Scudo Sports

Kendi yol bisikletime bike fit

ElcaSeJawS

Forum Bağımlısı
Tepki
522
İsim
fatih
Bisiklet
Cannondale
Kendimce bisikletteki oturuş pozisyonumu ayarlamaya calıştim sizde bakıp yanlıs yaptıgım birseyler varsa yardımcı olmanızı ısterım.

kullanılan program on 2d measure

İlk oturdugum da cektıgım resım ve acılar

Bisiklet cube pelaton race 53 kadro boyum yaklasık 176

(link)

Birkac ayar sonrası acılar

(link)

En son ayarlarım ve aksam test edecegım oturus pozısyonu.

(link)

Bunlar da ornek aldıgım resımler.

http://www.bikefit.com/Images/images/H2FaB/imgH2FaB5.jpg

http://www.bikefit.com/Images/images/H2FaB/imgH2FaB4.jpg

http://www.bikefit.com/Images/images/H2FaB/imgH2FaB3a.jpg http://www.bikefit.com/Images/images/H2FaB/imgH2FaB3b.jpg
http://www.bikefit.com/Images/images/H2FaB/imgH2FaB2.jpg
Sitenin linki
(link)

Spd pedal almadıgım icin pedal ayarlarına bakmadım ama orda da guzel bılgıler var onla ılgılı bakabılırsınız.

Dosyalar

• 12162102_10153865255025827_1335883189_o.jpg
    12162102_10153865255025827_1335883189_o.jpg
    113,4 KB · Okunma: 87
  • 12165450_10153865255280827_1054678557_o.jpg
    12165450_10153865255280827_1054678557_o.jpg
    113,6 KB · Okunma: 79
  • 12168257_10153865255100827_251323482_o.jpg
    12168257_10153865255100827_251323482_o.jpg
    115,9 KB · Okunma: 75
Scudo
Guzel programmis , tel icin mi bilg . icin mi bu program.

@furkan.zaman
Telefon icin program android samsung s3 ile yaptim ben bugun test ettim surusu biraz daha iyi gibi geldi ama daha profesyonel bir calisma yapmak lazim

up up up. çok faydalı ve bilgilendirici. özellikle sırt, bel, bilek, kasık ağrısı yaşayanlar buraya baksın.

bilgisayar için böyle bir program var mı

Program güzel, bunu burda bizlerle paylaşmanız bir çoğumuzun işine oldukça fazla yarayacak. Bike fitting öncesi ilk yapmak gereken iş doğru kadro boyunu seçmektir. 53 kadro Cube size küçük.

@Furkan TK
Bence de ama sehir icinde kullandigim icin cok kolay manevra yapabiliyorum bile bile aldim suan cok memnunum. Simdi gittim ölçüm ustumu basimi cikardim metre ile 174 ic bacakta 76 cikti :-D bunlara ayakkabinim 1 cm eklemek lazim bir de 55 olaydi iyidi birde yariscilari izliyorum hepsinin selesi cok yuksek onlarda bir boy kucuk alip aparatlarla mi yukseltiyorlar yoksa adamların bacaklar mi uzun :-D

@ElcaSeJawS

1.74 ve 76 ise küçük ama çokta önemseniklecek kadar değilmiş. Ben bu üst mesajdaki değerlendirmeyi yapmadan önce 1.76 / 79 cm göre mesajımı yazmıştım. Yarışçılar daha agresif sürüş için bir küçük boy kadro tercih ediyorlar bisiklet daha atik oluyor.

@Furkan TK
Yarisalim o zaman ;-) sagol bilgi icin ilerde spd pedal alinca sitedeki ayak tabanlariyla ilgili uygulamayi da yapicam koltuga dizlerinin ustune oturup tabanlara duz bir nesne dayayip egikligi gormek ve ayarlamak icin ben cok ice basiyorum hatta demedim gercekten egriligi gordum korktum da :-D bu arada ice basam arkadaslar varsa nike bir modeli var içe basanlar için onuda resmini modelini atarim.bu dediğim normal spor ayakkabi için gecerli.

Ayaklarınızda içe veya dışa basma sorununun olup olmadığını anlamak için eskitmiş olduğunuz spor ayakkabısının tabanını incelemesiniz. Ayakkabı tabanının dış kısmı aşınmış ise dışa basma (underpronation), tabanın iç kısmı aşınmış ise içe basma (overpronation) sorununuz vardır.

İçe dışa basma sorununuz varsa daha bir dikkatli ayakkabı seçmelisiniz, Adidas Riot, Nike Structure 15, Nike Vomero 16 Asics Gel 11xx , Asics Gel 21xx ve uzun mesafe koşucuları için Asics GEL Kayano serisini tercih edebilirsiniz

Alinti dir.
Nike Structure 15 denedim hakkatten ice bastigimiz yerlerde ayagi destekliyor hissediyorsun bir fark oldugunu.

Ya ben şeyi soracam bilen var mı acaba; ben sol ayağı yukarı çekerken içe doğru yani vücuduma doğru çekiyorum ama pedala basarken ayağım dışa doğru gidiyor ve dengesiz, rahatsız edici bir pedal çevirme görüntüsü ortaya çıkıyor ve açıkcası verimin de düştüğünü hissediyorum. Yani ayağımı içe çekip, dışa basıyorum ve dizim yuvarlak çiziyormuş gibi oluyor...

@taner07

Su video da bayan arkadasin surusunde lazerle kontrol sonrasi bir iki ayarla surusunu duzeltiyorlar acaba sizin sorununuz da bu sekilde mi bir bakin yardimci olur belki

@taner07
bu yaşadığınız sorunun kanıtı nedir (ayakkabı astarında düzensiz aşınma vb.)? sorunu belirli bir zamandan sonra (sakatlık vb.) yaşamaya mı başladınız? sağ sol kas dengeniz nasıl? ayakkabılarınızın ayarları sağ-sol için simetrik olmak zorunda değil. yürürken, koşarken, zıplarken pedal çevirmenizdeki gibi bir dengesizlik hissediyor musunuz? yaşadığınız sorun belirli bir süre pedal çevirdikten sonra bacaklarınız güçten düşünce mi ortaya çıkmaya başlıyor? sürüş sonrasında anormal ve diğer bacağınızda söz konusu olmayan ağrı, hissizlik vb. yaşıyor musunuz? sorularınıza net yanıt verme gibi bir iddiam yok, ama bu sorular sıkıntınıza dair daha net bir arayış içine girebilmenizi sağlayacaktır.

@taner07 acaba kal pozisyounu ile ilgili olabilirmi veya vidaları yeteri kadar sıkı değil ise kal pedal çevirirken hareket ediyor olabilir mi beyin fırtınası yapalım :)

@ElcaSeJawS Benimki biraz daha kötü gözüküyor ama teşekkürler, deneyeceğim :harika:

@ozgur908 Kendi hislerim dışında fiziksel bir kanıtım yok. Sakatlık yok. Sağ ve sol arasında çok büyük fark olduğunu sanmıyorum ama sağlak olduğum için sağ biraz daha güçlü olabilir. Sanırım evet yorulduktan sonra biraz daha bariz oluyor. Ağrı veya rahatsızlık olmuyor, normal. Teşekkürler :)

@Yağız Gökmen Kalleri en geri pozisyonda kullanıyorum ve pedalın sertlik ayarını daha tam yapamadım biraz hareket ediyor ama sürerken ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum pek hareket etmiyor ayağım, daha çok diz bölgem oynuyor :) Ama kaller sebep oluyor olabilir, teşekkürler :komik:

Simdi ayakkabimi da aldım ama ayakkabi biraz buyuk geldi cırt cırtları sıkınca ustten ve yanlardan sıkıyor ama on parmagımın oldugu yerde bosluk var.Spd gecmeden once cok yumusak bır ayakkabı kullanıyordum ve sımdı spd ıle 10 km surus yaptım 2 kere deneme amaclı ayagımda agrı hıssettım ama ayakkabının buyuk olmasından mı yoksa ayagımın alısma devresı olmasından mı anlayamadım. Satmakta ıstemıyorum ayakkabıyı cok guzel cunku :D. Sımdı soyle bır durum da var ayaklarım da ıce basma mevcut bu ayakkabılarda dumduz oldugu ıcın alısmıs oldugundan farklı basıyorum.Sol ayagım daha az ıce basıyor ama oda agrı yapıyor surerken ayagımın agırısını soyle acıklaya bılırım ayak serce parmagımın gerısı agrıyor yanı taraklar varmı fıkrı olan ? NORTHWAVE SONIC 3S alınan ayakkabı bu normalde 43 gıyıyorum 44 aldım 43,5 yada 43 alsaymısım o zaman gene agrı yapsa alısma donemı derdım de sımdı ayakkkabı buyuk ondan mı bu agrı yoksa hakkatten alısıyormu ayaklarım.

Bike fit yapan yerler farkli ayakkabi tabani takarak boyle problemleri cozuyor. Ayakkabi kal va deneyeceginize bike fit yaptirin kurtulun bence...

@Ozan k. O adamların yapıcagı ıs de benım yapıcagımdan farklı degıl :D bike fit gitsem once bisikleti sonra ayakkabı degıstır oyle gel der bana :D O yuzden plastıkten parca koydum vidalarin el veridiği musaitlikte bu aksam deneyecegım bakalım fark olucakmı bırde su sitedeki uygulamaları tam okuyup yapayım bakalım ne sonuc alıcam.Simdi siteye baktım dedıgınız gıbı ayakkabının ıcıne de yerlestırılebılıyor.

Geri