Scudo Sports

Kendim gidon için uzatma aparatı yaptım

Bahadır Aktaş

Daimi Üye
Tepki
186
Bisiklet
Merida
Gidon uzatma için aparatlara baktıktan sonra kendim yapmaya karar verdim. İnternette daha önce nasıl yapanların resimlerini inceledim en sonunda nalburda hazır bükülmüş bir tesisat borusu görünce parçaları alıp şöyle birşey yaptım.
Buradaki parçalar plastık tesisat borusu 2 buyuk 2 kucuk boru kıskacı(adı tam bu olmayabılır) 2 vida 2 somun ve uzatmak için kaucuk ayak.
(link)
Önce boruya kıskaclardan küçük olanları geçiriyoruz daha sonra gidona buyuk kıskacları takıyoruz gidon mesafesine göre ayarladıktan sonra vidanın geçeceği yeri işaretleyerek deliyoruz.(bu kısımları fotograflayamadım). Bu işlemleri yaptıktan sonra parçaları vida ile birbirine sabıtlıyoruz. Ben uzun vida kullandım plastık borunun dışından vidaladım daha sağlam olması ıcın. Hepsi toplandıktan sonra şöyle bir şey oluyor.
(link)
Daha sonra parçaları tekrar sökerek hepsini ısı makaronu ile kapladım.
(link)
Son olarak tekrar bir araya getirdim. Bisiklet üzerinde çekilmiş fotoğrafı bir sonraki gün ekleyeceğim.
(link)
umarım işinize yarar. Resimleri küçültemedim kusura bakmayın

Scudo
bisikletteki halini merak ettim

Gidon üzerindeki hali şu şekilde gidonu tutan tararfı demir kelepçe ile değiştirmeyi düşünüyorum.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Fatih T.
Güzel yeni ufuklara yelken açtık sayenizde saolun

Elinize sağlık :alkis: Süper olmuş..

Makaronları nereden temin ettiniz acaba?

Edit: ..diye sormuştum. Elektrikçilerde satılıyormuş, gittigidiyor gibi sitelerde de var...

@tekkir

kullanacagınız materyalin kalınlıgına gore secmelısınız ısıyla daraldıgı ıcın buyuk olmalı.

Geri