Scudo Sports

Kaza yaptım - triban 500 yardım eder misiniz?

Owlknife

Forum Bağımlısı
Tepki
370
İsim
Samet Elmacı
Bisiklet
b'Twin
Herkese iyi günler
3 gün önce iş çıkışı talihsiz bi kaza geçirdim yol sağ şerite ayrılıyordu ben düz devam edecektim sağa dönen bir minibüs arkadan çarptı (Kask Videosu eklenecektir) bana Allah korudu verilmiş sadakam varmış ufak sıyrıklar ve bileğimde kemik oynamasyla kurtuldum.O an sıcağına birşey hissetmedim sağolsunlar bırakıp gitmediler beni hastaneye götürdüler röntgen çekildi,adli olaya taşınmaması için tutanak imzalandı çarpan abi hasarımı karşılayacağını söyledi bana çok iyi davrandı evime kadar da bıraktı hatta ilaç parası bile verdi :)
Eğer okuyorsa ona çok teşekkür ediyorum.Tabi ben bütün masrafı ona yıkmayacağım iyi niyetini istismar etmek bize yakışmaz.
img-20170405-wa0020.jpeg

p_20170407_213440.jpg
p_20170407_213542.jpg

Jant kırıldı
sele ve kolun kauçuğu yırtıldı
pedal ve gidon hasar aldı
ama en önemlisi aynakolum 8 çiziyor bu konu hakkında yardım istiyorum
aynakol octalink buna hollowtech takılır mı? ne yapabilirim aynakolda oynama yok sadece bütün çarklar aynı şekilde yamuluyor dönerken Ankaradayım ne yapabilirim
Herkese kazasız günler diliyorum, okuduğunuz için sağolun

Scudo
Gecmis olsun,
Kazanin şokundan olsa gerek bisikletin modelini veya aynakolun fotografini paylasmamissiniz.

Guzelce dinlenin, kendinizi toparlayin

Videoyu eklemissiniz onu da simdi izledim. Malesef ciddi hatalariniz var. Bu tip yol ayrimlari en riskli olanlardir. Trafik hizli akiyor ve yol cok genis. Olayi asil zorlastiran ve kazaya davetiye cikaran şey ise hizinizin cok dusuk olmasi.
Bu tip yol ayrimlarinda 2 secenek var. İlki (eger mumkunse tabi)neredeyse araclarla ayni hizda seyredip, bir sol seride gecmek. Ve bu sekilde hiz kesmeden yol ayrimini atlatmak.
Videodaki gibi, hizinizin yavas oldugu durumlarda ise mutlaka sagda durup, yolun bosalmasini beklemelisiniz. Cunku yol cok genis, sizin bu yoldan gecmeniz demek 5-10 saniye demek. Bu hizdaki araclarla isiniz zor. Durmaliydiniz... Resmen minibusun uzerine atlamissiniz :( tekrar gecmis olsun

@Serkan Mıstınoğlu bisiklet triban500 aynakol ounce üzerinde gelen aynakol video atmayı unuttum atarım şimdi

Çok geçmiş olsun.

Ayrıca olayın sıcağı ile ''Hastanelik bir şey yok abi'' sözünü kullanmamak gerek. Her ne durumda olursa olsun.. :)

Geçmiş olsun, kazanın oluş şekli ile ilgili @Serkan Mıstınoğlu gerekli hatırlatmaları gayet güzel bir şekilde yapmış. Ucuz atlattığınız bu kaza sizin için büyük bir deneyim olup daha kötülerinden korur umarım.

Çarpmanın etkisiyle aynakolun yaprakları yamulduysa, ancak spider ve bottom bracket'te sıkıntı yoksa komple aynakol değiştirmek yerine yaprak dişlileri değiştirmek daha makul gibi.

Jant için yapılacak fazla şey yok gibi. Üst düzey bir jant değilse yeni çember ve tel alıp ördürmekle uğraşmak yerine daha iyi bir sete geçiş daha mantıklı. Muhtemelen arka aktarıcı ve kadro kulağı da sizlere ömür onları da değiştirmek gerekebilir. Vites kolu kauçuğu ve sele de kolaylıkla bulunuyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: kobalamin
@Sadettin Z. vitesler sağlam onlara bişey olmamış nasıl olduysa ama aynakol krankla birlikte yamuk sadece göbek sağlam ne yapılır bu konuda

Çok geçmiş olsun... Büyük bir kaza olabilirmiş maddi hasarlar çözülür

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
Çok sık yaşadığımız durum. Yol ayrımlarında motor kullanan arkadaşlar gibi hızlı olamadığımız için mecburen en son kısımdan kaçıyoruz devam eden yola. Görüş açımızda kapandığı için bu olası kazalar hepimizin başına gelebilir. Çok geçmiş olsun acil şifalar.

@Owlknife

Krank kolunu yamultacak güçte bir darbenin bottom bracket'e zarar vermemesi de enteresan. Siz tekrar kontrol edin derim.

Lakin dediğiniz gibi göbek sağlamsa yapılacak şey ortada aslında: göbeğe uyumlu yeni bir aynakol alıp takmak.

• Beğen
Geçmiş olsun, sürüş güvenliğiniz için mutlaka kollarınızı açarak geçiş yapacağınız yolu uygun mesafede belirtin.

• Beğen
Tepkiler: Veysel A.
Geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış.?
Artık şöyle yapsaydın böyle yapsaydın demeye gerek yok ne yapmayacağını öğrendin ve bize de öğrettin. Sen çok yaşa. Kazasız günler.

Araçların gün geçtikçe hızlandığı ve yolların otobana döndüğü bir şehircilik var. Bu tip yollarda bisiklete binmek gerçekten tehlikeli olmaya başladı. Bunun yanında senin de biraz hatan var, çok daha önce sola geçmeliydin, ya da iyice ilerleyip bisikleti eline alıp geçebilirdin.

Metropollerde trafik o kadar hızlı ve yoğun akıyor ki, ben aracımla bile zorlanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Videoyu yeni izledim. Anladığım kadarıyla rampa çıkıyorsunuz. Rampa çıkarken hızlanmak zor olduğu için sayın @Serkan Mıstınoğlu 'nun dediği gibi durup beklemeliydiniz ama olan olmuş artık geçmiş olsun tekrar (Bende bir Triban kullanıcısı olarak jantları sevmiyordum bu da bahane olur :) )

@Serkan Mıstınoğlu o yollardan hep geçerim bende anlamadım neden yola çıktığımı bi an atlayıverdim o gün işyerinde herkes imrenmişti nazar değidi kesin :)

Bu aynakol microshit 3lü aktarıcıya uyar mı? (link)

@OnurÖzdağ benim de aklıma geldi acaba neden bastı gazlayım diye mi

Geçmiş olsun. Sende bi sıkıntı olmasın da. Benim de çok dikkat ettiğim yol bu tür yollar, ya bekleyip yol boşalınca geçmek ya da trafiğin hızında giderek kontrollü geçmek gerekiyor arkadan gelene kesinlikle güvenemiyorum.

• Beğen
Geri