Scudo Sports

Kaza geçirdim bisikletim için bi yardım arkadaşlar

fatih çelik

Aktif Üye
Tepki
35
Bisiklet
Cannondale
Merhaba arkadaşlar.Bugün evden bi boğaz turu atmak için bisikletimle çıktım.Evin aşağısında çok dik bir yokuştan inerken arkadan gelen bi arabanın korna sesiyle yolun soluna çekilmek zorunda kaldım önüm boş diye inmeye devam ederken.Park etmiş bi minibüsün arkasından çıkan taksiyi farkedemedim.Bir anda ne olduğunu anlıyamadan taksi ye çarptım.ön tampona çarpıp ön cama bisikletimle birlikte uçup ön takımı komple parçaladım.Kafama darbe almadım Allaha şükür ama sağ bacağım ve kolum bayağı bi çizildi ambulans geldi pansuman yaptılar öyle sağlam bi darbe almamışım ama şu taksi kamyon çarpmıştan halliceydi.yolun solundan gittiğim için hasar bana kesildi 500 liraya yakın bi masrafı var aracın onu kabullendim.Ama benim bisikletim Caad8 ön jantım kullanılmaz halde,maşam parçalandı,Aynakolumun en büyük yaprağı ve arka jantımda yamuk ama belki bi umut düzelir gibi arka aktarıcı da sağlam gibi gözüküyor ama eminim vurmuşumdur. Delta bisikleti aradım bisikleti gönderin bakarız dediler de çok büyük bi masraf olacağı belli.BU parçalardan uygun fiyatlı nelererde bulabilirim elinde bulunan arkadaşlardan satın alabilirim.Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Scudo
Hocam geçmiş olsun.
Türkiye'de yedek parça bulmak öyle kolay değil. Pek umrunda değiliz distribitörlerin. O nedenle yedek parça değişimi değil de komple değişime gitmen gerek.

Maşayı Delta getirtecektir. Umarım kadroda sorun yoktur. Hatta belki garanti kapsamında yenileyebilirler bile, sormak gerek.
Jant seti ve aynakol forumdan 2. el olarak bulabilirsin. Bütçeye uygun bir şey bakarsın. Diğer parçaları da Delta kontrol edip size haber verir değişmesi gerekenleri. Sanmıyorum ben çok fazla hasar olduğunu.
Senin yerinde olsam ayrıca zinciri de değiştirirdim her ihtimale karşı. İlerde sorun yaşamamak için.

Çok Geçmiş Olsun

Sağol Gökhan bisikleti çok severk almıştım.Hatta yardımların sayesinde bir sürü soru işaretinden sonra seçmiştim :) Delta ya vericeğim kadroyu inceledim bi sorun bulamadım.Bisiklet te benimle birlikte uçtu.Herhalde kadro o şekilde sağlam kaldı.Ama maşa yı direk arabaya çarpınca o anda kırıldı diye düşünüyorum pantolonum arabanın boyasının rengini almış bi kızarıklık var ama halen acısını hissetmiyorum gece sancıycak galiba.Bisikleti bi delta ya bırakıcağım bakıyım duruma göre çıkan masraf a göre forumda arıycam artık.Halen o çarpmadan nasıl böyle ayakta çıktım saşırıyorum.

geçmiş olsun. böyle durumlarda bisikletlilerin zararı karşılaması ilginç. trafik sigortan yok vs yok. veya o sana çarpsa onun trafik sigortası mı karşılayacak? yasada ciddi bir boşluk var.

Çok geçmiş olsun. Umarım fazla maliyet çıkmaz.
Ben de bugün az kalsın bir transitin yan camından giriyordum. Son anda kurtardım.

Çok geçmiş olsun. Önemli olan canınıza önemli bir zarar gelmemesi. Umarım Delta bisiklet, hasarınızı telafi etmek konusunda size yardımcı olur. Karşı tarafın masraflarını karşılamak konusunda, taksinin kasko ya da sigortası devreye giremez mi, bence bi araştırın. Acil şifalar dilerim...

@ilkercom
Boşluk yoktur,aşağıdaki madde ile açıklanmıştır.
Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası(Trafik Sigortası) Genel Şartları'nda açıklanmıştır;
A.1 – Sigortanın Kapsamı
Sigortacı, poliçede tanımlanan motorlu aracın işletilmesi sırasında, bir kimsenin ölümüne veya yaralanmasına veya bir şeyin zarara uğramasına sebebiyet vermiş olmasından dolayı, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre işletene düşen hukuki sorumluluğu, zorunlu sigorta limitlerine kadar temin eder.

İlginiz teşekkür ederim arkadaşlar.Trafik sigortası bildiğim kadarıyla kazaya sebebiyet veren kişinin ki karşı tarafın masrafını karşılıyor.Ben arabamla kaza yaptığımda öyleydi bana çarpan tarafın sigortası yaptırmıştı.benim haliyle şu an trafik sigortası gibi bişeyim olmadığı için karşılayabilecek bir sigortam yok.O anda adamın yolunda önüne çıkan bendim.Kasko durumunu da bilmiyorum adamın da pek bi günahı yoktu.Önümü boş görüp farkedemedim çok küçük bi andı.Ayakta durabildiğime şükretip arabayı hallettim bisikletimde yeniydi daha aksesuarlarımı tamamlamaya çalısırken böyle bi masraf çıkması üzdü beni.

Dostum çok geçmiş olsun;bende bugün dedemi gömdüm geldim kanserden dolayı;o yüzden herşey boş tek gerçek '''ÖLÜM''' dikkat edin kendinize.

@oguzhan kadıoglu

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun..

@ilkercom

Öncelikle arkadaşımıza geçmiş olsun.

Hocam suçlu çıkan zararı öder. Sigorta varsa sigorta öder, yoksa kendi öder.

@fatih çelik

Ağrıyan bölgeye 20 dakika buz uygula, geçmiş olsun ucuz atlatmışsın...

Geçmiş olsun. Ciddi bir kaza atlatmışsın. Kırıldığına göre maşa karbon olmalı. Mümkünse yoğun şehir içi trafikte, ana arterlerde yol bisikleti kullanmamalı. Refleksleri (fren vs) zayıf, hızlanmaya müsait, şoförlerde bisiklete karşı kör olduklarından tehlike büyük olabilir.

çok geçmiş olsun, bisiklete gelen zarar önemli değil telafi edilir, sana bişey olamaması önemli olan.

Geri