Scudo Sports

Kedi sever bisikletçiler

Scudo
@celikkadro
Baya var mahallemde surekli baktigim 20 tane var, haftada 2 3 kez gittigim de 20 25 tane var, zaten mamayi alip cikarim sokaga olur da aç yavru görürüm diye, doyurmayinca kötü oluyor insan en azindan bi paket sosis alir acip yediririm :D
Iyi yapiyorsunuz bakmazsaniz ölüp kaliyor hele ki şu karda kışta. Benim veterinerim cok cok sagolsun sokak hayvanindan 5 kurus para almaz tek istedigi iyilesene kadar bakmam, ben de her hastalanani goturur tedavi ettiririm, evimde bakarim iyilesene kadar. Ufak bi ignede iyilesecekken ölümü bekliyorlar sokaklarda :(

@Auron Sanchez Buradaki veterinerler sokak hayvanlarina biraz indirim yapiyorlar ama bazen saglam hesap cikarttiklari oluyor. Aldigim maasi kedi mamasi ve veteriner masraflarina yatiriyorum. Ben de yanimda surekli mama ile dolasirim. Ne zaman lazim olacagi belli olmuyor.

Yavru kedilere mumkun oldugunca ev bulmaya calisiyoruz. Gecen yil 10-15 kadar yavruya ev bulduk. Bizim oraya cok fazla kedi birakiliyor. Kedilere bakildigini gorenler bulduklari her kediyi getirip birakiyorlar. En zor durumda olanlar evde bakilirken sokaga atilanlar. Yetiskin kediye ev bulmak zor oluyor. Disarida yasamaya alisabilenler alisiyor.

@celikkadro
Aynen benim sokagima da cok atiyorlar. Hele ki yaz oldu mu ögrenci gecinenler atip gidiyor vicdansizlar! Hocam veterinerlik meslegi de vicdan meslegi yani herkesin olmamasi lazim. Ben de bu hanımı bulana kadar her veterinere eşek ölüsü para verdim. Tabi bu hanima da kisirlastirma ya da aşı ucretlerini oduyorum ancak hastalik ucreti hic almiyor sagolsun. Yani diger veterinerler de benden ayni sekide 40 80 arasi bir ucret istedi, Ispartadakiler yine iyi Ankarada 80 lira dedi bi antibiyotik ignesine hem de sokaktaki yavruya! Yani adama dedim param yok hic sokak hayvani yardimci olamaz misin diye hic tınlamadı. Ölsün umrunda degil, ticaret işi onun doktorluk degil. Yazik gercekten yazik.

Merhabalar konuyu ilgiyle takip ediyorum ve bilirkişilere danışmak istedim. Kız arkadaşımla kedi almak istiyoruz. Düşündüğümüz tür british veya scottish fold. İlk kez kedimiz olacak kısmetse. Kısaca nelere dikkat etmemiz gerekiyor.
Bu bahsettiğim türlerin bakımı kolay mıdır ? Aylık ortalama sağlık ve gıda masrafı nedir ? Mama olarak mutlaka hazır mama mı vermeliyiz(pişmiş ciğer,balık vs tüketirler mi) ? Tuvalet alışkanlığını kolay kazanıyorlar mı ve son olarak gündüz evde tek kalması halinde psikolojisi etkilenir mi ?
Sorular biraz uzun oldu ama yanıtlarsanız memnun olurum.

@Onur YCL
Marka model gibi tür seçmeyin derim. Sahiplenmeyi bekleyen yüzlerce kedi var sokakta. Düşünün derim. Hele birde bir canlının satılması fikri iyice sinir bozucu.

Diğer sorulara gelince;
Cins kedilerin bakımı daha zordur, nazlı ve huysuz olurlar, fazla sırnaşmazlar büyüdüklerinde (4-5 örnek gördüm yakından)
Yılda 200-300 tıbbi masraf garantidir.
Tuvalete çok çabuk alışıyorlar dert etmeyin.
Evde kalabiliyorlar. Köpeklerden en büyük fark bu. 2 yumak bırakın eve o kendi uyur, oynar (en sonunda sizi ister ama illa)
Evde mama yapabilirsiniz tarifleri var internette, ama hazır mamalarda bol ve çeşitli. En iyi mamayı bile çuvalla aldığınızda ucuza geliyor. Aylık mama masrafı sizin mama seçiminize göre 60-100 Lira arası olabilir.

• Beğen
Tepkiler: sinanturung
@BerkEvren Bana kalsa barınaktan almayı yeğlerim ancak hanımlara söz geçiremiyoruz bazen. Yanıtlarınız için teşekkürler. En çok merak ettiğim husus evde tek başlarına kalıp kalamayacaklarıydı, çünkü bu sebeple ruh hallerinin bozulup agresif olabildiklerini duymuştum.

Gündüz işe gidiyoruz, evde kalıyor tek başına. Bazen 24 saat kaldığı oluyor (yavruyken bırakmadık hiç o kadar). Daha uzunsa mutlaka ya birine anahtar veriyoruz ya da kedi pansiyonuna bırakıyoruz. Ama işe gidip geldik diye tavır yapmıyor asla. Her kapıdan girdiğinizde göbeğini açıp yere yatan bir tekir adeta anti depresandır. (Scottish yüzünüze bakmaz misal... asaletten kırılıyo haspalar) Scott sadece bisiklette güzel :)

@Onur YCL Kediler tuvaletini yapabileceği bir yer bulduğu sürece ortalığı pisletmez. Daha yavruyken tuvalet alışkanlığını kazanıyorlar. Asıl dikkat etmeniz gereken konu döşemeler bence. Bizim ufaklık tam bir döşeme düşmanıydı :)

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
IMG_20170107_131108_771.jpg
Oğlum Loki...
Markası Tekir, Model yılı 2015.
Full karbon ama 5 kilo çeker.
Kucakta uyur, halıyı perdeyi parçalar. Ama her halıdan da, perden de kıymetli olduğu için sıkıntı yok :)

@Onur YCL
Farketmiyor ki, sırf seni sinir etmek için kızdığın şeyleri yapabilir. Kediler çok hisli hayvanlar. Hani köpek gibi her durumda kendini sevdirmez mesela, bazen bozuk atar. İçinden küfür eder :)

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@Onur YCL
Hocam keske sokaktan bir tekir sahiplenebilseydiniz diye soze basliyim, tekir yavruyu görünce hanim arkadasiniz da ona bayilacagina eminim :) Onun disinda her seyi yer kediler et ve sut urunu. Bazilari kavun, muz vs bile yiyor :D
Kediler dogustan kum egitimlidir, icgudusel olarak gidip kuma yaparlar, egitime gerek yoktur. Milyonda bir kum bilmeyen cikar o da size cikmaz sanirim :D
Gunduz evde kalsa bi sey olmaz ancak mumkun oldugunca ilgilenin, sonucta canli evde cani sıkılmayacak seyleri alın oyuncak vs.
Kisirlastirmasini kesinlikle yaptirin 8 9 aylik olunca.
Yani simdi kaliteli mama almaniz taraftariyim. Kediye o kadar para veripte kilosu 6 liralik mamayla beslemek sacma geliyor bana. Hayvana da yazik hem. Gidin proplan gibi saglam markalardan alin. Bunun da masrafi kumuyla birlikte ki kumu 3 ayda bir alsaniz diye hesaplarsak 20 kilosu 26 lira temizmamada, 10 lira aylik kum masrafi desek, mama da 2 3 kilo yese en azindan ki basta yavru mama alacaginiz soylenirse 60 lira olmasi lazim 1 1.5 kilosunun da ordan hesap edin :D
Yanlis anlasilmasin her kediye en kaliteli mama verilmeli durum el verdigince ancak kediye para verip mamaya verilmemesini sacma buluyorum. Bunu da not olarak duseyim :D

Bu arada bunlari gosterin tekire sicak bakmaya baslar :D
102495 dosyayı görüntüle

Ya da boyle engelli bi prensesi sahiplenseniz, onlarin sevgisi cok baska :)
102497 dosyayı görüntüle

@Auron Sanchez
Dost veteriner mi?

@Onur YCL

Ben cins kedilerin bakımını, beyaz tüylüler hariç(ankara, van gibi), her zaman daha kolay bulmuşumdur. Sokak kedileri çoğunlukla daha oyuncu olur, bi ara 9 tanesini evimde misafir etmiştim ortalık savaş alanıydı :D Yani tercih meselesi ben uslu kedileri daha çok severim, evden çıkınca aklım arkada kalmıyor. Aylık masrafı en kaliteli ürünleri kullansanız dahi 100 lira civarı tutar(maması, kumu, maltı). Veteriner masrafları gittiğiniz yere göre değişir. Hazır mamadan şaşmayın derim. Nd, acana, orijen bunlar Türkiyede satılan 5 yıldızlı mamalar. Royal,proplan gibi 3 yıldızlı mamaları tavsiye etmem. Uygun fiyatlı bir şey ararsanız da temizmama'nın kuzu etlisini öneririm. Yalnız sürekli mama değiştirmeyin, sevdiği mama varsa sürekli ondan devam edin. Kediler insan gibi değildir bıkar diye düşünmeyin. İlla değiştirmek durumunda kalırsaniz eskiyle yeniyi karıştırarak geçin yeni mamaya. Birden geçerseniz ishal ve tüy dökümü görebilirsiniz. Tuvalet eğitimi kedilerde çok kolay. Ön patilerinden tutup kumu bi kere kazdırın, işlem tamamdır. Silika kullanmayın, bentonit kullanın. Kullandığım en iyi kum temizmamanın kalın taneli bentonit kumu. Günde 2 kere temizlersiniz, 3-4 haftada bir de kumu komple değiştirirseniz tamamdır. Tuvalet olarak imac gingerı öneririm içine 2 kedi rahatlıkla girebiliyor. Erkek kediler daha temiz oluyorlar. Kendini temizlemeyen dişi kedi gördüm ama erkek hiç görmedim. Kediler yalnız kalabilir bi sıkıntı olmaz, eğer 2 tane alıcaksanız yavruyken alın yetişkin olunca alırsanız alıştırmakta zorlanabilirsiniz. Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz, sorularınızı seve seve cevaplarım :)

Kendime ait evde bir kedi beslemiyor olsam da sokakta ki kedi, köpek ve kuşlara elimden geldiğince yardım ediyorum.
2008 yılında baktığın 2 kardeş kedi
Üsttekine daha bir isim bulamadan gitti ilk ve son fotoğrafı
091120081420.jpg
Altta ki sümsük. Bu isimdeki sebebimzi önü ne koysak kaçar araba altına girerdi, her şeye burun kıvırırdı. Sonra Maşallah tosun gibi oldu. Maalesef bir gün okuldan döndüğümde kendisine araba çarpmış kaldırımda öldüğü şekilde karşılaştım.
101220081450.jpg
Sokakta baktığım bir diğer kedi Kınalı renginden ötürü bu ismi uygun gördük 4 yada 5 yık kadar yaşayıp ve yine maalesef veterinerin dediğine göre zehirlenerek öldürülmüş. Son zamanında kendisinin bire bir aynısı bir yavrusu olmuştu kendisi hala bizimle. Jr Kınalı
2017-01-09-1788.jpg
Ve son olarak bir aile. Anne, baba ve çocuk. Arkadaşımın yaklaşık 5-5.5 yıldır evinde baktıları 3 kedisi 2 siyah dişi ve 1 tekir erkek kedi. Ailede herkesin bir kedisi var desek yeridir misal dişileri arkadaşımın küçük olanı ve annesi dışında kimse ne yaklaşabiliyor ne sevebiliyor.
Moli bir kere seveyim dedim elimden eser kalmadı :)
pp.jpg
Mamuş tam bir beyfendi, hem sevdirir hem oynar hem de istediğini yapar.
WhatsApp Image 2017-01-06 at 11.40.10.jpeg

Son olarak kedilerin tırnaklarını törpülediğini bazen tırnaklarının düştüğünü görmüştüm ama bıyıklarının düştüğünü ilk defa onlarda gördüm hatta öyle ki arkadaşlarım çöpe atmaz bir kavanozda bıyıkları ve düşen tırnakları duruyor.

@cesurokcu
Aynen Dost Veteriner Selda abla. Cok mukemmel bir insandir kendisi.

@Soykan U. Teşekkür ederim. Peki kaka yaptıklarında kapatırken patilerine bulaşmıyor mu? Bulaşıyorsa insan için tehlike arz eder mi ?

@Onur YCL

Bulaşmaz, kumun kalınlığını 7-8 cm olarak ayarlarsanız rahatlıkla üstünü kapatır. Zaten genelde yemek yedikten yarım saat sonra tuvaletlerini yaparlar. Sabah kalktığınız gibi mamasını verirseniz, siz evden çıkmadan önce tuvaletini yapmış olur. Kumunu temizleyip evden çıkarsınız. Hamile kadınlar hariç kedi dışkısıyla temas bi sıkıntı yaratmaz.

Geri