Kazada ölen bisikletli genç için anıt

Bisikletli Gezgin

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Mart 2011
Mesaj
3.874
Tepki
4.683
Şehir
Altındağ, Ankara
İsim
Mustafa
Bisiklet
Sedona
İzmir'de, hafif ticari aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki Eray Köseler için bisiklet kazalarına dikkati çekmek amacıyla olayın yaşandığı bölgeye anıt inşa edildi Baba Ertuğrul Köseler: "Sürücülerden yolda bisikletli görünce dikkat etmelerini istiyorum. Böyle kazalarla artık başka aileler üzülmesin"

upload_2018-12-17_23-37-1.jpeg


İzmir'de bisiklet kullanırken hafif ticari aracın çarpması sonucu yaşamını yitiren 17 yaşındaki Eray Köseler için kazanın yaşandığı yere anıt yapıldı. İzmir'de 24 Mayıs 2018'de lise öğrencileri Eray Köseler, Remzi Batu Karabulut ve Mustafa Can Yağcı, Güzelbahçe'ye bisikletle gezmeye gitti. Bir kafede oturduktan sonra evlerine dönüşe geçen arkadaşlardan Yağcı, otobüsle gitmeye karar verdi, Köseler ve Batu ise bisikletle devam etti.

Kazadan kısa süre önce Bike İzmir Bisiklet Kulübüne katılan 2 arkadaşa, Narlıdere ilçesi Mithatpaşa Caddesi'nde Berkcan Dikme idaresindeki 35 F 6229 plakalı hafif ticari araç çarptı. Kazada Köseler ve sürücü Dikme hayatını kaybederken, diğer bisikletçi Karabulut ise yaralandı. Baba Ertuğrul Köseler, oğlunun ölümüne dikkati çekmek amacıyla kazanın olduğu yerdeki ağaca astığı bisikletin çalınmasına çok üzüldü.

Makina mühendisi olan baba, oğlunun vefatının 52. gününde atölyesinde onun bisikletiyle aynı boyutlarda ve üzerinde ismi yazılı sacdan maket bisiklet yapıp olayın yaşandığı yere astı.

6C9768B4-2101-4382-98B9-7BBF45AAAAB3.jpeg


- Sosyal medyada kampanya
Köseler'in bisiklet kullandığı Bike İzmir Bisiklet Kulübü üyeleri, Eray'ın hayatını kaybettiği noktaya hem onun hem de bisiklet kazalarında hayatını kaybeden bisikletçiler için bir anıtın yapılması amacıyla sosyal medyada imza kampanyası başlattı.

Kampanya İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin dikkatini çekti. Bisiklet kulübü üyeleriyle bir araya gelen belediye yetkilileri 2 ay önce kazanın yaşandığı alana bir anıt yapma karar aldı.

Eray ile yollarda hayatını kaybetmiş bisikletliler anısına yapılan yaklaşık 2,5 metre uzunluğundaki anıtın temsili açılış törenine Köseler'in ailesi ve kentteki bisiklet kulüplerinin üyeleri katıldı.

Üçkuyular Vapur İskelesi önünde toplanan çok sayıda bisikletli, kazanın yaşandığı Narlıdere ilçesine kadar pedal çevirdi.

Bisiklet derneği üyeleri, Büyükşehir Belediyesinin Köseler'in anısına yaptırdığı anıta karanfil bıraktı. Törene katılan 70 yaşındaki Sebahat Köseler, torunu adına yaptırılan anıta karanfil koyarken gözyaşlarına hakim olmadı.

- "Oğlum artık bu anıtta yaşayacak"
Ertuğrul Köseler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen oğlunun yokluğuna hala alışmadığını söyledi.

Çok duygulu anlar yaşadığını dile getiren Köseler, "Oğlum artık bu anıtta yaşayacak. Bundan sonraki tesellimiz bu şekilde olacak. Sürücülerden yolda bisikletli görünce dikkat etmelerini istiyorum. Böyle kazalarla artık başka aileler üzülmesin." diye konuştu.
Bike İzmir Bisiklet Kulübü Kurucusu Mustafa Kemal Kara da bisiklet kullanan insanlar olarak kazalarda arkadaşlarını kaybetmek istemediklerini dile getirdi.

Anıtın Eray'ın yaşamından kesitleri içerdiğini aktaran Kara, "Eray, zeka küpü çözmeyi seviyor, pilot olmayı istiyor ve bisikletle yeni yerler keşfetmeyi arzuluyordu. Bu düşüncelerle yola çıktığımız tasarım, bugün burada can buldu. Bundan sonra başka bisikletliler yaşamlarından olmasın. Araç sürücüleri bisikletlileri farketsin, onlarla yolu paylaşsın ve modern İzmir bir bisiklet kenti olsun." şeklinde konuştu.

(link)
 

Dosyalar

Scudo

Desert Fox

CARRARO Sportive 321 Deore
Kayıt
24 Eylül 2017
Mesaj
1.312
Tepki
1.426
Yaş
27
Şehir
KAŞ/OLSZTYN
İsim
TAHA
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
ne kadar üzücü,aci verici.Bu yaziyi okurken uzulmemek,kahrolmamak elde degil
 
  • Beğen
Tepkiler: BarkinD

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Acılı aileye Allah’tan rahmet diliyorum. Ölen kardeşimizin yeri Nur olsun
 

Biltekin

Aktif Üye
Kayıt
6 Mart 2014
Mesaj
164
Tepki
166
Yaş
41
Şehir
Buca/İZMİR
İsim
Biltekin KARAKAŞ
Bisiklet
Salcano
Cok üzücü bir haber. İnsanın içi yanıyor. Daha ömrünün baharında...
Nur içinde yat güzel insan. Hep kalbimizde kalacaksın.
Ne demiş Neşet Ertaş; önemli olan kalbe gömülmek.

ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
İnsanlar araba sürmeyi bilmiyorlar..Son yıllarda köyden kente göçle birlikte şehirlerdeki kaos/nüfus iyice arttı..Bir de kadınların araba merakı çıktı ki,felaket..100 metre ilerideki okula,çocuğunu arabayla götüren anneler filan..Bir de bu yetmezmiş gibi milyonlarca Suriyeli(nüfus) çıktı ki,kaos içinde kaos oluştu ülkede..
Böyle bir ülkede,nasıl bisiklete bineceğiz?!
Böyle bir ülkede,bu ölümler anormal mi?!
 

GagarinlerinYuri

Aktif Üye
Kayıt
18 Nisan 2018
Mesaj
144
Tepki
217
Yaş
27
Şehir
Ordu
İsim
Murat Esen
Bisiklet
Salcano
Daha uzucu olan ise yarin bir gun sira bize de gelecek bunlar yaptiginin cezasini almayacagini bildigi icin rahatlar
 

Türka¥

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2013
Mesaj
1.784
Tepki
2.271
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Ghost
babası bu kazaya dikkat çekmek için çocuğunun bisikletini kaza yerindeki ağaca asmıştı
ancak hırsızın biri gelip bisikleti çaldı tabi durur mu..
zavallı baba daha sonra bisiklete benzer demirden bir tasarım yaptırıp yeniden ağaca astı..
neyse ki bu sefer hurdacılar onu görmedi de uzun süre durdu ağacın üzerinde..

nihayet bir anıt yapmışlar, belediye de hemen imzasını atmış köşeye..
izmir belediyesine nasıl kızıyorum anlatamam..
askeriyenin sınır duvarı ile yol arasında 5 metre boşluk var ve inatla bisiklet yolu yapmıyor oraya..
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@ahlaksız .Bir de kadınların araba merakı çıktı ki,felaket.. derken cinsiyetçi bir yaklaşım olmuş . ne yani kadınlar arabalara meraklı olamazlar mı?
 

İbrahim Aslanhan

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Temmuz 2008
Mesaj
2.016
Tepki
814
Şehir
Diyarbakır
Bisiklet
Scott
Gerçekten de üzüldüm. Bu durumlarda içten acı yaşıyorum kendi kendime. Rabbim ailesine sabırlar versin genç kardeşimizin.
Saygılarımla.
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.463
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Evet kazayı hatırlıyorum. Ticari bir aracın aşırı hız nedeniyle virajı alamayıp iki bisikletliyi ezdiği meşum bir kazaydı. izmirli bisikletlileri duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum. istihkam alayı yanında olmuş sanırım. Ordu kademelerinden izin alınmıştır diye düşünüyorum. Anıtta emeği geçen İzmir B.B ni göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı tebrik ediyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@ippon
Araba sürmek başka,cılkını çıkarmak başka..Kadınlar,düne kadar araba filan sürmüyordu..Bir anda araba sevdalısı oldular ve trafiği altüst ettiler..
Bahsettiğim şey trafik..Buradan cinsiyetçilik filan çıkarmaya gerek yok..Suriyelilerin de bir kalabalık oluşturduğunu söyledim..Buradan da ırkçı olduğum filan çıkarılmaz..

Türkiye'de bisiklete binmenin zorluğundan/riskinden bahsediyorum..Hepsi bu..
 

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Kayıt
28 Eylül 2011
Mesaj
5.665
Tepki
13.463
Şehir
kayseri
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@ahlaksız

Güzel bir noktaya parmak basmışsın ahlaklı ahlaksız. Ama yanlış bir muhakeme yapmışsın. Kadın erkek sorunu değil bu. şehirler hakkaten yaşanmaz oldu. Yani her taraf ses çıkaran duman çıkaran araba ile doldu. Bazı özgürlükler insana veya topluma sonuna kadar dibine kadar kullanma onu kullana kullana sömürme, ırzına geçme hakkı vermez. Motorlu araç kullanmada böyle bir özgürlüktür. Özgürlükten bir halt anlamayanlarında hemen sarınıp sığındığı özgürlüklerdendir. Mesela resim yapma özgürlüğü varmı. Git o özgürlüğü sömür biraz, roman yazma özgürlüğü varmı git o özgürlükte zirve ol. Ağaç dikme özgürlüğünü kullanıp her yeri yemyeşil yapabilirsin. Ama yooo o lanet motorlu araç kullanma özgürlüğü sonuna kadar kullanılacak hatta tabağı bile sıyırılacak. Her taraf araç dolu ve nefes alacak adım atacak yer kalmadı. Artık otomobil sahibi olmak ve otomobil kullanmak bir ayrıcalık başkalarına tepeden bakmacı bir farklılık değil. Dünya gaz çıkaran araçlardan artık iğreniyor. Yani demem oki herkes araba kullanmak zorunda da değil.
 

Abdullah ozturk

Daimi Üye
Kayıt
15 Ekim 2012
Mesaj
226
Tepki
547
Yaş
41
Şehir
Antalya
Bisiklet
Ghost
Umarım arkada kalan sevdiklerinin acısını bir nebze olsun azaltır:(

@ahlaksız
@ahlaksız olayları yorumlarken genellemeler yapıp, kişileri cinslerine , milliyetlerine ,ırklarına bölmek adil bir davranış değildir.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
@ahlaksız senin için Türkiye'de trafiğin alt üst olması kadınların bir anda araba sevdalısı olup araba sürmesiyle doğru orantılı mı ?
 

Triban

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Ekim 2017
Mesaj
2.357
Tepki
4.349
Yaş
45
@mehmetsunu
Zaten yoğun trafik sorunu olan bir ülkede,kadınların trafiğe katılmalarının,bu sorunu içinden çıkılamaz bir hale getirdiğini söylemek istedim..
@Abdullah ozturk
Böyle yapıldığı için,bu ülkede sorunlar hiç çözül(e)meyecek işte..
Kimin ne dediğini,kimse duymak/anlamak istemiyor..Biri bir şey diyor,''sen şöyle şöyle diyemezsin'' filan..
Niye diyemiyorum?Niye bir şey diyen üzerinde bir baskı kurulmaya çalışılıyor?

Ben size bir şey diyeyim..Bugün reisin yerinde olsam,küfrü serbest bırakırım..Niye?İnsanların nelerden rahatsız olduklarını böylelikle anlamış olurum ve buna göre revizyona/reforma başlarım..
Sanalda bir forumda iki cümle kuruyorum,sen şöyle diyemezsin filan..Yahu,az sakin..Bir şey dediğim yok..Ülkedeki trafikten bahsediyorum sadece..Kadınlara düşman değilim,Suriyelilere düşman değilim..Hemen yazılanları sağa sola çekmenin bir anlamı yok..
Böyle bir ülkede,yani sanalda bile insanların kendilerini ifade edemeği bir ülkede,hiç bir sorun çözülemez..Çözülemiyor,sorunlar birikiyor zaten..
Sorun çözmek için,önce insanları dinlemek lazım..
Türkiye'de çok ciddi sorunlar var,şöyle şöyle diyorum,anında şucu/bucu ilan ediliyorum..

Bir de ben veya bir başkası cinsiyetçi olabilir,ırkçı olabilir,her şey olabilir..Bu da kötü bir şey değildir..Böyle insanlara da herkes saygı duymak zorundadır..

@ippon
Hayır ama bu da bir etken..
Sayalım;
-Kadınların trafiğe çok aktif bir şekilde katılması
-Erkeklerin araba sevdası
-Hayatta kalmak için,insanların daha hızlı hareket etme zorunluluğu
-Artan nüfus
-Kabaca 4 milyon Suriyelinin ülkeye girişi
-Eğitim sisteminin kötü olması
-Devletin insanların araba sahibi olması için teşvik edici olması
-Bankaların aynı şekilde araba için teşvik edici olması
-Tvdeki dizilerde araba sahibi olmanın iyi bir şey olduğu yönünde baskısı
-Ünlü insanların araba kolleksiyonları
-Siyasetçilerin araba sevdalısı olması

Ya benim şey etmeyin,yazdıkça yazarım:huhuu:

Vatanını/milletini seven birisi,gereksiz yere arabaya bin(e)mez..Araba özellikle iş haricinde kullanılmamalıdır..Markete,pazara,okula arabayla gidenler,''ben vatanımı milletimi seviyorum'' demesin bana..Niye?
Araba İTHAL
Yakıtı İTHAL
Araba için alınan kredi İTHAL
Müthiş bir kaynak harcanıyor..Yazık değil mi?!
Bakıyorum..Ben bu ülke için veya bu dinim için ölürüm diyor..Altında dinsiz Kore'lilerin yaptığı araba ile mangala gidiyor..Böyle bir şey var mı?!
Herkesin ağzında bir yerlilik/millilik ama hemen herkes,elin gâvurunun şeyiyle hayatını idame ediyor..
 
  • Beğen
Tepkiler: specific

Genco.

Üye
Kayıt
6 Aralık 2017
Mesaj
60
Tepki
71
Yaş
50
Şehir
İstanbul
Bisiklet
b'Twin
Irkçı olmak kötü bir şey değilmiş ve herkesin saygı duyması gerekirmiş. Kartonetten bilgi sahibi olununca anca bu kadar olur işte.
 
  • Beğen
Tepkiler: Abdullah ozturk

Türka¥

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Temmuz 2013
Mesaj
1.784
Tepki
2.271
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Ghost
kadın erkek farketmez sürücülerin çoğu kurallara uymuyor kırmızı ışıkta geçiyor hatta yol vermektense ölürüm daha iyi diye düşünüyor..

buyrun ispatı;