Scudo Sports

Kedi sever bisikletçiler

Ne güzel bir konuymuş bu. Hiç kedim olmadı ama İsviçre turu sırasında evinde kaldığım çiftin kedileri, beni çok güldürmüştü. Kardeş olan 2 kediden biri çok hareketli ve genelde dışarıda gezen, eve ara sıra uğrayan bir tipken; diğeri evden neredeyse hiç çıkmayan, miskin, tembel ve tabii ki obez bir kediydi. Bir akşam ev sahibesi, kucağında bulunan kediye (sobanın verdiği ısı ile iyice mayışan kediye) yere inmesini söyledi. Kedi yere inmemekte diretti ama sahibesi yavaşça ittirmeye başlayınca miskin kedi kendini yere attı. Hani kedi gibi falan değil, bildiğin çuval gibi düştü yere. 70 cm'den intahar etti sanki.Tabii her tarafı yağ olduğundan, kendine güveniyor kedi :)
2 gün gibi kısa sürede çok hoş şeyler yaşadım kendileriyle. Sağolsunlar.

Scudo
@Anonim

Abi fotoyla oynama yapmışsın herhalde yada karanlık olmuş, mintiğin tatlılığı belli olmuyo fazla :)

Valla çok tatlı forumda tatlı dediğim ilk kedi :)

@Ghost ya Mintik ailenin bir parçası olmuş resmen. İsviçre'deler onu aldıklarından beri evin havası bile değişmiş, ondan 10 dakika uzak kalsak gözlerimiz onu arıyor onsuz olmuyor diyorlar. Gerçekten de öyle ama yav izinlerde Türkiye'ye gelirken onu da getirin diyorum bakalım bu yaz inş. getirirler de, ben de görürüm bu şirin kediciği. Bu arada kendisi minicikti, şimdi kocaman olmuş çok yemek yiyormuş yani sizin şu köydeki kediniz gibi :D bu arada niye sizin köydeki kedi de süpermiş ben çok beğendim. Biraz uyanık bir kediye benziyor :D

Bağırıp durma kardeşim gel içeri yemek orda

image.jpg

Sesi öyle canlıki 2-3 metre ilerde sanıyordum bi baktım taa nerden geliyo

Abi hiiiç uyanık değil valla, sakin oyun oynamaz kendini sevdirmez ( sadece bana sevdirir) kucağa gelmez evde durmaz ama yine de onu çok severiz :) yani gariban bi kedi ama çok şükür kavurmayı yiyince canlanıyor

Bu da Köyün Ağası :)

Kedisini veterinere götürürken veya başka bir amaçla hiç bisikletinde taşıyan oldu mu? Benim böyle bir düşüncem var da işin içinden pek çıkamadım. :islik:

@Ömer Ş.

Babamın bisikleti ( önünde sepeti var) ile veterinere kedileri götürdüm hiç sorun çıkamadılar.

Motorla izmirden bodruma taşıma kafesinde götürdüm. sonra motora alıştı kediler ne zaman motorla beni görseler hemen seleye çıkıyorlar,sevdiler iki tekeri :)

@Ghost

Ama çok şirin ya. Kendini niye sevdirmiyor ki :D

Köyün ağası deyince, bizim mahallede bir kedicik var. Resmen ağa yani onu gören kediler esas duruşa geçiyor :D buranın ağası benim ayağınızı denk alın misali geziyor sokakta valla :D eheheh

image.jpg

AAAAHH! Burak elimi şımarık :)

@Timutttr

Sepetle ben de taşımayı çok isterim ama sepete koysam anında atlar ordan durmaz.:) Taşıma kafesine koyarak götürmek istiyorum,onu da bisiklete bir şekilde monte etmek lazım.Tabi sürüş esnasında öncelik benim ve kedimin güvende olması.Bir yolunu bulurum inşallah. :kedicik:

Benim kedi kışlık moda geçince haliyle fazladan tüy uzatıyor :) Normalde kedi tüyüne alerjim var(dı) sevgi herşeyin üstesinden geliyor. Etkilerini daha az hissediyorum ve hem de alerjiyle başetmenin yolunu da biraz biraz buldum. Bu yazımda iki hususa değineceğim. Biri aktarmak istediğim tecrübemle ilgili diğeri bir soru...
Öncelikle alerjisi olanlar için. Bilindiği gibi bazı bünyeler, hayvan tüylerine reaksiyon veriyor. Bu tepki, farklı şekillerde ortaya çıkıyor. Kimisinde ağır atraksiyonlara neden oluyor, örneğin kişinin solunum sistemi tepki veriyor, burunda konkalar şişiyor, nefes darlığı vs oluyor. Bu durumda olanlar için yapacak fazla birşey yok sanırım, muhtemelen ömürleri boyunca uzaktan sevecekler. Ancak benim gibi sadece cildinizde kaşıntı oluyorsa, bazen gözleriniz kaşınıyorsa vs bu durumdan kurtulmak için kediyle temaslarınızda cildiniz kuru olsun. Islak, nemli cilde kedi temas ederse ciddi kaşıntıya neden olabiliyor.
İkinci değinmek istediğim husus, kışın aşırı uzayan tüylerle ilgili. BU elbette kedinin mevsime verdiği bir cevap. Ancak aşırı uzayan tüyler sürekli dökülüyor da, bu durumda tüyleri tamamen kestirmek yerine (her sene yaza girerken yaparız bunu, malum Aydın ın, İzmir in sıcağı dayanılacak gibi değil) kısaltmak istiyorum. Bunun için tavsiye edebileceğiniz alet edevat :) yöntem vs var mıdır? bir de kedime narkoz vermeden onu traş ettirmeye çalışıyorum. Oldukça zor oluyor, bu sorunu aşabilen var mıdır?
Teşekkürler.

image.jpg image.jpg

Marfusha hanım akşam şekerlemesinde

Kedilerin tüyü çok dökülüyor diye biliyorum ben doğru mu acaba??

Kedilerin tüyü çok dökülüyor diye biliyorum ben doğru mu acaba??

Cinsinden cinsine göre Değişiyor

@Rüzgarınoğluyumben
Uzun tüylü kedilerin ki çok dökülüyor. Birde mineral, vitamin eksikliğinden dolayıda dökülebiliyor. Kısa tüylü kedilerin ki dökülse de fazla belli olmuyor.

Kız arkadaşımın piknikte dost olduğu bir kedicik. Lakabını, bana çiçek abbas filminde şener şenin alkol aldıktan sonraki meşhur bakışını anımsattığı için "şakir" koydum. :)4667 dosyayı görüntüle

Geri