Scudo Sports

Kendi yaptığım roller ve aşırı yorulmak

Tepki
1
Bisiklet
Mosso
Herkese selam.
Yaklaşık 5 ay önce mosso tca 735 tiagra yol\yarış bisikleti aldım. Çoğunlukla hafta sonları biniyorum ve yaklaşık 30-50 km arası tur yapıyorum. Bazen yüksek tempo bazende yavaş tempo kendimce. Yol yapıyorum.
Geçen ay iş yerinde makineların eski parçalarından kendime bir roller yaptım. Sistem gayet başarılı çalışıyor.
Fakat rollerde 1km yol yapamadan yoruluyorum, yapdığım turlarda bunun yarısı kadar yorulmuyorum. Piyasada bulunan markalı rollerde de bu durum aynımı, yoksa benim yaptığım rollerdemi bu durum.
Kendi yaptığım rollerde de bu durum olabilir. Görsellik için bir kaç resim ekliyorum.

IMG_0865.JPG

Merdaneler 700x70 mm ebadında

IMG_0865.JPG

IMG_0872.JPG

• Beğen
Tepkiler: Cem Tunç
Scudo
O perlon bant çok fazla sürtünme kuvveti oluşturur. 5mm çapındaki poliüretan kayış ile değiştirirseniz daha iyi olur.
Kayış için yuva açmayı unutmayın.

poli%C3%BCretan-kayis-yesil-turuncu-puruzlu-puruzsuz-yrsrulman.com.JPG

Arka tekerin arkasındaki merdaneyi bir miktar öne kaydırmak iyi gelebilir.

Tüm teknik bilgilerden bağımsız olarak şunu eklemek isterim: Rüzgarı yüzünde hissetmediğinde, yapay bir sürüş olduğunda bende ciddi bir motivasyon kaybı oluşuyor. Normal performansıma çıkamıyorum. Bunun etkisini de küçümsememek gerek, sebeplerden biri de bu olabilir.

@bisikletli_28 , harika işçilik, ben de makine üretiminde çalışıyorum, bundan ben de yapıcam, fakat rulmanları ilginç bir şekilde monte etmişsiniz, laçkalaşmıyor mu, ben rulmanlara yuva açmayı düşünüyordum, gövdenin ahşap olması da ayrı bir ustalık tabi.

Cem Tunç ilk önce rulman yatağı kullanarak yapıcaktım. sonra kabataslak birsey cıkartiyim sonra ince ayrıltılarını yaparken rulman yatağı ve alaminyum profile çeviririm diye düşünüyordum.
Şuanda gayet güzel iş çıkardığı için bu şekilde devam ediyor.
Rulman bağlantıları da şuanakadar hiç sorun çıkarmadı.
Yalnız sistem olarak çok yorucu.

güzel olmuş elinize sağlık bende bu tür kendin yap işleri ile uğraşıyorum mengene masası yaptım kendime kolay gelsin ;)

Geri