Scudo Sports

Kaza yaptım - triban 500 yardım eder misiniz?

Dostum geçmiş olsun, iyi kurtulmuşsun. Yalnız benim de genel olarak gözlemlediğim, bu tür yol ayırımlarında senin de yaptığın hata gibi, yol ayrımının neredeyse bittiği noktaya geldikten sonra sol şeride geçmek. Yol ayrımına gelmeden önce sol şeridin sağ çizgileri üzerine çıkıp mümkün mertebe hızlanarak trafiğe en uygun akışı yakalayıp geçişi tamamlamanız lazım. Bir dahaki sefere daha dikkatli olmanı dilerim ;)

• Beğen
Tepkiler: serkant yakıt
Scudo
@Owlknife geçmiş olsun.Ucuz atlatmışsın.Bisiklet nasılsa halledilir.

@Owlknife geçmiş olsun.Ucuz atlatmışsın.Bisiklet nasılsa halledilir.

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
@magsudhajiyev zaten hep geçtiğim yol aracın sinyal vermemesi ve benimde şuursuzca yola atlamamın sonucu bi kaza

@Owlknife Çok geçmiş olsun videoyu izledikten sonra sağlık durumun çok kötüdür diye düşünürken, sorduğun sorudan dolayı içim biraz rahatladı.(Aynakolu düşenebilecek kasar iyi olmana sevindim)

@Owlknife cok gecmis olsun..bu kadar hizli akan trafikte daha kalici hasarlar alabilirdiniz..artik keskeler anlamsiz.
Sahsen ben bukadar kalaba yolda hemen sagida duran bombos kaldirimi kullanirdim..bir ayrintida aliekspresten kucuk gidon aynasi aldim sol tarafa taktim..inanin okadar cok faydasini goruyorumki anlatamam..ayna ile anlayabildigim trafik hareketlerini kafayi geri cevirip baktigimdakinden daha cok cozumleyebiliyorum..1,,2 dolarlik birsey..herkese siddetle tavsiye ederim..goruntusu cok kotu degil..yani köyün delisi gibi hissettirmiyor.

Çok geçmiş olsun. Ciddi bir kaza atlatmışsın aslında böyle bir yolda.

• Beğen
Geçmiş olsun ilk önce.

Ben burdan bir soru sormak istiyorum böyle bir kaza sonucu bisikletimiz bu şekil bir durum alırsa (darmadağın) ve hastaneye gitmemizi önerirlerse büyük ihtimal çoğu kişi hastaneye gidecektir peki hastaneye gittikten sonra bisiklete ne olacak? Yolun kenarında bekleyecek hali yok merak ettim bende.

• Beğen
Tepkiler: ventiol
@Bora Adıgüzel
minibüse attılar biiskleti daha doğrusu hurdayı

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Owlknife

Geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Allah korumuş sağ kalmışsınız ya da sağ kalamamış insanlar için Allah korumamış manalarına girmeden önce Allah kazarlardan hepimizi muhafaza eylesin.

Bu konuda tevekkül kadar önemli olan bazı şeyler var bunlardan bazıları trafik kuralları. Bir araç döneceği yere dönmeden önce mutlaka sinyal vermek durumundadır.

Dönecek olan araç sola dönecek ise sola sağa dönecek ise sağ tarafa sinyal vermelidir.

Bisikletlerde sağ sol dönüş sinyalleri nadir bulunuyor gündüz zaten bisikletteki sağ sol sinyali görülmez. Bunun için bisikletli araç hızını azaltıp döneceği tarafa bakıp arkadan gelen araç var mı yok mu önce buna bakmalı. Arkadan gelen bir araç olup olmadığından emin olmadığı sürece kavşaktan dönmemeli şerit değiştirecekse de şerit değiştirmemelidir.

Arkadan gelen araç yok ise ki en sağlamı bundan emin olmaktır. Sağa dönecek ise sağ kolunu sola dönecek ise sol kolunu sol tarafa yada sağ tarafa doğru işaret edip dönüşünü gerçekleştirmelidir. Son zamanlarda bisiklet kazaları yükseliyor. Açıkçası ehliyeti olan biri olarak bu caddelerden bisiklet ile gitmeye cesaret edemem.

Korktuğum için değil şöförlere güvenmediğim için. Bir çok araç trafik kurallarını hiçe sayarak trafikte seyrediyor. Bisikletli canlılar trafikte bir çok araç sahibinin zaten hiç umurları değil. Umurları olsaydı zaten bu kazalar olmazdı.
Trafikte takip mesafesi korunması gerekirken ardında birden bire bir araç sana yapışmak üzere ise orada trafik kuralına uyulduğundan söz edilemez.

Şu anda trafikte şu koşullarda asgari 80 km 120 km ile trafikte seyreden araçlar arasında bisiklet kullanmak intihardır. Sağ şeritte olsa da emniyetli değil. Araçların otobanda bu tarz yollarda asgari hızı 60 80 km ki 60 la bu tarz yollarda giden araçlara arkadan çarpma riski bana göre yüksektir. Bisikletin çıkacağı hız azami 60 bilemedin 70 olsun. Bu hızla ne şerit değiştirmek güvenli, nede araçların olduğu yerlerde bu hızda bisiklet sürmek güvenli. Bu yüzden bisiklet yolları bisiklet için önemlidir ve olmazsa olmazıdır.

Bisikletlerde geri görüş kamerası bana göre olmazsa olmazlardandır. Bu tarz ürünler Avrupa da piyasaya çıkmaya başladı fiyatları 300 -400 euro. Bisikletl ile yol alırken sağı solu kollamak zor icraat. Yılan kamera diye bir kamera var. O bu iş için ne kadar yeterli olur denenebilir. Allah kimseye kaza bela vermesin. Tekrar geçmiş olsun.

@erdeniz
Çok sağol beni düşündüğü için, nasihat vermek yerine böyle yorumlar ağrılarımı azaltıyor

Geçmiş olsun arkadaşım. Makas şeritlerdeki en büyük tehlike tam olarak budur. Bisiklet arabalara göre seyir hızı düşük olduğu için önce en sağa geçip durup yolu kontrol edip öyle geçmek gerekir. Malesef ki sen hatalı duruma düşmüşsün. Neyseki önemli bir yaralanman olmamış. Tekrardan geçmiş olsun

@bisikletebin
Bidaha tövbe böyle yolda sürmem bundan sonra bisiketli ulaşımın artması için elimden geleni ardıma koymayacağım, benzin, zararlı gaz, ağır bakım vs yönünden hiçbir zararı olmayan aksine spor, ekonomi vs sayesinde oldukça yararlı olan şu aleti bi türlü gerizekalı belediye başkanları anlamıyor ya sinir oluyorum

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
@Owlknife

Bizler bu yaşlarda bisikletli insanlara kamu spotunun gerekliliğini anlatmakta zorluk çekiyoruz. Belediye başkanlarının anlamaması beni pek şaşırtmıyor. Birimiz hepimiz için hepimiz birimiz için olamadıkça, çözülmesi gereken sorunların üzerine el birliği ile gidemedikçe de bir şeyin değişeceği yok. Ne yazık ki bu durumlar böyle.

Çok geçmiş olsun genç kardeşim. Daha önce de arkadaşların yazdığı gibi hataların var. Ben istisna durumlar dışında illaki sağa çekip yolun boşalmasını bekliyorum. Lütfen dikkat et bundan sonra. Sana çarpanlar da şansına "insan" çıkmşlar.

Owww hay Allah, kardeşim sen çok ciddi bir kaza geçirmişsin ya :( Hiç hata muhabbetlerine girmeyelim, iyileş sonra gireriz, kafan kaldırmaz hem şimdi.
Çevre yollarını kullanma derim bu saatten sonra, bağlantı yollarından sorunsuz geçmen imkansız hele ki iş çıkış saatlerinde.

Gerçekten Allah korumuş, minibüsün son dakika yaptığı ani fren korumuş. Tepkisi geç olsa yapışırdın cama gerçekten, kask falan da korumazdı yani o pozisyonda.
Ailen için en azından, bir daha kullanma bu tarz yolları. Bırak yol uzasın ancak caddeleri kullan.

Kafanı son çevirişinde fark etmişsin aslında minibüsü, aslında çoktan sol 2 şeritten ayrılıp bağlantı şeritlerine de dahil olmuş ancak o gelene kadar ben geçerim düşüncesiyle hareket etmişsin sanırsam.
Bu kareyi gördüğün anda sol turuncu şeride atak yapsan sorunsuzca geçersin, minibüs te biraz sağlı gelirdi hatta fark edip.
Neyse iyileşmene bak sen, çok geçmiş olsun.

Adsız.jpg

Çok geçmiş olsun dostum. Çok daha kötü olabilecek bir kazayı, çok hafif atlatmışsın ve iyi birine denk gelmişsin. Böyle ayrımlarda yeterince hızlanıp sağ dönecek bir aracın sürücüsüyle göz göze gelip, yol isteyip onun önünden ilerlemek bu olmuyorsa durup, yol boşalınca karşıya geçmek en iyisidir.
Tek sıkıntı mala gelsin de, sana bir şey olmasın. Tekrardan çok geçmiş olsun.

• Beğen
Geçmiş olsun öncelikle.

Kimse söylememiş ama benim anladığım kadarıyla orası baya bildiğimiz otoyol. Çevre yolu ya da şehir içi caddesi değil. Eğer öyleyse otoyolda bisiklet sürmek zaten yasak, bu sebeplerden ötürü. Dava açmayacağınızı söylemeniz biraz abes olmuş.

Otoyolda bisiklete performans amaçlı binilir de benim gittiğim birkaç rotada girdiğim otoyolların hiçbirisi bu kadar yoğun kullanmıyordu. Bunun 20'de 1'i belki. Yoğun otoyollarda kesinlikle ve kesinlikle kullanmayın, otoyollarda da peformanslı antrenman amacınız yoksa kullanmayın.

@drumbanger Orası bir çevre yolu hocam. Otoyol değil, hatta arkadaşın kaza yaptığı ayrımın otoyola gittiğini gösteren tabela da mevcut videoda.

• Beğen
@drumbanger Arkadaşın ilerlediği yol Ankara Çevre Yolu ile orası zaten otoyol statüsünde bir yol ancak ben Samsun-Konya yolu diye düşündüm başta. Çevreye dair çok da bir detay olmadığı için kesin bir şey söyleyemiyorum.

Geri