@mustc1940 ben satoriyi kırmızı eksenli sanıyordum sırf bu yüzden almaktan vazgeçtim hatta gidon boğazını değiştirip 25.4 mm başka bir kelebek gidon almayı bile düşündüm iyiki almamışım sayenizde fark ettim. İlk ferah zamanımda alacağım bu gidonu
Xlc kullanıyorum süngeri de xlc aldım hiç bilek ağrısıyla falan yaşamadım çok memnunum hatta eldivensiz bile kullandım (evde unutmuşum 70 km yaptım) yinede bilek ağrısı yapmadı.
@mtb_rider bir önceki sayfada talep ettiğim yardım mesajına karşılık yardımını esirgemeyen Mustafa bey'e tekrar teşekkürler.
Topladığım bilgiler üzerine XLC ve Satori yi kafamda eledim ve decathlon'dan kendi üretimi olan kelebek gidonu ve gidon bandını satın aldım. TRY75.00 gidon TRY40.00 bant.
Satori markası açıları bana mantıksız geldi ve rahat edemeyeceğimi düşündüm.
XLC ise güzel açılara sahip olmasına rağmen elime aldığımda kırabileceğimi varsayarak güvenli olmadığını düşünerek ondan da vazgeçmiş bulundum.
Oldukça hoşuma gitti ve 30 dakikalık sürüş keyfi fena değildi tavsiye ederim.
Sorusu olan varsa yardımcı olurum.
@Cyanide
Merhaba ; Bogazin ustunde bilgileri yazmasi lazim mm cinsinden. Ayrica elimde tertemiz ustunde de xlc sungerleri takili xlc kelebek gidonum var . 25.4 mm capli. Dusunursen satabilrm cok az kullanildi
@Cyanide
Hayirli olsun. Bilgi amacli sunu diyeyim hocam. Kelebek gidonda cogunluk 25.4 mm olmasinin ana nedeni bir tur bisikleti gidonu oldugundan ön kısma aksesuar takmaya musade etmesi telefon tutucu,km saati,far vs
@mtb_rider O gidonu bizzat gidip inceledim çok hoşuma gitti fakat decathlon mağazasında ki gidon daha kaliteli bir malzeme gibi geldi açılarıda birbirine oldukça benzer gibi hoşuma gitti diyebilirim.
Malzemelerde aynı, açılarda. Benim gidon boğazı 31.8 di. Uzun bir araştırma sonucu XLC boğaz ve gidon aldım. Ardından uzun bir yol yaptım. Kuşkusuz herkese tavsiye edebilirim.
Süngeri geçirirken ben içine bol miktarda WD40 sıkıp geçirdim, kolaylıkla geçti, kuruyunca da baya sağlam tutuyor şu an. Geçiremeyen varsa tavsiye ederim.
@Cyanide Btwin gidondan memnun musunuz acaba? 25.4 olarak ya Xlc ya Btwin alacağım. Benim bisiklet 31.8, bunun için bir de gidon boğazı alacağım. Almışken hepsini decathlondan alayım diyorum. Gidon ile ilgili yorum yaparsanız sevinirim
b'twin multiposition'lar kullanışlı ve çok hafif geçen seneden beri Triban 520 üstünde kullanıyorum şimdiye kadar eksi bir yanını görmedim Piyasadaki benzerlerine göre biraz daha ucuz ve garanti süresi fazla.
2015 model Merida CW 100 ün gidon çapını bilen bir arkadaş varmı. Kelebek gidon alcaz ama bisiklet şu an yanımızda olmadığı için bakamıyoruz o yüzden foruma yazmak zorunda kaldım.