Scudo Sports

Kaza yapıp bu hale gelmiş sonra toplanmış araca biner misiniz?

Orkun KnighTR34

Kara atlı prens
Tepki
1.969
İsim
Orkun
Başlangıç
2006—07
Bisiklet
Peugeot
Fotoğraf0146.jpg
Fotoğraf0149.jpg
Fotoğraf0152.jpg

Fotoğrafları eski harici hard disklerin birinde bulmuştum. Araç bizim. Kazası 110 km/h ile giderken kontrolü kaybeden bir otomobilin yandan çarpması ile olmuştu 7 yıldan fazla oluyor. Son birkaç yılda internette yayılan adı artık marka olmuş bazı oto expertizcilerin videolarında (tarcanlar, onay vb.) ağır hasar görmüş ve aslında trafikte olmaması gereken uydurma yöntemlerle toplanmış araçları detaylı bir şekilde görünce bizim otomobilimizden de ciddi korkmaya başladım. Siz olsanız bu şekilde kaza yapmış olduğunu bildiğiniz bir otomobile gönül rahatlığı ile biner misiniz?

Scudo
Fotoğraflardan anladığım kadarıyla aracın yapısal bütünlüğünde, şasi ve iskeletinde bir sorun yok gibi. Sadece kapıların, arka çamurluğun ve airbag'lerin değiştirilmesiyle bu araca güvenle binilebilir diye düşünüyorum.

Eğer hava yastıkları orijinali ile değiştirilip takıldı ise binilir .Şaside bir sorun görünmüyor fotoğraflarda tabi ki aracı bir kaldırıp alta komple bakmak lazım. Görebildiğim kadarı ile binilir . Satarken arabayı apartmanın önünde park halindeydi çatından kar düştü diyebilirsiniz. Yanına mı düştü diye sorarlarsa duvardan sekti diyebilirsiniz. 😂🤣 Şaka bir yana çok geçmiş olsun.

@turbotx150 çok geçmiş olsun.Bu araca bu şekilde de binilir. Kapılar ezilmiş üst çıtada bir şey yok. Alt çıta hafif iki çekiçle düzeltile bilir. 2 kapının da değişmesi lazım. Arkadan ve önden kaza olunca sorunlar çıkıyor. Yanlız bizim ustaların halledemeyeceği iş değil bunlar. İç tarafını görmeden bu kadar yorum yapabiliriz.

Resimde gördüğümüz kadarıyla şasiye zarar verecek bir kırılma olmamış kapi ve hava yastığı değişimiyle tekrar binilir,özelliklede geçen gün şu haberi gördükten sonra sizin araç çiçek gibi kalır yanında,üstelik adam aracı experede sokmuş :ckkmk: (link) şimdi kafalarda tek bir soru,önü 2012 model arkası 2010 model ise bu araba 2011 modelmi olmuş oluyor:booo:

@turbotx150 öncelikle çok geçmiş olsun. Sizin arabada binilmeyecek derecede bir hasar gözükmüyor. Hava yastıkları orijinal ile degismişse sorun yok.

110 km ile bir araç size yandan çarpsa , muhtemelen. Diğer taraftan çıkar. Binilir mi sorusuna gelince aracın ana iskeletinde sorun yok. Yetkili servise verilip güvenle binilir.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ben buna binerim. Niye dersen direklerde çok oyanama yok. Şaşe ve podyede darbe yok. Ekleme kesme yapmadan çektirme ile düzelir . Kapılar değişebilir. Orjinal kapıdan zarar gelmez.

Alıcı olarak hasarın ne olduğunu bilmek isterim.

Bu arabadaki en büyük sorun sağ arka tekerlekte. Darbe sağ arka tekerleğe kadar uzanmış ve gördüğüm kadarıyla lastiğin yarılmasına ve tekerleğin 3-4cm geriye gelmesine sebep olmuş. Kapılar değişir ve hiçbir sıkıntı kalmaz fakat arka aksın şase bağlantılarına ve arka tekerleklerin açılarına baktırmanızı öneririm. İyi bir rot balansçı yardımcı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
kazalı araç tamiri tam bir kumar tamircinin insiyatifine kalmış

110 km ile bir araç size yandan çarpsa , muhtemelen. Diğer taraftan çıkar. Binilir mi sorusuna gelince aracın ana iskeletinde sorun yok. Yetkili servise verilip güvenle binilir.
Araç 110 ile çarpmadı biz 110 ile gidiyorduk önümüzde giderken başka bir aracın hafifçe dokunması sonucu kontrolünü kaybetmiş bir araç sağa sola savrulduktan sonra bize çarpmıştı savrulmanın etkisiyle bayağı bir hız kaybetmişti bir de kazanın hemen öncesinde bir çay molası vermiştik istanbuldan izmire kadar gelmiştik urlaya gidecektik tekrar yola koyulunca nasılsa o kadar yolu sağ salim geldik varacağımız yere 20 km kaldı diye kardeşimle ben emniyet kemerlerimizi takmamıştık allahtan kaza yandan çarpma şeklinde oldu da bizim araç aniden hız kaybetmedi yara almadan çıktık araçtan kaza yandan değil de kafadan olsaydı şu an bu foruma üye değildim yani. Bu kazadan beridir mesafe farketmeksizin emniyet kemersiz otomobile kasksız bisiklete binmem

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Araç 110 ile çarpmadı biz 110 ile gidiyorduk önümüzde giderken başka bir aracın hafifçe dokunması sonucu kontrolünü kaybetmiş bir araç sağa sola savrulduktan sonra bize çarpmıştı savrulmanın etkisiyle bayağı bir hız kaybetmişti bir de kazanın hemen öncesinde bir çay molası vermiştik istanbuldan izmire kadar gelmiştik urlaya gidecektik tekrar yola koyulunca nasılsa o kadar yolu sağ salim geldik varacağımız yere 20 km kaldı diye kardeşimle ben emniyet kemerlerimizi takmamıştık allahtan kaza yandan çarpma şeklinde oldu da bizim araç aniden hız kaybetmedi yara almadan çıktık araçtan kaza yandan değil de kafadan olsaydı şu an bu foruma üye değildim yani. Bu kazadan beridir mesafe farketmeksizin emniyet kemersiz otomobile kasksız bisiklete binmem
Geçmiş olsun

@turbotx150 Geçmiş olsun abartısız söylüyorum hızım 30 km yi geçmeyecek şekilde 3 sokak yandaki markete gitsem emniyet kemerini takarım. Önce kemer sonra kontak alışkanlığım oldu.
Oğlum arkada kemerini takmadan tekerleği döndürmem.

Serviste orjinal parçalarıyla değiştirildiyse ve kayıt altına alındıysa, satıcı da bu resmi gösterdiği taktirde, başka bir yerinde de bir problem yoksa alırım. Tabi piyasasından ucuza alırım. Hele ki ağır hasarlı ise daha ucuza almak isterim. Neden diyecek olursanız, satışı zor, ben de satarken fiyat kıracaklar, bir de kasko bedeli daha yüksek çıkıyor hatta kasko yapmıyor çoğu sigorta şirketi. Ağır hasarlı değil ise daha iyi olur tabi.

@turbotx150
Merhaba Orkun,

2006 senesinde Istanbula giderken Samsun Havzada 2-3 defa takla attim ve arabanin son halini fotograflarda görbilirsin. Arabayi Giresunun Bulancak ilcesinde yaptirdim ve 2009a kadar kullandim sonra bir arkadasima sattim ve 3-4 senede o kullandi sonra garaja birkati. Simdi ise sadece yazin güzel havalarda kullaniyor. Yani araba hala yasamaya devam ediyor ve hic bir sorunu yok.

Kazali hali
DSC00068.JPGDSC00069.JPGDSC00070.JPGDSC00071.JPG

Tamirden sonraki hali.
bmw 1.JPGbmw 2.JPG

@Murat Cömez Gardaşım Allah korumuş lakin araçta sağlam bizim kuş serileri olsaydı , İşin zordu . Almanlar sağlam araba yapıyor kim ne derse desin.@mehmetsunu dediğiniz çıtır hasarlı deyip çeşitli varyasyonlarla itelerlerdi.

Geri