Scudo Sports

Kazadan fantastik kurtuluşum ve sonrası :(

taner07

Forum Bağımlısı
Tepki
4.255
İsim
Taner Yılmaz
Bisiklet
b'Twin
Bugün kendimi uzun süredir hissetmediğim kadar güçlü hissederek yola çıktım ve ilk kmlerden itibaren bu konuda haklı olduğum ortadaydı zira normal gittiğim hızlarda pedal çevirirken pedallar ayağımın altından akıp gidiyordu neredeyse... Neyse işte uzatmayayım her zaman çıktığım Kepez Yokuşu'na çıktım ve sonra yokuş aşşağı kendimi salladım Konyaaltı'na doğru gidiyorum, bilen bilir Migros Kavşağı'ndan sahile inerken bir yokuş var oradan 50-55 km hızla inerken, soldan ani şekilde sinyal vererek 30-40 metre ilerideki ara yola girmeye çalışan arabayı gördüm ve dedim ki ''Aha sonum geldi :agla:'' o hızla giderken arka frene dokunsam bisiklet kayacak ve arabaya gireceğim, ön freni sıksam takla atacağım yani her iki durumda da durum felaket :krktm:

Yol bisikleti olduğu için daha önce yüksek hızlarda durabilmek için 2 freni aynı anda sıkabileceğimi biliyordum, o anda bütün yükümü (zaten hepi topu 50 kg:hasta:) arkaya verdim ve önce hafiften arka frene daha sonra ön frene azıcık dokunmamla birlikte arka teker 10 cm kadar havaya kalktı, ön freni bıraktım ama arka frenden elimi çekmedim ve üst üste 2-3 defa arka teker havaya kalktıktan sonra benim gözümde mucizevi bir şekilde bisiklet yavaşladı ve durabildim :harika: Ama şimdi o şoföre sövme zamanıydı, elimi savurarak ''Ne yapıyorsun lan y....'' diye bağırdım ve büyük bir hışımla şoför koltuğuna yanaştım ve ben şok :naslyany: Genç bir abla gözlerini kedi gibi belertmiş ''Özür dilerim, özür dilerim, özür dilerim...'' deyip duruyor :ckskc: Tabi kafamda o sinirle kurduğum, fantastik küfür kombinelerim dilimin ucunda kaldı, söyleyemedim :aglyrmngaa: O şoku atlattıktan sonra, ''Ah be ablacım, öldürüyordun beni!'' deyip uzaklaştım :cool:

Scudo
@taner07 Geçmiş olsun. :) Arabaya yaklaşırken söylediğiniz hoşuma gitti kullanıyorum izninizle :D

• Beğen
Tepkiler: taner07
Çok geçmiş olsun iyi kurtarmışsın kendini, neyse ki bir anıya dönüşmüş senin için :)

• Beğen
geçmiş olsun... yazık bize ya :(

yokuş olunca da insan uçmak istiyor ama :komik:

bisikletten uçmayalım da :kptmya:

ya aslında kamu spotu denen videolar yayınlanmalı bisikletlere dikkat konusu için. araba sürücülerinin çoğu gerçekten bilinçsiz, belki biraz farkındalık oluşsa böyle tehlikeler yaşamayız. kamu spotu konusunda topluca başvurmalıyız artık nereye başvurmamız gerekiyorsa. sonuçta trt için bir sürü para veriyoruz. bu konuda bisikletforum yönetimi bize öncülük edebilir.

Geçmiş olsun fantastik olmuş gerçekten kurtuluşun. :)
Bugün benimde benzer bir olay başıma geldi ama sana göre daha yavaş gidiyordum. Otomobillerin, bisikleti trafikten saymadan o aralardan çıkışları yok mu deli ediyor insanı. Bisiklet yoluna park edilen araçların da tekerini patlatasım geliyor, boşver diyorum ve efendi efendi devam ediyorum yoluma.

• Beğen
Yol bisikletleriyle durmak gerçekten zor bencede.dağ bisikleti gibi güçlü frenlere büyük bir ağırlığa ve kalın lastiklere sahip değiller .fakat fazlasıyla hızlı bu meretler.geçmiş olsun. Acemi bisikletçi olmadığın belli yoksa ağırlığını arkaya vermek o heyecanla imkanı yok aklına gelmezdi

• Beğen
Teşekkürler arkadaşlar, özellikle şehir içinde kaza olup olmaması sizin elinizde değil bence, canımız tekerlek üstünde gidiyoruz hayırlısı :komik:

Geçmiş olsun, Ne kadar önlem alırsak alalım ne yazık ki bu tip durumlarla karşılaşıyoruz, dikkat etmek gerek.

• Beğen
Kaç defa tehlikeli kazalar atlattim bilmiyorum. Ara sıra gözüm korkuyor sonra yine bisiklete atlıyorum.
Yandan gelen araba soforleri gözümün içine bakıp yola atliyorlar. Yok sayılıyoruz resmen.

• Beğen
ve sonrasında dayak gelecek diye bekliyordum ki ondan da fantastik bir şekilde kurtulmuşsunuz :D

• Beğen
Çok geçmiş olsun. genellikle bu sebeplerden dolayı şehir içinde hız yapmam. araçlar bizi görmüyor bile.

• Beğen
@taner07 Ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun.. Bir yerde okudum ağırlığı arkaya vermeniz doğru olmuş hatta seleden kalın ve kıçınız tekerin üstünde olsun diyordu benim okuduğum yazıda.. Aklınızda bulunsun.. Demek ki ön fren baskın oluyor.. Bisiklet kazaları tehlikeli olabiliyor. Trafik ve ülkemiz insanın dallamalığı maalesef durumu daha kötü yapıyor.. Bir de gündüz bile olsa farlarımı flaşör modunda açık tutuyorum ben..

• Beğen
@taner07 büyük geçmiş olsun. Neyse ki sıkıntılı bir durum olmamış sonunda.

Hacı geçmiş olsun da ne içinde kalmıştır ya. O duygu bilirim adrenalin içine pompalanırr pompalanır tam patlayacann özür dilerim der kalırsın öyle.

• Beğen
Geçmiş olsun. Muz kabuğu gören Temel gibi "aha şimdi düşeceğim" diyecek analiz yapacak zaman bulmuşsun.
Ben de hanımlardan muzdaribim, uzaklık algıları zayıf ya da bisiklet bu zınk diye durur diye düşünüyorlar. Benim avantajım en kallafi küfürleri serbestçe söyleyip deşarj olmam, türkçe olduğu için anlamıyorlar ;)

geçmiş olsun..

her ne kadar o kadar yüksek hızlara çıkmasam da, kriz durumlarında ön arka frenin yanısıra bir de tek ayağımı yere sürtüyorum.. ekstra her sürtünmeden faydalanmak lazım :D

Geri