Scudo Sports

Kedi sever bisikletçiler

@Ghost
Bunu bana verin mıncık manyağı yapayım. Çok güzel maşallah. Tam ısırmalık ki bu.

• Beğen
Tepkiler: Ghost ve Muhti
Scudo
Daha önceden sordum ama bir daha sorayım. Kedimin tüyler uzadı ve artık kesilmesi gerekiyor. Havaları beklemiştim biraz, iklim de yumuşadı, artık zamanı. Ancak narkoz verilmeden yapılmasını istiyorum. Acaba bu işi daha pratik çözebilen var mıdır aramızda, ne tavsiye edersiniz? Yolculuklarda verilen ve hafif sersemleten haplardan vermek, hareketlerini biraz yavaşlatmak, narkozdan daha iyi bir çözüm ama yine de bünyesine bu maddeyi de sokmak istemiyorum. Tararken hafiften kesen, kısalttan tarak- makaslar var dediler, bulamadım. Patilerini ve kafasını tutup, uyuşturmadan halledeyim diyorum, bu kez de bilinci yerindeyken bunu yapmak, insandan uzaklaşmasına neden olur mu diye korkuyorum. Tüylerin kısaltılması konusunda fikirleriniz nedir arkadaşlar, çözümünüz ne oldu bu konuda?

@Yusuf Z. Şipal

Hiç böyle bir şey yapmadım ama okuyunca aklıma direk Passiflora geldi. Eskiden kedilerimizi yolculuğa çıkarırken 1 çay kaşığı verirdik, uyuklarlardı bütün yol boyunca.
Bunun şurup versiyonu da var ama doğalının çayını yapmak da mümkün. Hatta muhteşem de bir çiçeği var :). Şurubu da çok fazla kimyasal içermiyor diye biliyorum ama danışmak lazım tabi ki :).

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
@Yusuf Z. Şipal bence sorun narkoz olmayacak sizin için. Onu veterinere bırakın bence. Asıl sorun kedinizin ruh hali olacak buna emin olabilirsiniz. Kesinlikle narkozu falan dert etmeyin. Ben o yüzden uzun tüylü kedilere bakamam. Çok fazla düşünmeyin bence, akışına bırakın.

@celalanak

Maşallah

@celalanak sol kulağının ucu kesik mi ?

• Beğen
Tepkiler: celalanak
@Edip Dinçer

Demek ki kedilerde de bünye farkediyor. Bizim 3 renkli tüy topuna tam dolu ufak şırınga bile etki etmiyor, anası keş midir nedir..
Tüy konusunu özel fırçası ile hallediyorum. Balkona götürüp tüyleri fırçalıyorum. Hem fazla tüyler çıkıyor, hem parlak pamuk gibi birşey oluyor, hem de evin içinde tüy dökülmüyor.
İlk başta biraz itiraz edip tırmalayacak oldu, ama şimdi kendi geliyor tara diye. Fırçalarken de transa geçip mırmır ediyor. Karşılıklı bir memnuniyet söz konusu.

• Beğen
Tepkiler: Ghost ve Gjankrow
@Ghost

Kısırlaştırılmış kediniz bir şekilde evden ayrıldı ve bir başkası onu evine aldı diyelim. Kesik kulağını gören sahibi bunun ne anlama geldiğini biliyor ise kedisinin kısırlaştırılmış olduğunu anlar ve tekrar ameliyat ettirme gereği duymaz. Bilmiyor ise kısırlaştırmak için veterinere götürdüğünde veteriner kesik kulak ucunu görüp kediniz zaten kısırlaştırılmış diyecektir.

Kısacası, kısırlaştırılan kedilerin tekrar ameliyat edilmesini engellemek için kulak uçları kesilir.

@celalanak'ın kedisi kısırlaştırılmış bir kedi. Ama sanki biraz fazla kesilmiş gibi geldi bana.

• Beğen
Tepkiler: Ghost
Uzun tüylü olduğu için dönemsel olarak fazlaca tüy döküyor. Bundan başka, hafif atlattığım alerjim var, kısalttığımda hiçbir sorun kalmıyor. Ayrıca, zaman zaman kısaltmanın kedi için de faydalı olduğunu duymuştum hatta bir veteriner arkadaşım da bu yönde görüş belirtmişti.
Narkoz konusu maalesef yadsınacak gibi değil. Hayvancağızım narkoz sonrası çok kötü oluyor. Ayrıca vücuduna bu şekilde kimyasal verilmesi tavsiye edilmiyor. Neyse, bakacağız artık çaresine, görüş bildirenlere teşekkür ederim.

@Yusuf Z. Şipal Bence bazı veterinerler bu işten iyi para kazanıyorlar. Sokakta yaşayan nice uzun tüylü kediler var, o yüzden her söylenene kulak kabartmayın. O tüy kısaltma ve traş etme köpeklerde mevcut. Fakat dönemsel olarak her kedi tüylerini yeniler. Her gün düzenli olarak asgari 10 dakika tararsanız böyle bir sorununuz olmaz kanımca.

• Beğen
Arkadaşlar merhabalar. Daha önce 4buçuk yıl baktığım aslan parçası kedimden hüzünlü ayrılmştım. Bir daha da bakmaya cesaret edemedim. Ama ev arkadaşım sorumluluğu alcağına ikna etti ve kedi arayışında. Ben de sahiplenme yanlısıyım. Eğer çevrenizde bu şekilde kedi varsa -tercihen erkek- sizlere zahmet haber edebilirseniz sevinirim:harika:

Bir kaç ay önce sokakta bir araba kaputunun içinden cıyaklarken bulduğum yavru :) Uzun uğraşlar sonucu yakalayıp eve getirdim, 1-2 ay kadar bakıp kalıcı sahiplendirdim. Çok yaramazdı ama olsun ya kedidir öyle olur :)

http://i275.photobucket.com/albums/jj313/bademvamavis/10849938_10152870702872398_4143327499399400400_n.jpg

@Ekrem Yılmaztürk

Annesinden zaten ayrılacak. Bir sokak hayvanını kurtarmış olursunuz. Sokaklar hayvan barınağına döndü.

• Beğen
Tepkiler: Ekrem Yılmaztürk
Bu da Chris Froom'un kedisi CocoCAeYQidVIAAHudX[1].jpg

• Beğen
Geri