Scudo Sports

Kaza ustune gittim kaldirimda bidaha vurdular canim ulkem

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
BE1EF103-6FEA-4698-96BC-BE3E0B130635.jpeg
Temsili

Hocam demeden edemeyecegim. Turkceniz dehset verici. Okudugumu anladim mi vallahi bilmiyorum fakat gecmis olsun. Ortada bi kaza var galiba. Saglicakla !

Evet arkadaşlar açıklıyorum tolgax3 yeni Türk yapımı robot.
Yakında tolgaXL3 piyasaya sürülecek bu sorunlar ortadan kalkacak.

Necip Fazil Kisakurekten Kaldirimlar siirini sana armagan ediyorum dostum. Sarkisi da var dinlersin.

Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında;
Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum.
Yolumun karanlığa saplanan noktasında,
Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum.
Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık;
Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar.
İn cin uykuda, yalnız iki yoldaş uyanık;
Biri benim, biri de serseri kaldırımlar.
İçimde damla damla bir korku birikiyor;
Sanıyorum, her sokak başını kesmiş devler...
Üstüme camlarını, hep simsiyah, dikiyor;
Gözüne mil çekilmiş bir âmâ gibi evler.
Kaldırımlar, çilekeş yalnızların annesi;
Kaldırımlar, içimde yaşamış bir insandır.
Kaldırımlar, duyulur, ses kesilince sesi;
Kaldırımlar, içimde kıvrılan bir lisandır.
Bana düşmez can vermek, yumuşak bir kucakta;
Ben bu kaldırımların emzirdiği çocuğum!
Aman, sabah olmasın, bu karanlık sokakta;
Bu karanlık sokakta bitmesin yolculuğum!
...

çok geçmiş olsun da arkadaş Alagernon`a Çiçeklerdeki Charlie Gordon galiba.

Dosyalar

• 0000000638117-1.jpg
    0000000638117-1.jpg
    34,3 KB · Okunma: 44
Arkadaşlar bence tamamen geyik amaçlı açılmış bir başlık bu. Yazan arkadaş şu an bizimle süper eğleniyor bence :)

depresyon stayla :)

''Bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıptır.''
Arada bir, bilgi tazelemenin faydalı olduğunu düşünmekteyim.
(link)

(link)

Elimden geldiğince tercüme edeceğim ya da sadeşeltireceğim sevgili @tolgax3 dostumuzun yazılarını... Hadi bakalım başlayalım. Ha Bismillah :)

TX3 : Ulkemi cok seviyorum temiz hava guzel insanlar bisikletle bedava geziyom.ama cok dikkatsizim hep bi bocek gibi ayak altinda ezilmem gerek ama olsun yuce mahkemelerimiz degerli is yapan soferleri ve araclarin degerini koruyacaktir.nede olsa yuzlerce lira kasko yatordi adam aofer.ne kadar ozur dilemem gerek yolda tum vakitleri caliyorum bocek olarak COK DEGERLI MODERATOR YAZIYIDA SIL DELI SACMASI YALANCI SEREFSIZIM BEN ZATEN SENIN COK DEGERLI FORUMUNDAN ZAMANINIDA CALDIK KIPSSS

chuck_schuldiner me'ali : "Ülkemi çok seviyorum. Temiz havası ve güzel insanları var. Bisikletle bedavaya gezebiliyorum (Opsiyonel: Otomobil kullanarak yakıt, bakım vs. masrafı ödemiyorum). Fakat çok dikkatisizim, kendimi trafikte bir böcek gibi hissediyorum ve ezileceğim hissiyatına kapılıyorum. Trafikte araç kullanan "sözde şöförler" bisiklet kullananları önemsemiyorlar. Herhangi bir kaza anında kasko şoförlerin araçlarını koruyacaktır. Bizim bisikletlerde kasko olmadığı için biz haklı dahi olsakta eğer kasko devreye girmezse söförler parasını bizden almaya kalkacaklardır. Mahkemeye şikayet ettiğimizde ise mahkeme neden bisiklet yollarını veya bisikletler için tahsis edilmiş güzargahları tercih etmiyorsun diyerek, biz bisiklet kullananları haksız bulacaktır." (Opsiyonel : Bazı uyanık şöförler ki bunlar muhtemelen kaskosu olmayan veya araçta hasar kaydı çıkmasını istemeyenler direk zorbalıkla, haklı görünerek aracın masrafını bisikletliye tahsis edecektir.)

Yazar (yani TX3 dostumuz) burada artık bu tür yanlışlardan bunalmış olacak ki şöförlere, "taraf tutan mahkemelere kabaca alın yolunuzda, kararınızda sizin olsun. Siz kazandınız benim bir bisikletli olarak bu trafikte yerim yok. Geç oldu ama anladım. " diyerek sitem etmiştir. Devamında ise Moderatör arkadaşın yaptığı bir eyleme kızarak "Yazdıklarımı, konumu sil benim yazdıklarımın bir anlamı yok. Sizde beni dinleyip anlamadıktan sonra benim bu forumda da durmamın bir anlamı yok. Benim yazdıklarım, şikayetlerim zaten yalandı, inanmayın siz bana. Senide yordum." diyerek
"KIPSS" yazarak göz kırpma efekti koymuş.

TX3 : Hocam golbasinda cikarken polis geldi yanima dinlenirken sigara yakti dedi turiste benziyosun bi garip (kara kivircigim dedim ankaraliyim )gidiyorken dedim tehlikeli ankara inis, ciktim.bi arkadas vardi oda yol bisikletli terlemiyomusun canta camurluk etek vardi.gel birlikte gecelim trafik tepe sagdan cikan arabanin arasina gectim 3 sn sonra kornaya baaiyo arkadan isikta kaza var arkadan vurmus fiesta golfe fordda kaput pert. Dedim twhlikeli soldan kacayim indim plazalardan sonra sagdan doldular 3.Seritten hizlandim gittim oh dedim bitti . En sola hizlanan beni gormustur dedim neyse solundan sollayip saga gecim bakarak one temize cikim ,aynaya bile bakmadi sol soll gidiyo ustume glcek camdan napiyon abi ne dedim artik gectim☺.sagda araba yavasliyo dedim saga geciyim mis sonra ,kistiriyo beni bilerek sandim iyice saga gitti dukkana dogru kirdi durdu benide goturdu artik sag ayna kirildi el kaldirdi (ozur anlamindadedi s×kerm yapacagin isi dedim)(burdan okuyosa kusura bakmasin donen aynaya bidaha tokat atrim) indim sarj bitiyo stravayi mutluca kapattim dusmedim kolumda.acimadi diye.Yuruycem kaldirim cimen den eskisehir yoluna gidicem sonra toprak bitti vazgectim kaldirimdan biraz kafam.daldi yavassa gidiyorum sayistay ust gecidi orda sola yakinim sagdan c plaka sprinter farkettim hiphizli fren yapsa bile dusurecek !!! hazirlan 2. Boka gummm !!!kalcama bisey degdi asfalt heralde,dusmedim fazla ayaga kaltim aynokol yamuldu diye arka jant bisey hissetmedim baktim tamam yeter artik bas git dedimPsikolojin bitik zaten..adam inmis tampona bakiyo sen napiyon boyle bilmemne adamin biri bisey yok diyo, zinciri takarken izledi bravo herkese on jantim 8 ciziyo artik yol sehir bilmem ne faso fiso hurma arap ustu cumhuruyetinde siz devam :tskler::krktm:

chuck_schuldiner me'ali : "Hocam Gölbaşı mevkiinden ayrılırken, yanıma polis geldi. Yanımda bir sigara yaktı ve beni turiste benzettiğini söyledi. Bende -kara kıvırcığım- (Opsiyonel : Kusura bakmayın sanırım yerel bir tabir. Ne anlama geldiğini bilemiyorum -c_s) Ankara'lıyım dedim. Polis bana bu yolun inişi tehlikelidir dedi. Orada yol bisikletli bir arkadaş daha vardı, Üzerinde çanta, çamurluk ve etek vardı. Gel birlikte sürelim trafikte diyerek teklif ettim. Sağdan yola çıkan arabanın yanından geçtim. Araç arkamda bir süre sonra arkamdan kornaya basmaya başladı. İleride ışıklarda kaza olmuş. Ford Fiesta marka araç, Volkswagen Golf marka araca arkadan çarpmış. Ford Fiesta marka aracın kaputu kullanılmayacak duruma gelmiş. Burası tehlikeli, sol taraftan gitmeliyim diye düşündüm. Sol taraftan aşağıya doğru indim. Plazalardan sonra sağ şerit yoğunlaştı. Boş olduğunu görünce 3. şerite geçtim. İçimden bu şerit ferahmış diye geçirdim. En sol şerite hızlanarak geçtim, sağımda kalan araçlar beni görmüştür diye düşünerek sağımda kalan araçları sollayıp sağ şeriti kontrol ederek tekrar sağa geçtim. En sağ şeritteki sürücü aynaya bile bakmadan, benim bulunduğum şerite doğru gelmeye başladı. Bende bir şekilde sürücüyü uyardım. Sonra baktım sağ şeritte ki araç yavaşlıyor, sağa geçmenin güzel bir hamle olacağını düşündüm. Fakat bahesttiğim aracın beni sıkıştırmaya çalıştığını düşündüm. Daha sonra bahsi geçen araç en sağa doğru giderek o mevkii de bulunan bir dükkanın önünde durdu. Tabi bu sırada banada çarptı. Sağ aynası kırıldı. Şöför özür dileme anlamına gelen el kaldırma hareketini yaptı. Buradan eğer o şöför okuyorsa kusura bakmasın ama aynı şeyi tekrar yaparsa bir daha aynasına tokat atarım, (-sanırım kırarım demek istedi -c_s) Bisikletten indim. Şarjımın azaldığını görünce Strava uygulamasını mutlu bir şekilde kapattım. Bu esnada mutluyum çünkü düşmedim, herhangi bir yerim yaralanmamıştı. Kaldırımdan, çimenlerin üzerinden Eskişehir yoluna doğru gitmeye başladım. Toprak yol bitti. ( Yazar kaldırım, çimen ve toprak üçgeninde ki geçişleri belirtmediği için ancak bu şekilde sadeleştirebildim. - c_s) Bu arada kaldırımdan gitmekten vazgeçtim. Biraz kafam dağılmış oldu. Yavaş bir şekilde sürmeye devam ediyordum. Sayıştay üst geçidinin orada, sol şerite daha yakınım, sağ şeritten C plakalı Mercedes Sprinter markalı araç çok hızlı bir şekilde geliyordu. Ani bir fren yapsa, o frenin rüzgarıyla bile beni düşürebilirdi. 2. kez kaza yaşayacağımı hissettim. Tam hatırlayamıyorum o anı. Sanırım asfalta düştüm. Bende sağlıksal bakımdan çok fazla bir hasar yoktu. Hemen kalktım. Bisikletimde hasar anlamında ise aynakolum yamulmuştu, Arka jantlarıma baktım sorunsuz görünüyordu. Neyse dedim hemen toparlanıp tekrardan yola koyulmayı düşündüm. Psikolojim iyice bozulmuştu.
C plakalı Mercedes Sprinter markalı aracın şoförü bu esnada, aracından inmiş aracının tamponunu kontrol ediyordu. Bir yandan da bana bağırıyodu, oradan geçen başka bir vatandaş ise söföre aracında bir şey yok diyerek telkinde bulunuyordu. Bu arada bisikletimin zincirini takıyordum. Ön jantım ise hasar görmüştü. Bisikleti hareket ettirdiğimde jantın ayarı bozulmuş, sekiz çiziyordu. Yol, Şehir ve diğer bisikletle ilgili tüm herşey benim içim anlamını yitirmişti."

TX3 : abi cok iyi anlamissin simdi iste.hersey bitti!. bombos bi hayatim var neler yasiyorum hissediyorum.? ne sorunum var bilseniz dayanamazsiniz empati yapsaniz.Gozumu ayirmadan her tehlikeye defansif modda bakiyorum ama durduk yeroe bos animda kaldirimdan bile artik bitti derken bela gibi 5 memurlarinin belasina (bide dusundugum sey tam olacak buralar manyak dolu diyip dururken) kaldirimda Gumm beni buluyo hep ayni teraNE

Abi iyimisin yandan cikan arkandan gelenler yavas trafigi durduran seye haliyle tepki gosterir gormez meaaj atar gum vurur

chuck_schuldiner me'ali : (CmlCLK adlı üyemize ithafen; - c_s)

" Ağabey, beni çok iyi anlamışsın. Benim için her şey bitti. Bomboş bir hayatım var, neler yaşıyorum, neler hissediyorum biliyor musun? Empati yaparsanız, dayanamazsınız. Gelebilecek her tehlikeye karşı savunma halindeyim. Durduk yere, boş bir anımda kaldırımda yürüreken saat 17:00 memeruların iç çıkışı saatinde hepsi üzerime üzerime yürüyorlar gibi hissediyorum. Ne yaparsam yapayım hep aynı şeyleri yaşıyorum ve memurlar bile bana çarpıyorlar.

(tekin17 adlı dostumuzun mesajından alıntı yaparak; -c_s)

Ağabey iyi misin? Yandan çıkan araçlar, arkandan gelen araçlar kısacası trafiği yavaşlatan her türlü şeye tepki gösteriyorlar ve seni sıkıştırıp, hep sana doğru çarpma eylemindedirler.

Sonunda bitti. Alın hayrını görün. Elimden geldiğince sadeleştirdim. Kusura bakmayın ancak bu kadar sadeleşebiliyor :D

@chuck_schuldinerAzminize hayran kaldım doğrusu. 2-3 okuma da bile bir yerden sonra kısa devre yapıp anlatılanı anlayamadım. Sadece ara ara vurguları anlayabiliyordum [emoji4]
Saygılar...

Cemal Ç.

Evet güzel dostlarım, kardeşlerim ve ağabeylerim. Herkes derin bir "ohh" çektiyse, yavaştan dağılabiliriz.

Evet sevgili seyirciler, kâh güldük, kâh ağladık.
Bugünlükte bir programın sonuna geldik. Yapımda ve yayında emeği geçen tüm gönül dostlarımıza teşekkürü bir borç bilir, yarın illa ki aynı saatte görüşmek dileğiyle esen kalın.

Ver oğlum oradan jenerik müziğini yazılar yukarı doğru akmaya başlasın :D

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri