Scudo Sports

Kazaların nasıl olduğunu açıklayalım

Anonim

Silinmiş hesap
Kayıt
27 Nisan 2005
Mesaj
459
Tepki
303
özellikle kavşaklarda hatalar yapılmaktadır,kavşağın sağından devam etmeyecek iseniz,geçeceğiniz yola girmek için kavşağın tam başladığı yerde sağda hızı azaltın ,araçlar son anda sağa kırar buna çok dikkat edin
araç gelmeyince geçin

arkadan araç kollamak istiyorsanız bisiklete ayna koyun ya da kaska monte edin,böylelikle araçları kontrol edersiniz ,

sağda park eden araçlara dikkatınızi verin ve yavaşlayın ,sola kaçmayın,(arkadan araç çarpabilir)sağda duran araçtan kapı hızla açılabilir onun için aracın şöför mahalline dikkatle bakın

yayaları kollayın,aniden yola çıkarlar

otobüsleri asla sollamayın durağa sizden önce otobüs ulaşır ise bekleme yapın yayaların binmesine ve inmesine müsade edin

trafiğin yoğun olan yerlerinde yarış olmaz ,kazaya davetiye çıkarmayın

yolun sağını takip ederken mazgallara dikkat edin arkayı kollayın,hafif sollama yapıp tekrar sağa girin

kırmızıda durun

bisiklet yolu olmayan yerlerde kesin sağı takip edin

bisiklet yolunda hep sağda olun yan yana konuşa konuşa bisiklet yolunda gidilmez

istanbulun en kalabalık yerlerinde bisiklet sürmek dikkat gerektirir,kazalara davetiye çıkarmamak en önemli trafik kuralımızdır
 
Scudo
Up up up up! Baba dokturmus yine.
Harika bilgiler. Ama ozellikle kask aynasinin o kadar faydasini goruyorum ki, neredeyse yolda yururken bile kullanacagim, o derece.
Bence sehir icinde guvenli kullanim icin olmazsa olmazlardan biridir kask aynasi. Ozellikle otomobil kullanmis olanlar cok daha kisa zamanda adapte oluyorlar.
 
Çok teşekkürler bunları uyguladığımızda kaza riskini minimuma indireceğimize eminim ben bisiklet kullanmaya başlamadan önce bu ve benzeri uyarıları yine bisikletforum üzerinden okumuştum ve onları kazıdım beynime , bir ek olarak 1 ay öncesinde bisiklet yolunu çift şerit kapatmış iki bisikletli yüzünden bir arkadaş kaza yaşadı caddebostan sahilde , vites sistemi hasar gördü ve kolunda ciddi sıyrıklar ve şişme oluştu ben su satan bayandan buzlu su rica ettim ve kompres yaptım kendisine, tabi ayak üstü özürle geçiştirildi bu durum,bisiklet yolunu çift şerit kapatıp yayıla yayıla sohbet etmek gerçekten çok irrite edici bir durum buna dikkat edilmeli .
 
araç sollarken refüj başında bekleme yapan mallar olabilir dikkat edin. son anda görüp kafa atabilir, aracı göğsünüzde bulabilirsiniz. dün akşam ikitelli sapağı :)
 
  • Beğen
Tepkiler: eypadl
Tecrübe konuşuyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: OGULCANOZEN
@mehmetsunu

mehmet kanki dostum,
özellikle kavşaklar çok riskli,yol kullananlar hızdan taviz vermeden arkaya bakmadan dalıyor kavşağa, sağa giren yol işaretlerini ortan alırda gideceğin yola girer isen kendini 50 metre ileriye doğru uçar vaziyette bulursun ,arkadan 100 ile gelen araç ,ölüm fermanını imzalar kask bile kurtaramaz kişiyi.
 
@Kudret Kurtcebe
özellikle bisiklet kiralayıp sahil yolunda kullanan gruplar böyle takılıyor. karşıdan gelen olduğunda da kendi şeridine geçmek yerine manda gibi bakıyorlar.
 
@ozgur908

yolu geniş yapsalar iyi olur idi ,ikili yan yana sağlı sollu sorun olmayacak idi,fenerbahçe-bostancı sahil yolu kışın boş oluyor ,o zaman tadını çıkarıyorum,yayada fazla olmuyor.
 
her zamanki gibi beceriden önce bilinç gerekiyor yani. teşekkürler paylaşım için.

bugün bir öğretmen, okul girişine yakın bir yerde kendi şeridinden çıkıp aniden önüme kırarak okula girmeye çalıştı, resmen öfke çıkartıyorlar insanlardan. keşke durmayıp çarpsaydım dedim, yan kapı içine göçerdi. o kadar yavaştım ki bir yaya gibi ilerliyordum bildiğiniz. yani yaya olsa ona da aynı şey olacaktı.
 
Günümüz türkiyesinde büyük orandaki kafes sürücüleri bile ( motosiklet sürenlerin otolara koyduğu lakap), trafik lambalarını haleeen reklama panosu veya pavyon ışığından ayırd edememeleri ve zaten ne anlama geldiğini de umursamamalarıdır..İŞte bu yüzdendir ki çoğu pedal veya motorlu 2 teker sevdalısı dostumuz ,arkadaşımız ya sakat kalmakta yada aramızdan cehalet ve sorumsuzlar tarafından bu dünyadan göçüp gitmektedir...

Aslına bakacak olursanız ''AMA YEŞİL BANA YANIYORDU LAFINI '' binlerce kez çevrenizden muhtelif vesilelerle duymuşunuzdur..Sanmayın ki sevgili dostlar YEŞİL yandı diye siz güvende falan değilsiniz ve sakın böyle bir rehavete kapılarak aniden kavşağa girmeyin,çook yanılır zarar görürsünüz hele de bu ülkede çoook....

Kısacası neymiş paranoyak bir yaklaşımla çoook ama çook DEFANSİF sürüş ve düşünce yapımızı koruyup,konsantrasyonumuzu düşürmeyeceğiz ..Ne iiçüün YAŞAMAK İÇİN...
 
Geçen hafta veya ondan önceki hafta tam olarak hatırlamıyorum, Halit Bin Velid bulvarından aşağı yani Pierre Loti'den Eyüp merkeze doğru yağışlı havada iniyordum. O bölgeyi bilenler yokuşun bisiklete ne kadar sürat kazandıracağını bilirler. Ben ise her zaman temkinli davranırım. Neyse yokuş bitip düze geçtim fakat o sırada karşı şeritten gelen bir araba birden sola ( sinyalsiz ) döndü ve ben arabanın sağ tarafına yapıştım. Çok şükür sağ elimde ve sağ bacağımdaki çizik harici bir hasarım yok. Araç sahibi haksızlığının farkında olacak ki çok özür diledi. Hastane yardımı talep edip etmediğimi sordu. Çarpışma hafif olduğundan adamı bir iki sille tembihleyerek gönderdim.

Ancak bu kazada ben süratli olmuş olsaydım büyük ihtimal gidonumu sola kırıp vücudumun sağ tarafının arabaya çarpmasını sağlayamayacak ve çarpmanın şiddetiyle ön tekerim arabanın kapısına kafadan girecek ben ise arabanın üstünden serbest uçuşa geçecektim. O yüzden güzel arkadaşlar kavşaklar bana göre kazaların en çok görüleceği yerler oluyor. Çünkü basit bir dönüşte sürücü hatasının bedelini ağır bir şekilde ödemek zorunda kalabiliyorken büyük kavşaklarda neler olabileceğini siz düşünün.
 
Ağustos ayında Akçay-Edremit arasında dümdüz bölünmüş 3 seritli yolda muhtemelen 20-22 km/sa hızla giderken hızımı biraz düşürüp (tahminim 16-18 km/sa) cep telefonundan Strava'yı kontrol etmek istedim. O esnada ben telefona bakarken yanımdan geçen bir kamyon hem bana doğru sağlayarak hem de tam dibimde korna çalarak beni taciz etti. Elimdeki telefonu düşürmemek istediğimden tek elle gidona hakim olmaya çalıştım ama pek mümkün olmadı. Bu arada o yolu bilen var mıdır 3 gidiş 3 gelişli şehirlerarası bölünmüş yolda 1-1,5 m'lik bir kaldırım var. Kaldırım sebebiyle yoldan kaçamadığımdan ve düşmek de kaçınılmaz olduğundan vücudumun sağ tarafına doğru kendimi attım. Allahtan ne telefonda ve bisiklette herhangi bir hasar oluşmadı, ufak kaza esnasında bende de inceden ağrı/sızılar dışında herhangi bir problem yoktu. Arkadan gelen araçlar durdular ve yardımcı olmak istediler, sağolsunlar. Çok bir problemim olmadığını söyledim ve ilk şoku atlatmak için dinlenmek istedim. Bir araç sürücüsü sağolsun ben beklediğim sürece bana eşlik etti. Ben bisiklete binip Edremit/Kadıköy istikametine ilerlerken benden ayrıldı. Edremit/Kadıköy'de bir benzin istasyonunda yüzümü yıkadığımda yüzümde ufak çizikler olduğunu gördüm. Kendimi omzumun üstüne attığım için kolumda ve omzumda da çizik ve ezikler vardı. Asıl şok eve döndüğümde ve vücut soğuduğunda sol bileğimin üzerine basamadığımda ortaya çıktı. yaklaşık 20 saat kadar ayağımın üzerine basamadım. Ertesi gün turu da yalan oldu.

O ufak kaza ile anladım ki bisikletle seyir halinde iken telefona bakmak, arayanları açmak vb gibi şeyler yapmak yol şartları ne kadar iyi olursa olsun bir "öküz" sayesinde tehlikeli olabiliyor..

Bu arada en çok dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de bize yeşil yeni yanmaya başlarsa ve kavşakta isek, sönen kırmızı ışık yönünden gelecek araçların kırmızı ışıkta son anda geçmek isteyeceklerini dikkate alın..

Aşağıdaki tur esnasında takribi 64. km'de bahsettiğim ufak kazayı yaşamıştım..
(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
@navigraph55 kesinlikle katılıyorum. Geçen pazar yaşadım benzer bir olayı, yeşil yandığında bile kontrollü geçmek gerekiyor kavşaklarda ne yazık ki.
 
Bisiklet sürerken herhangi bir ses duyarsanız, bir şeyden rahatsız olursanız, nereden geldiğini bulmaya çalışıp gözünüzü yoldan ayırmayın ve dikkatinizi dağıtmayın. Cebinizin derinliklerinden bir şey çıkaracaksanız mutlaka bisikletinizi kenara çekin. Benim yaşadığım bir kazanın sebebi de böyle bir şeydi.
 
@Atilla Gobel

Sinyal vermeden geçen araçlar gerçekten çok tehlikeli bende birçok tehlike atlattım şimdilik bir şey olmadı ama bir gün kesin olacak gibi geliyor...
 
@Kudret Kurtcebe
Bilgilendirme için teşekkürler. Ek olarak dikkat edilmesi gereken bir noktayı söyleyeceğim. Bildiğiniz üzere hızlandığımızda araç arkası surmek durumunda kalabiliyoruz. Böyle bir sürüş yaparken araç arkasında doğru konumlanmamız hayati bir önem taşımakta. Araç arkasındayken asla ve asla aracın teker hizasından ayrılmamalıyız. Bildiğiniz gibi araçlar çukurları ortalar. Araçın arkasında aracı ortalayarak gittigimizde bir anda çukura düşebiliriz. Oldukça önemli bir noktadır arkadaslar lütfen dikkat. Güvenli sürüşler. Saygılar.
 
@Pallino bence teker hizasıda olsa araç arkasında sürülmemeli absli bir arabanın durma mesafesi ile bizim durma mesafemiz arasında çok fark var bir abimiz 2-3 sene önce ani fren durumunda önde giden arabanın arka camından iceri girmisti kırılan cam boynunu kesip kan kaybından az daha öldürüyordu az daha hızlı gidecem diye riske girmeye hic gerek yok.
 
  • Beğen
Tepkiler: omeryildiz
@Giantdefy Ucuz atlatmış ömrü uzun olsun. Elbette haklısın araç arkası her zaman bir risktir. Fakat araç arkasında olası bir düşme riskini dile getirmek istedim.
 
Konu mesajında belirtilen ve dikkatsizliğim sonucu geçirdiğim iki kazada çıkardığım büyük iki ders.

1- Yolun sağ tarafından giderken her an araç kapısı açılabilir veya park halindeki araçların arasından önünüze yaya fırlayabilir çok dikkat edilmeli. ilk kazada sağda park halinde olan araçlar arasından aniden çıkan bir yayaya çarptım. Yokuş aşağı iniyordum ancak frenliyordum ucuz atlattım.
2- Takip mesafesine çok dikkat edin. Sadece araba değil öndeki bisikleti de takip ederken yoldaki engelleri göremeyebilirsiniz. 2. Kazada yaklaşık 44-45 km hızla iniyordum ve önümdekinin çok rahat yanından geçtiği dik bariyeri görmedim ve resmen bisikletten uçtum. Bilek ve omuzda kas-doku zedelenmesi ve alnıma atılan dikişlerle ciddi yara aldım ancak şanslıyım ki ölmedim.
 
Geri