devre var evet. İstersen deneyebilirsin ama ne çıkar ben bilemiyorum. Pek incelemedim. Linki budur:
(link)

Yeni Ay Macera Yarışı öncesi iki tane de kafa feneri yaptık. Bu sefer karşılaştırma için fotoğraf da çektim. Kafa feneri'nin resimlerini ekliyorum.

http://img352.imageshack.us/img352/5061/sdc10872bc1.jpg
(link)

Bunlar da karşılaştırma resmi. İlk ışık resimde sağda görülen 12 LED fenerin. İkinci ışık da Sandoz'un. İki resmi de eşit pozlama ile çektim.

(link)

(link)

(link)

Bu fenerin bilgilerini de önceden adresini verdiğim blog'umda bulabilirsiniz. Bu sefer malzeme listesini de oraya ekledim. Kolay gelsin.

Not: Yeni Ay Macera Yarışı'nda orta parkur 3.sü olduk :)

bu devrenin aynısından yaptım. ama parlaklığı çok tatmin etmedi(9 voltluk pille cıvıl cıvılken sürücüyü bağlayınca neredeyse yarıyarıya azaldı parlaklığı) acaba Ledlerin ısınma sorununu yoksayıp sadece direnç değerlerini değiştirerek parlaklığı arttırabilirmiyiz? yoksa sürücü devreyi baştan değiştirmekmi gerekir?

Geri