Scudo Sports

Kaza sonrası karbon maşa değişimi (390€!)

Arkadaşlar cevaplar için çok sağolun, hepiniz yardımcı oldunuz. Bu aşamada yurtdışından sipariş, ikinci el veya alüminyum maşa daha mantıklı gibi. 1-2 güne karar veririm..

Scudo
@kvnccelik
Karbona alıştıysan alü düşünme, hiç bişey olmasa psikolojik olarak alışamayabilir, hep bişey eksik gibi hissedebilirsin :s

kaldırıma çarpma olayınızı biraz daha detaylı anlatabilir misiniz. Aynı bisikleti kullanıyorum, ayrıca oldukça ağırım. Kaldırımdan inerken veya çıkarken mi oldu? Eğer vaktiniz olursa fotoğraf paylaşırsanız çok sevinirim. Geçmiş olsun.

@belgen
Merhaba,

İzmitte yaşıyorum, tur dönüşü burada üç yol denen bir yer var. Orada nasıl dalgınlığıma geldiyse tam dik bir şekilde orta kaldırıma girdim. Kavşak, ada gibi bir yer 90 derecelik bir çarpışma oldu, frenlere son 1-2 dakika asılabildim, kendim takla attım ama bişey olmadı. Bisikleti de o halde eve kadar sürebildim. Ama maşa borusu yamulmuş..

Bu hale geldi..

Dosyalar

• 72su3b.jpg
    72su3b.jpg
    14 KB · Okunma: 117
Maşanın aluminyum kısmı yamulmuş gibi. Zaten karbonda yamulma olmaz kırılır :)
Aluminyum tamiri olmuyor mu?

@kvnccelik
Şaft borusu alüminyum ise düzeltilebilir gibi görünüyor. Denediniz mi?

Benimde aklıma hep aynı soru takılır ve yine takıldı, tüm kadro alü iken neden maşa karbon ? Bu bir pazarlama stratejisi midir ? Gerçi bunun hesabını 'koskoca' TREK elbet yapmıştır ama alü kadroya karbon maşa ağırlık merkezini etkilemez mi ? Muhtemelen etkilemiyordur ama benim acemi beynim bunu pek algılayamıyor :)

Sığ düşünüyorum sanırım alü bisikletin tüm metal aksamı alü olmalı gibi geliyor bana :)

Bu arada o fiyat aşırı yüksek geldi bana, geçenlerde açık arttırmadan bir arkadaşa 530 euro'ya karbon kadro aldık. Neredeyse kadro parası isteyecekler maşaya.

@TasogareSelam. Bu konu vesile oldu ben de size bir soru sormak istiyorum. Yakın zamanda bir karbon maşa kesmek durumunda kalacağım sanırım. Bahsettiğiniz işlemi biraz daha detaylandırır mısınız? Klavuz borudan nasıl faydalanabilirim vs. Bu arada elimde alüminyum boruları kesebilmek için gerekli aparat mevcut. Hani şu su borularını da keserken kullanılanlardan. Döndüre döndüre kesip sıfır hatayla tertemiz kesim işlemi yapılabiliyor. Bunu karbon maşa için kullanabilirmiyimki? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Topik sahibi de kusura bakmasın, araya girmiş gibi olduk :)

bence alüminyum kısım düzeltilse bile artık o maşayı kullanmayın. karbon bölümlerde kılcal çatlaklar oluşmuş olabilir.
aliexpress'te uygun fiyatlı bir çok karbon maşa var. aralarında fx'e uygun olan, iyi yorum almış bir model belirleyip satın alın bence.
(link)

@Kara Kartal karbon maşa dediklerine göre yoldaki bozuklukları absorbe edip daha rahat ve güvenli bir sürüş sağlıyormuş.

@Yusuf Z. Şipal

Boruyu şu şekilde kullanın ve üzerine bi delik açın, tamamen düz kullanabilirsiniz böyle olmasına gerek yok
image.jpg
Bu da bahsedilen oluklu kılavuz, isterseniz bundan da bulabilirsiniz, ama boru daha rahat bence
image.jpg

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Karbonu nekadar yüksek devirde keserseniz okadar iyi. El taşma aletlerine takılan minik taşlarla kesip üzerinden zımpara ile geçebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Yanıtlar için teşekkür ederim. Ben de şöyle bir video buldum. Kendi mesajımda da tarif ettiğim boru kesici bu işlevi görüyor, aynı alet. Öncesinde bant vs ile yapıyı güçlendirip öyle deneyeceğim. Selamlar.

Harikaymış, bantı güçlendirmek için sarmamış bence, bant ne kadar güçlendirebilirki ?

Yazık olmuş. Okadar para verin çarpma ile maşanız yamulsun :S

Daha sonra sizdn fahiş fiyat istesinler.

Söyledikleri karbon maşa fiyatına 100 lira daha koysanız benim bisikletin parası ediyor. Belki fazla ekonomik düşünüyorum ama ben olsam yurtdışından ucuza alüminyum maşa alırdım. :D

@Yiğit Alp Okyaylı
Trek affetmez :)

Bence saft borunuz konik ise @SerkanH daki ^masayi almanizi tavsiye ederim.
1. Orjonal trekin masasi
2. Komple karbon safti dahil
3. Durumu yeniden farksiz
4. 250-300TL istiyordu herhalde

Bu fiyata bu firsat kacmaz bence.

Birazdan servisi arayacağım, alüminyum maşa taktırıp hasarlı parçayı alacağım. Belki düzeltilebilecek gibiyse ileride kullanmayı düşünebilirim. Ama bu haliyle orijinal parça almak akıl karı değil.. :) Belki sonrası için aliexpress gibi sitelerden getirtme yoluna gidebilirim ama tam zamanında sezonu kaçırmak istemiyorum..

• Beğen
Tepkiler: Ghost
@Edip Dinçer Sizin önerdiğiniz maşaya V-fren takılamayacağı için Trek Fx 7.5 için uygun olmayacaktır.

Arkadaşlar Trek bugün telefon açtı, eski fiyatta bir yanlışlık olmuş sanırım. UPS olmadan 240€ karbon, 120€ da alüminyum maşa dediler. Ben karbon seçtim. Haziran ortalarına hazır olacak sanırım bisikletim.

Geri