@dogaci24
Serkan'cığım Merhaba
Gezini okurken dikkatimi çekti. Arkadaşlarım kask alana kadar birlikte gezilere çıkmayacağım, demişsin . Benim görüşüme göre yanlış bir karar. Sen kendin kaskını taktıktan sonra, yanındaki arkadaşlarınıda kask için uyardıktan sonra takıp takmayacakları kişininm kendisine kalmış bir durumdur diye düşünüyorum.
Benim gezilerimde de birçok kask takmayan arakadaşım var. Biz bunları uyardık. Ama arkadaş bana kask tak deme dedikten sonra beni ilgilendirmez.
Bizde, kaskı, yanında süs olarak dolaştıran , çok kişide var. Hani alamazda yoktur değil. Kaskını bisikletinin arkasına takıp dolaştıran, şimdi kasklımı demek. Yo hayır. E biz o kask takmıyor, şu şunu takmıyor desek kimle gezeceğiz.
Gelelim senin arkadaşlarına. Onlar belki kask hiç görmediler. Erzincan' da belki de satılan yer bile yok. Onun için sen böyle kural koyma derim.
Kendimden örnek vereyim. Batıda bir şehirde yaşıyorum. Bu tandem bisikletimi mart ayında alana kadar( motorsiklette kask hariç,birde araba yarışında hariç,) bisiklet sürerken hiç kask takmamıştım.Bisiklette kask olayını sadece yarışçılar takar sanırdım. ama şimdi kasksız 1 metre bile gitmiyorum.Bir de bu taraftan bak. Yani bende kask takıldığını bilmiyordum.
Arkadaşlarına sadece tavsiye et. ister taksınlar ister takmasınlar sen gene onlarla gez.
Benim şahsi fikrim. Kanunende bisiklette kask takılma zorunluluğu yok. Ama hepimiz takmalıyız diye düşünüyorum.
Hazır gezi arkadaşı bulmuşsun onlarıda kask takmazsanız sizle gezmem deme , bence.
Sana neşeli, mutlu, bol pedallı ve de kasklı arkadaşlar diliyorum.
Hoşçakal.