Scudo Sports

Kazakistan'da polis, başbakana trafik cezası kesti

alper 76

Forum Bağımlısı
Tepki
1.737
Bisiklet
Scott
Bisiklet ile otoyola çıktığı için :)
Bu günkü sözcü gazetesinde detayları okumak mümkün ...
Bir gün biz de bu günleri görürüz umarım . Kim bilir belki aramızdan biri ileride başbakan olur?

Orta Asya'nın en otoriter rejimlerinden birinin uygulandığı Kazakistan, benzeri ancak demokrasisi gelişmiş ülkelerde yaşanabilecek bir olaya sahne oldu. Ülkeyi kurulduğu 1991 yılından beri yöneten Nursultan Nazarbayev'den sonra Kazakistan'ın iki numaralı ismi olan Başbakan Kerim Mesimov trafik cezasına çarptırıldı.

Bisiklet tutkusuyla tanınan Mesimov'un haftasonu başkent Astana'da gezerken bir otoyola girince trafik polisine yakalandığı belirtildi. Polis, bisiklet kullanıcılarının bu yola girmesinin yasak olduğunu belirterek, 51 yaşındaki Başbakan'a para cezası kesti. Mesimov, para cezasını hemen ödediğini açıkladı.

YASALAR VE KURALLAR HERKES İÇİN GEÇERLİDİR
Başbakan Mesimov, “Yasa ve kurallar herkes için geçerlidir. Bisiklet turu yapan Başbakan için de” diye açıklama yaptı.

CEZA MAKBUZUNU İNTERNETTEN YAYINLADI
Mesimov, internetten ceza makbuzunu da yayınladı. Polisin 10 bin 650 tenge (yaklaşık 90 TL) ceza kestiği görüldü.

fotoğraf0482.jpg

Amca bayağı bisikletçiymis

Kaynak: (link)

Scudo
Bizde adam 100 kişilik koruma ordusuyla sahilde 100 metre bisiklete binmeye çalışır,beğenmediğimiz Kazakistan da Başbakan zamana karşı bisikleti ile otobana çıkar. Eeee normal tabi onların kafası hinliğe-cinliğe çalışmıyor sonuçta bizim gibi.

Kazakistan lı bir arkadaşım var konuşur ailecek gorusuruz ancak , ben bu kadarını hiç beklemiyordum hiç bilgim de yoktu.
Sorsan biz onlara göre çok ilerideyiz bizimkilere göre...

Bu da haberin linki
(link)

Bizde aynı olay olsa ceza kesermiydi polis yoksa kesmezmi? Dusuncelerinizi yazarsanız sevinirim.

@Ferhat Karaca
bizde olsa trafik polisi yüzde bin ceza kesEmezdi. bu kadar net.

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
@Ferhat Karaca

Gerçekten ceza kesmesi mümkün mü? Buna inanma ihtimalin var mı?

Amacım iktidar veya lider eleştirisi yapmak değil, bu nedenle konuya başka bir açıdan yaklaşayım.

Bizdeki hakim anlayış şu: İnsan olmak ve ahlaklı olmak değer görmek ve saygı duymak için yeterli bir kriter değil. Yetiştirilirken insan olduğumuz ve ahlaklı olduğumuz için karşımızdaki insanlardan değer görmüyoruz. Başka şeyler bekleniyor bizden. Örneğin güçlü olmak, uyanık veya kurnaz olmak, mal mülk sahibi olmak, şan şöhret sahibi olmak, konusunun önderi olmak, bir kurumda yönetici olmak,... Özetle, temel insani yanımız değer görmediğinden kimliğimizi başka şeylerle donatmaya çalışıyoruz ki değer görelim. Doğal olarak karşımızdaki insanlarda bunları arıyoruz. Aslında bunun ötesinde, değer görmeyi beklemek de bir edilgenlik durumu. Kendimize değeri kendimiz vermeliyiz, başkalarından beklemek kişilik olarak eksik olduğumuz anlamına gelir. Şimdi böyle yetişen bir toplumda örneğin lüks bir araba gördüğümüzde ona itaat ediyoruz, ucuz bir araba gördüğümüzde küçümsüyoruz. Daha doğrusu arabayı görmemiz yeterli, onu kullananı görmesek bile onun hakkında kafamızda birçok şey şekilleniyor. Kısacası güçlü gördüğümüze itaat etmek kişiliğimize öyle işlemiştir ki bundan rahatsızlık duyanlar bu defa tersi savunma mekanizmasına geçiyor; güçlü kabul ettiğini yok saymak veya agresif davranmak. Bir toplumun insana değer veren toplum yerine itaat eden bir toplum olmasının altında yatan neden, insanlardaki kişilik eksikliğidir. İnsanın kendini değerli görmemesi, kendine saygı duymaması, kendini sevmemesi, kendisine iyi niyet göstermemesi, kendisine adil davranmaması, ... temel sorun. Böyle insanlar doğal olarak çevresine de bu şekilde yaklaşır. İtaat kültürü bununla beslenir. Peki insan neden değerli görülmez? Bu çok derin bir konu. Örneğin Yaradanın kulu olmak gerçek anlamından saptığı zaman çok tehlikelidir. Sadece inançla ilgili doğru şeyleri yaptığı zaman değerli, bunun dışında o kişiyi değersiz görmek. Kişide insan olma ve güzel ahlakın ötesinde bir kimlik arayışıdır.

Ciddi bir hesaplama yapalım. Tabi değerler yaklaşık olsun.
Bisiklet sporu ile ilgilenen birinin başbakan olma olasılığı; 0,00001
Bu kişinin başbakan olduktan sonra bisiklet sürme ihtimali; 0,001
Bu bisikletle kural ihlali yapma ihtimali ;0,1
Bunu gören polisin başbakanı tanıma ihtimali 0,999
Ceza yazma ihtimali ; 0
Şimdi bu ihtimali hesaplamak için hepsini çarpın diyeceğim ama Türkiye şartlarında hayatını karartacak kadar kafayı yemiş bir memur bulmak zor. Yani sonuç 0. İmkansız.
Sadece bizim ülkemizde değl birçok ülkede durum benzer.

• Beğen
Tepkiler: Gixxer
Boşverin şimdi başbakanı da biz kabahatli olduğumuz halde yediğimiz cezayı kabullenebiliyor muyuz ?
Bu kafaya sahip değiliz o yüzden bizde neden olmuyor demeyelim. Kendi koyduğumuz kurallara uymuyoruz.
@alper 76 abi itiraz etmez ben onu biliyorum :)
Candır o :)

• Beğen
Tepkiler: edge35
Adamların devlet destekli, büyük tur kazanan bisikletçisi olan takımı var, bunlar normal şeyler.

• Beğen
Tepkiler: alper 76
Adam siyasi pazarlama yapiyor, ceza yiyipte poz veriyor halkta alkisliyor olay basit. Bizim siyasilerin otobüse binmesi gibi bu da bir şov.
Ancak mesaj dogru, kurallar herkes icin gecerlidir, halk uymak zorundadır, biz...bizi halk seçti :komik::koptum:

Türkiyede aynısı olsa bisikletçi devlet adamlarını içeri alırlar

@Auron Sanchez
En azından takım elbiseyle bisikletin yanında durup poz vermemiş :):)

@katran adamım benim nerelerdesin yahu ?
Tam senlik bir haber :):):)

@Soner Közen yapma yahu... :):) biraz hayal kuralım hic olmazsa
Putin kara kuşaklı judocu tam spor delisi... obama nın baklavaları var... belki bizim de olur bi tayt giyen başbakan...
Kazakistan da hala şahinle avlanan adamlar var ama başbakani sevdim :):):)

• Beğen
Tepkiler: Makula 06
@alper 76 bizdeki siyasetcilerin taytli bisiklet basinda bir poz verdigini hayal ettim bian ...

bir taşla iki kuş. 1-Kazakistan başbakanı ciddi anlamda bisiklete biniyor, uluslararası reklam
2- Kendi halkına bu ülkede kanunlar herkes için geçerlidir mesajı, bakın ben bile ceza yedim (biz de yedik ;) Biz çok dürüstüz, bana güvenin, çalışanlarımıza güvenin, siz de dürüst insan olun.. Amaç güzel olduğu için hadi kabul ediverelim gerçekten ceza yedi diye.

Avrupanın bi ülkesinde başbakanın biri de taksicilik yapmıştı bir gün, kurgu olduğu ortaya çıktı ama tamamen kabul etmediler tabi

• Beğen
Bizde Turgut Özal vardı " arabayla hız yapmayı seven..."
Şimdi herhangi biri bu durumda goruntulense " tayt giymiş ..yok dinen caiz değildir vs.."
Bravo valla... Kazakistan diyoruz ama adamlar mantalite olarak ileride...

bu gibi haberlerin üzerine "bizde olsa" diye konuşmayı sevmem ama yine de belirteyim gelmişken..

"bizde böyle birşey olmaz"

yani cezadan bahsetmiyorum..
bisiklete binen siyasetçi göremezsiniz..
maçoluğun prim yaptığı bu ülkede bisiklete binene direkt "yumuşak/ılık" etiketi yapıştırırlar!!!

Haber güzel olmuş bisiklete binen bir diğer lider de hollanda basbakani. Arada bisikletle halkın arasına çıkıyor adam. Ama bu durum kültürle, anlayışla, alışkanlıklarla alakalı bir durum diye düşünüyorum ben. Tabii söylemeden geçemeyeceğim topluma vermek istenilen mesaj da son derece önemli.

• Beğen
@Alper Arslantürk way be haberim yoktu...
Rusya spor ve sanata tam destek veren bir ülkeydi.. demek ki kazaklar da buna uymuş .. aferin

Geri