Scudo Sports

Kenan Sofuoğlu'nun motosiklette ötv'yi kaldırması

Scudo
istanbulda epey bisikletçi dostum var yani bayi sahibi,onların bana şikayetleri oldu ,sponsör bir firma dışardan yedek parça artı bisiklet getirtince devlet vergi alıyor, bu vergi oranı hafifletilebilinir ,böylelikle sponsör firma bayilere daha az maliyet ile mal verebilir ,buda bize daha az paraya mal olacaktır çözüm budur iş devlette biter ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

@Pawcraft

lütfen kıskanmayın, bunun gayet mantıklı bir nedeni var bu da son 2 yılda motor fiyatlarında yaşanan nereyedeyse %100 oranındaki fiyat artışı, ve 2017de motora eklenen ek vergiler, zaten motorun şehirdeki trafiği rahatlaştırması için böyle birşey yapılmalıydı

Çok doğru bir karar. Ama yetersiz. 750 cc altına yapılsa çok daha yerinde olurdu. 250 cc'ye kadar zaten ötv düşük. 20 bin TL'lik motorda ancak maksimum 2 bin TL indirim olur. Zaten çoğu bayi kur artışını yansıttığı için indirim gerçekleştirmedi, sadece artışı düşük tuttu. Bisiklet ve motosiklet her ikisi de benzer, her ikisinin de tüm dünyada olduğu gibi desteklenmesi, teşvik edilmesi lazım.

• Beğen
Tepkiler: specific
bisiklettte de kdv %1 e çekilmeli

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
%8 güzel de birkaç ay önceden %20 ek gümrük vergisi gelmişti motorlara ve bisikletlere(!) 125cc motora 20k isteyen var maalesef

Motorsiklet kullanıcısı olarak ÖTV alımlarında,alkoldan sonra belkide en çok motorda alınıyor,kask zorunlu kılınıyor,iyi bir kasktaki ÖTV parasına başlangıç seviyesi şehir bisikleti alınıyor
LS2 kask motorun üzerinden yere düşünce çatlayıp kırılıyor,sürücüyü nasıl kurtarsın.
Burda seçim öncesi ön plana çıkma,oy kovalama,birilerine peşkeş çekme durumu var.
Seçimden sonra açıklansın hangi markalar kime ne ka kadar motor vermiş bi görelim bakalım.
Şu ülkede 14 milyon madde bağımlısı var bi parti kursalar direk iktidar :)
Sonra herkes,mutlu herkes gülüyor :)
Ekipmanları yedekleyin seçim sonrası yine bize oturtacaklar.

Şimdi tam olarak insan, bilmediği/emin olmadığı konularda çok da şey yapmamalı.

Bisiklette ÖTV yok.
250cc altı motosikletlerdeki %8'lik ÖTV Mart sonuna kadar kaldırıldı.

sazan.avi
(link)

ötv değil kardeşim vergi de indirim istiyoruz %1 olsun.Gümrük te ek vergi kaldırılsın isitiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
ötv değil kardeşim vergi de indirim istiyoruz %1 olsun.Gümrük te ek vergi kaldırılsın isitiyoruz.
Hocam kesinlikle katılıyorum. Bisiklet ve bisiklet sporu ile ilgili hiç bir kalemden vergi alınmamalı. Sebebine gelince daha önce sağlık konularında değinmiştim amatör olarak yapılan sporun sağlık harcamaları kalemini düşürdüğünü.

Bir ülke düşünün sağlık harcaması çok düşmüş, vatandaşı sportif bir hayat yaşıyor bedenler ve zihinler dinç. Şimdi hangi akıl yoksunu daha tersini düşünebilir. Sıradan bisiklete gönül vermiş bireyleriz. Diğer spor dallarında olduğu gibi milyon dolarlarda kazanmıyoruz. Kaldı ki spor bakanlığı ara sıra bisiklet dağıtımı yapıyor. Tabi bu bisikletlerin satışa sunulduğu malum siteleri de gördük ilanları ile birlikte.
Bedeva birşey istemiyoruz. Vergi almayın yeter. Çünkü gelecek nesilleri bir şekilde alıştırmamız lazım. Son gelen vergiler şaşkına çevirdi bizleri. Hem bu olay siyaset üstü bir olay. Bunu anlamanın neresi zor. Çok merak ettiğim şey adını duyduğum Bisiklet Fedarasyonu daha neyi bekliyor. Garibiz vesselam.

Eski konu başlıklarını okumaya bayılıyorum. @scottrek hocam siz konu bahsi olunca bisikletle sanatı ve bisikletle estetiği buluşturan bir ustasınız. Bu başlık ve paylaşımlarınız için başta size ve yorumlarını esirgemeyen diğer forumdaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sağolun varolun. Lütfen arkadaşlar ne yapabiliriz biraz beyin yoralım.

Hocam kesinlikle katılıyorum. Bisiklet ve bisiklet sporu ile ilgili hiç bir kalemden vergi alınmamalı. Sebebine gelince daha önce sağlık konularında değinmiştim amatör olarak yapılan sporun sağlık harcamaları kalemini düşürdüğünü.

Bir ülke düşünün sağlık harcaması çok düşmüş, vatandaşı sportif bir hayat yaşıyor bedenler ve zihinler dinç. Şimdi hangi akıl yoksunu daha tersini düşünebilir. Sıradan bisiklete gönül vermiş bireyleriz. Diğer spor dallarında olduğu gibi milyon dolarlarda kazanmıyoruz. Kaldı ki spor bakanlığı ara sıra bisiklet dağıtımı yapıyor. Tabi bu bisikletlerin satışa sunulduğu malum siteleri de gördük ilanları ile birlikte.
Bedeva birşey istemiyoruz. Vergi almayın yeter. Çünkü gelecek nesilleri bir şekilde alıştırmamız lazım. Son gelen vergiler şaşkına çevirdi bizleri. Hem bu olay siyaset üstü bir olay. Bunu anlamanın neresi zor. Çok merak ettiğim şey adını duyduğum Bisiklet Fedarasyonu daha neyi bekliyor. Garibiz vesselam.

Eski konu başlıklarını okumaya bayılıyorum. @scottrek hocam siz konu bahsi olunca bisikletle sanatı ve bisikletle estetiği buluşturan bir ustasınız. Bu başlık ve paylaşımlarınız için başta size ve yorumlarını esirgemeyen diğer forumdaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Sağolun varolun. Lütfen arkadaşlar ne yapabiliriz biraz beyin yoralım.
Estağfurullah.Tabi günden güne ekonomik olarak zayıflayan ülkemizde vergilerin bel büktüğü aşikar.Halen de vergi yükleyip duruyorlar.Biz bisikletten alınmasın diyoruz , çiftçi mazottan , müteahhit vs den derken yavaş yavaş batışa doğru gidiyoruz.Yabancı paraların karşında eridi gitti TL'miz.Ülke ekonomik olarak refah düzeylere çıksa , üretse ,satsa tamam diyeceğim vergiler makul oranlarda alınmalı ama tam tersi bir durum sergilenirken birde verginin vergisi alınınca kimse hiç bir şey yapamıyor.Birde buna ÖTV ekleniyor.Yanında da ek vergiler şu tarihe kadar geliyor ama şu tarihten sonra da bir düşüş yapacağız deniyor.Bu bittiğimiz'in resmidir kesin ! Biz ne yapabiliriz'in cevabı çok net sandık ! :) Saygılar...

.Bu bittiğimiz'in resmidir kesin ! Biz ne yapabiliriz'in cevabı çok net sandık ! :)
🙂
Halk TV ve Tele1 gibi karartmasınlar, aman deyim..
Mutluyuz, gururluyuz, helali hoş olsun, haklı alınan vergiler...Daha ne istiyonuz..Asrın .....

@necmeddin
Bizi yönetenler, halk bisiklet sürsün ister mi? Tartışılır. Bisiklet kullanımının artması demek daha az araba daha az benzin daha az vergi geliri demek ki türkiyede akaryakıt üzerinden alınan dolaylı vergi bütçe için önemli bir kalem. Peki özel hastahaneler, ilaç şirketleri halk sağlıklı olsun ister mi?

Geri