Scudo Sports

"Kendim ettim kendim buldum"

Çok geçmiş olsun,aynı arkaya bakma durumunu bende yaşadım.Önden gelen bir bisikletli ile kafa kafaya çarpışmaktan son anda kurtuldum.Aman dikkat diyorum.

Scudo
Kondisyon farkı olan insanlarla tura çıkmayın ben de ne zaman guçsuz adamla yola çıksam arkama bakmaktan onume bakamıyorum. Never look back!

@metalikfb
merak etme duygusu işte,aslında sağa çekip beklemek en hayırlısı.

• Beğen
Tepkiler: metalikfb
şu güzel havada bisiklet süremediğime yanarım

Öncelikle geçmiş olsun. Nasıl olduğunu merak ettim doğrusu. Ben genelde yolun sağ tarafından gittiğim için hep sol omzuma doğru bakıp yaklaşık 5 metreye kadar yakınımda olan araçları görebiliyorum. Sola doğru biraz daha çevirirsem bayağı bir arkayı görüyorum. Bu bende artık alışkanlık olmuş sürekli kontrol ederim arkamı. Ama anlık bakarım yani bir bakarım hemen çeviririm kafamı. Göreceğimi görürüm zaten. Siz muhtemelen ya arkadaşınızı göremediniz uzun süre baktınız bu yüzden dengeniz kayboldu ya da bakarken gidonu boşladınız bu da kazaya sebep oldu. Neyse sağlık olsun hocam. Allah daha ciddi,sakatlık yaratabilecek kazalardan korusun bizi.

Dengesizligine denk gelmis geçmis olsun.

Kask aynasi yapabilirsin kendine kolayca

kafanızı tam mı çevirdiniz ? yarım çevirip göz ucuyla yandan baksaydınız böyle olmazdı belki de.. çok geçmiş olsun

bu arada arkadaş arkada kalmış keşke bakmak için döneceğinize beklemek için dursaydınız

çok geçmiş olsun.
sol omuz konusunda, bende arkadan çarpan bir araç sonrasında sıkıntı yaşadım.3 ay platin takıldı, bayağı sıkıntılı geçti. omuz ağrısı geçmiyor gibiydi. 6 aylık bir iyileşme süreci sonunda 15 gün fizik tedaviden sonra bir şeyim kalmadı. 1 yılda eski gücüne kavuştu.
problemli omuz üzerine yatmayın, ani hareket ve ağırlık kaldırmak çok can yakıyor. zaman en güzel çare.

bende bisiklet almayı düşünüyodum. yorumları okuduktan sonra kara kara düşünmeye başladım vazgeçsem mi diye..

Ben ayna aldım ve altı aydır kullanıyorum. Bisikletin cinsi ne olursa olsun ayna kullanımı oldukça yararlı oluyor. Bence Ayna kask kadar faydalı.

Oncelikle cok cok gecmis olsun..

Dengeyle ilgili sporlarla ugrasanlar bilir: Ne tarafa bakarsaniz o yone gidersiniz.

Kayakta da, board'da da, motorsiklette de bir numarali kural budur. Kayarken de, motorsiklet kullanirken de bir agaca dogru gidiyorsaniz, agaca bakmaya devam ettiginiz surece mutlaka o agaca toslarsiniz.

Bisiklet de cok farkli degil.

Bunun bir otesi arkaya bakmak. Uzun sureli arkaya bakmak butun dengenizi bozar, nasil oldugunu anlamadan yerde bulursunuz kendinizi. Arkaya da, saga da sola da, eger o yone gitmeyecekseniz kontrol amacli saliselerle bakmaniz lazim.

(Benzer seyi kosu bandinda kosanlar da bilir, aslinda orda da bir denge mevzusu vardir, uzun sureli saga sola bakarsaniz dusersiniz)

Herkese kazasiz belasiz surusler..

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
Geçmiş olsun. Okuduklarımdan hissettiğim kadarıyla moraliniz yüksek. Bu da önemli. İnşallah en kısa sürede en iyi şekilde iyileşirsiniz ve bir daha böyle şeyler yaşamazsınız.

@meiakanze

kardeşim öncelikle geçmiş olsun 40-45 km de arkaya bakmak demek risk demek nasılda yaptın, kaskın varmıydı bilmiyorum ama kaska takılan aynalardan da kullanabilirsin, gidon aynasıda kullanabilirsin,

@bekotechno kask vardı hocam şükürler olsunki,teşekkürler
@Mert E. teşekkürler hocam
@Eroseros çok sağolun ağabey,moraller şükür ki iyi ama bisiklete ne zaman binicem bu kafamı kurcalıyor.Sağlıcakla kalın.
@Mahmut. teşekkürler

Geri