Kazaya ramak kala, Yuh dedirtecek olay.

Kürşat AKINCI

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Eylül 2010
Mesaj
790
Tepki
710
Şehir
Mersin
Bisiklet
Giant
Bun gün Mersin'in Doğu Sandan köyüne 5 kişi tur düzenledik öğleden sonra işe gitmem gerektiği için ben erken ayrıldım, inişe geçip anayola vardıktan sonra, hızla anayolun en sağından eve gidiyordum bazı yerlerde atlıyor, zıplıyor kontrollü bir şekilde gidiyordum. Ta ki Çevik Kuvvetin otobüsü yanımdan silme geçene kadar çok korktum ama kontrolümü kaybetmedim neredeyse bankete uçacaktım. Sinirlenip arkadan elimi kaldırarak kızdığımı işaret ettim, otobüs durdu 23-24 yaşlarında bir polis indi. Artist artist konuşmaya başladı ne el hareketi yapıyorsun dedi. Bende dedim neredeyse ölecektim uçuyordum bankete o kadar yakından geçilirmi. Yol dar dedi (Ana yolda nasıl darsa). Neymiş yolda süremezmişim yasakmış sahil yolunda bisiklet sürülürmüş bende ısrarla bu yolda sürebilirim trafik kurallarında bu var yolun en sağından güvenli bir şekilde gidiyorum dedim. Ve işin en ilginç yanı işte burası; beni görmüşler atlayıp zıplarken bu profesyonel buna birşey olmaz diye düşündüğünü dile getirdi şok oldum resmen. Diğer polis indi aynı yaşlarda yol tehlikeli yolda sürmememi söyledi, dedim nerede sürecem evime hangi yoldan gideceğim ? daha çok cevap veremediler neredeyse kavga çıkacaktı çekip gittiler. Böyleleri Çevik Kuvvet oluyorsa vay halimize. En azından bir özür yeterdi bana. Polis biz bisikletlilerin yanında değilse yazık bize ve bisiklet sever tüm dostlarıma. NOT: Eldivenim kaskım gözlüğüm ve formamla sürüyordum.
 
Scudo

ilker K.

Aktif Üye
Kayıt
12 Ekim 2010
Mesaj
110
Tepki
150
Şehir
Eskişehir
İsim
ilker
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Dua et daha kötüsünü yapmamışlar
 
  • Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI

iamhasancanbam

Daimi Üye
Kayıt
1 Eylül 2010
Mesaj
384
Tepki
530
Şehir
Sarajevu, BiH
Bisiklet
Sedona
Çok büyük geçmiş olsun abi. Polis bile olsa, sürücülerin bizim gibi bilinçli olsak dahi, bisikletçilere önem vermiyorlarrrr.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI

ilyasss

Forum Bağımlısı
Kayıt
7 Ekim 2007
Mesaj
907
Tepki
208
Şehir
BURSA
cahilliğin bilgizliğin ve saygısızlığın polisi,müdürü,başkanı olmaz.bir insana ön ek hiçbir zaman değer getirmez doktormuş profesörmüş polismiş kamyoncuymuş...önce herkez insan olmalı,saygılı sevgili olmalı...
böyle kişilerle İnş hiçbir bisikletli karşılaşmaz inş.
geçmiş olsun dostum tek tesellimiz sabretmek;)Allah kaza bela vermesin
 

Kürşat AKINCI

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Eylül 2010
Mesaj
790
Tepki
710
Şehir
Mersin
Bisiklet
Giant
@Samet Şenel

Birşey beklediğim yok paylaştıkça insanlara ulaşır böyle olaylar, duyuldukça bilinçlenir insanlar, forum bunun için var.:in:
 

serhat toy

Forum Demirbaşı
Kayıt
26 Nisan 2011
Mesaj
406
Tepki
369
Şehir
İzmir-Bandırma
Polis bu.
Ve burası Türkiye.

Keşke elden bir şey gelse idi.. Keşke böyle insanlara denk geldiğiniz için şaşırabilseydik...

Geçmiş olsun, umarım bir daha karşılaşmazsınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI

Kimseyi İlgilendirmez

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Temmuz 2011
Mesaj
577
Tepki
316
Şehir
Ankara/Batıkent
İsim
Murat Ç.
Başlangıç
1981—82
Bisiklet
Geotech
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Kürşat AKINCI

"Koyun"ların da tercih/takip hakkına sahip olduğu otlaklardaki sistemlerde de bu tür sonuçlar görülmektedir. "Koyun"lar, kendilerini temsil için "Koyun" öncüler seçerler ve kendi menfaatlerine yarayacak, kendilerine düşecek ot dışında bir amaç gütmezler. Hatta bazen daha iyi otlaklara gittiklerini zannederken uçurumdan yuvarlanan koyun sürüleri de görülmektedir. Ot iyidir. Doyurur, oyalar, çeşitlilik hissini köreltir ve beyin kıvrımlandırmaktan kurtarır koyunu. Biz insanlarla bir alakası yok ama konuyu bağlamak ba'bından, "Koyun" bisikleti bilmediği, bisiklete ihtiyaç duymayacağı için, bununla ilgili bir farkındalığı, talebi de yoktur. :)

Dua etmenizi öneren cümle bir düşüncenin değil, bir gerçeğin yorumudur.
 

Bisikletgazetesi

Daimi Üye
Kayıt
26 Kasım 2010
Mesaj
353
Tepki
121
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
geçmiş olsun öncelikle, sadece polisler böyle değil çogu araba kullanıcısı aynı bisiklete karşı saygısız ama polislerden bi özür gerekirdi inşallah bu bisiklet bilinci tüm otomobil kullnıcılarına yerleşir :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI

Muammer D.

Üye
Kayıt
25 Ağustos 2011
Mesaj
68
Tepki
44
Şehir
İstanbul
Çok geçmiş olsun. Kaza yapmamış olmanıza sevindim. Ama bazı durumlarda kaza yapıp biyerlerimizi incitmek bu derece sinirimizin bozulmasından daha iyi olabiliyor.

Bence böyle durumlarda olabildiğince sakin kalıp özellikle resmi kimliği olan kişilere karşı şikayet hakkımızı sonuna kadar kullanmak gerek. Resmi kurumların bir çoğunun işleyişinde problemler olsa da şikayetler arttıkça kayıtsız kalamayacaklardır diye düşünüyorum. Mesela yanınızdan tehlikeli şekilde geçen çevik kuvvet otobüsünü hemen o anda 155'i arayarak şikayet edin. 155'e yapılan aramalar kayıt altında tutulduğu için sizin de elinizde resmi bir şeyler olmuş olur. Ayrıca emniyet müdürlüğünün sitesinde de şikayet kısmı var. Şikayetinizi dile getirirken fotoğraf da ekleyebiliyorsunuz. Hemen o anda bir işlem yapılmasa da şikayetler giderek arttığında birilerinin başı ağrıyacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI

can akıncılar

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Aralık 2010
Mesaj
1.553
Tepki
897
Şehir
Fatsa
Bisiklet
Salcano
Geçmiş Olsun Kaptan..Bir gün Tarsusta Kavşaktan karşı arayola geçecem. Alışveriş yapmıştım, yolu kontrol etmek için önce sol tarafıma baktım kırmızı ışık yandı araçlar durdu birde baktım ki polis arabası rahat bi şekilde yoluna devam ediyor(aramızda 50 60 metre mesafe var),hemen yola attım kendimi bisikletle polis arabası aniden fren yaptı,biri aşağı indi söylenmeye başladı ötekide içerden söyleniyor(arkama dönüktüm bu esnada),adamın bana çarpmasına bir kaç metre vardı o derece birde yavaş geçtiğimi görünce kaçmam için gaza bastı ama soğukkanlılığımı korudum(polisin geldiğinden bihaber yola devam ettim),polis aniden frene bastı.O sırada tüm millet bize bakıyordu polis bağırınca arkama döndüm olduğum yerde dikildim,sonra çekti gitti.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI