Scudo Sports

Kelkit'e Yolculuk....

@KevSerSeri

Güzeldir yurdumun her noktası... Anneannen boşuna anlatmamış. Gerçekten çok güzel..
Ben teşekkür ederim.

Sevgiler...

Scudo
@nikto

Teşekkür ederim arkadaşım. Bunun hatırlatmasını bende yaptım arkadaşlarıma. Sanırım en kısa zamanda alacaklar. Onlar alana kadarda birlikte gezilere çıkmama kararı aldım.

sevgiler...

Serkan yine güzel bir tur yapmışsınız ayağınıza sağlık.Kullandığın dış lastiklerden memnunmusun bana önerirmisin ben %60 yol %40 stablize yollarda kullanabileceğim bir lastik arıyorum.Ekonomik olursa iyi olur.Kendine iyi bak
H.Can DEMİREL

@hcan

Can Abi benim o bisiklette kullandığım lastikler kalitesizdi. Şu an ise biraz daha iyi IRC marka lastik kullanıyorum.Şu an kulladığım lastikler %70 MTB. Tekerler bölümüne bakacak olursan IRC marka lastiklerden istediğin modeli bulabilirsin.

Sevgiler...

@dogaci24

Serkan'cığım Merhaba

Gezini okurken dikkatimi çekti. Arkadaşlarım kask alana kadar birlikte gezilere çıkmayacağım, demişsin . Benim görüşüme göre yanlış bir karar. Sen kendin kaskını taktıktan sonra, yanındaki arkadaşlarınıda kask için uyardıktan sonra takıp takmayacakları kişininm kendisine kalmış bir durumdur diye düşünüyorum.

Benim gezilerimde de birçok kask takmayan arakadaşım var. Biz bunları uyardık. Ama arkadaş bana kask tak deme dedikten sonra beni ilgilendirmez.
Bizde, kaskı, yanında süs olarak dolaştıran , çok kişide var. Hani alamazda yoktur değil. Kaskını bisikletinin arkasına takıp dolaştıran, şimdi kasklımı demek. Yo hayır. E biz o kask takmıyor, şu şunu takmıyor desek kimle gezeceğiz.

Gelelim senin arkadaşlarına. Onlar belki kask hiç görmediler. Erzincan' da belki de satılan yer bile yok. Onun için sen böyle kural koyma derim.
Kendimden örnek vereyim. Batıda bir şehirde yaşıyorum. Bu tandem bisikletimi mart ayında alana kadar( motorsiklette kask hariç,birde araba yarışında hariç,) bisiklet sürerken hiç kask takmamıştım.Bisiklette kask olayını sadece yarışçılar takar sanırdım. ama şimdi kasksız 1 metre bile gitmiyorum.Bir de bu taraftan bak. Yani bende kask takıldığını bilmiyordum.
Arkadaşlarına sadece tavsiye et. ister taksınlar ister takmasınlar sen gene onlarla gez. ;)
Benim şahsi fikrim. Kanunende bisiklette kask takılma zorunluluğu yok. Ama hepimiz takmalıyız diye düşünüyorum.
Hazır gezi arkadaşı bulmuşsun onlarıda kask takmazsanız sizle gezmem deme , bence.:)
Sana neşeli, mutlu, bol pedallı ve de kasklı arkadaşlar diliyorum.
Hoşçakal.

• Beğen
Tepkiler: Serkan Taşdelen
Sevgili Ender Abi açıklamaların için teşekkür ederim.

Sana yaşadığım küçük bir olaydan bahsediyorum. Benimde 2-3 ay öncesine kadar kaskım yoktu. Ve birgün forumda bir çocuğa araba çarptığı haberini okudum. Fotoğraflarıda vardı ve nasıl kötü oldum bilemezsiniz. Kask takmadığı için çocuk günlerce komada kaldı. Bundan çok etkilendim.
Ve bende kasksızdım. O haberi okuduğum tarihten itibaren kasksız yaptığım gezilerin hiçbirini yayınlamadım forumda. Kötü örnek olmaması için.

Şimdi arkadaşlarıma söylediğime gelince. Tabiki kask takıp takmamaları onların sorunları. Ama bana emanet edilipte gönderilen arkadaşlar benim için benden daha önemlidir. Yaşları benden en az 4-5 yaş küçük.
Ender Abicim yolda onların başına bişey gelse inanın ne kadar kötü olur siz tahmin edin. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: Ender Alıcıoğlu
Paylaşım için teşekkürler.
Pedal basan baklarınız, foto çeken elleriniz dert görmesin. :)
Selam ve sevgiler.

• Beğen
@Mesut Girgiç

Çok teşekkür ederim Mesut Abi. Dilekleriniz için ise ayrıca teşekkürler..

Sevgiler...

@dogaci24

Sevgili Serkan,
Önce güzel geziniz için hepinizi tebrik ediyorum. Sonra arkadaşlarının güvenliği konusunda duyduğun yüksek sorumluluk duygusundan dolayı da seni ayrıca kutluyorum. Benzer sorunları bizim yerel grubumuz da da yaşadık. Ama senin davrandığın gibi kararlı ve duyarlı bir yaklaşımla inan çoğu bisiklet sever kask alışkanlığı kazanıyor. Bu konu da güzel de bir değim var; " Ağaç Yaşken Eğilir." Bu işlerin başlangıcında olan insanlara doğru örnek olup, bir kez bu alışkanlığı kazandırabilirsek bir daha onu bırakmazlar. Tabi bu da zorla olmuyor. Karşılıklı sevgi-saygı ve bisiklet olayından alınan keyifle birlikte gelişip, yerleşiyor, Selam ve sevgilerimle nice kalabalık geziler dilerim.

• Beğen
@c.turhan

Çok teşekkür ederim Cahit Abi. Kaskımı aldıktan sonra hiç çıkarmadım başımdan.. Alışkanlık gerçekten çok önemli.. Onun için gerçekten çok huzurlu geziler yapıyorum. Ve bundan daha çok zevk alıyorum.

Bütün arkadaşlarıma buradan sesleniyorum. Mutlaka güvenliğinizi alın daha sonra çıkın yola. Aman Allah korusun. Trafik belli olmaz. Sizin suçunuz olmasada gelir bulur sizi.. Onun için güvenlik her zaman önemli...

Sevgiler...

Geri