Kendime göre suçlu oranı şu şekilde sıralayabilirim(en az hatalıdan en çok hata yapana)
1-)Yaya hatalı. Sağa sola bakıyor ama pek dikkatli değil gibi. Yola atladıktan sonra hatasını fark ediyor,ama iş işten geçiyor çoktan tabi. Burası Türkiye sayın hanımefendi,yaya olarak ayağınızı yola çıkardığınızda Avrupa'da olduğu gibi araçlar durmaz,basar geçer burada canı isterse kırmızı da bile. Özür de diliyor ama çok geç,yumruğu yedi bile. Geçmiş olsun,umarım iyileşirsiniz
2-)Araç şoförü hatalı. Normalde en suçlu %100 kendisi. Ama bisikletli arkadaşın yaptığı barbarlıktan dolayı 2.sıraya yazıyorum kendisini.Takip mesafesi falan hak getire. Uyuyor mu, telefonla mesaj mı yazıyor,karı kıza mı bakıyor,kimbilir?!
3-)Bisikletlinin yaptığı hareketin hiç bir savunulur yanı yok. Muhtemelen şoka girdi,yoksa öyle bir hareketin mantıklı hiç bir açıklaması olamaz. Şoka girdiği için de öyle bir tepki veriyor. Sonuçta kendinde değil,şoka girmiş (tahminimi söylüyorum) Geçmişte kaza yapıp şoka girdikten sonra İstiklal Marşı'nı esas duruşta okuyup, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuyan şoför haberini hatırlıyorum.
Ayrıca bu haberin maalesef bisikletliye olan bakış açısını kötü etkileyeceğini de düşünüyorum. Zaten bahane aranıyordu alın size bahane