Scudo Sports

Kendi yaptığım ahşap bisiklet duvar rafı

ozyero

Üye
Tepki
33
İsim
Okan
Bisiklet
Fuji
Arkadaşlar merhabalar,
El yapımı ahşap bisiklet askısı veya duvar rafı fikrimi sonunda hayata geçirdim. Çok basit bir süreçte kolayca yapılabilir birşey oldu. Yapıp sürecinin görselleri yok maalesef. Aklında bu tip birşeyler olanlar varsa fikir açısından paylaşmak istedim sadece. Nasıl olduğu hakkında fikirlerinizi paylaşabilirsiniz. Keyifli sürüşler...IMG_20171011_131817-01.jpeg IMG_20171011_131733-01.jpeg
IMG_20171011_132748-01.jpeg

Scudo
Yapım hakkında fotoğraf yoksa bile yazılı olarak bilgi verebilir misiniz ?

Yukarda inenler ipmi. Yani bisikleti yukarıya çekme varmı bu tasarım da. Bu şekilde yükselse süper olur aşağıda epeyce yer açılır.

Bende merdiven boşluğuna yol bisikletim için şöyle birşey yapmayı düşünüyorum da önce makara almam lazım bir türlü fırsat olmadı.

20171016_010951.jpg

Ben bundan kullanıyorum en temizi :koptum:

Dosyalar

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    4,2 KB · Okunma: 37
  • Beğen
Tepkiler: Yalnız Pedal
@Mrblackshadow yapım için 120*30 cm 18 mm kalınlığında masif ahşap kullandım. Bisikletin gidon uzunluğu ve kadro üst borusuna göre ölçülerini belirledim. Burada dikkat ettiğim 44 cm gidonum vardı asıldığı zaman duvardan birkaç cm uzaklıkta olması ile sele ucu ile gidon furç arasındaki mesafe oldu. Buna uygun şekilde kesip vida ve tutkal yardımı ile birleştirdim. Tavana yakın geçen tesisat borusu vardı o yüzden duvara vida ile sabitlemek yerine jül halat ile aşmayı planladim. Üstteki deliklerden geçirip borudan da gecirerek pul koyup düğüm attım ve sağlam şekilde askısı oldu. Ahşabı da evde bulduğum ayakkabı bakım yağı ile önce bir kısmında denedikten sonra gerisini yağladim. Ölçülere göre ufak bir taslak çizimi yapmıştım eğer istersen gönderebilirim.

@hakkında: boşluk

Evet yukarıdan jül halat iniyor 6 mm kalınlığında ama hareketli bir sistem değil benimkisi. Duvara dübel ile tutturmak yerine üstten geçen tesisat borusuna dolayip astım sadece. Böylece duvara da delik açmamış oldum.

• Beğen
Tepkiler: haldun31
@ozyero Bilgiler için teşekkürler. Bende kendim benzer bir şey tasarlayıp yapacağım en kısa zamanda..

• Beğen
Tepkiler: ozyero
Güle güle kullan. Güzel tasarım olmuş. Bisikleti astığın yerde kumaş yada lastik parçası gibi bişey göremedim. Kadroyu çizmemesi açısından oraya bişeyler ekleyebilirsin nacizane fikrim :harika:

Geri