Kaza - Emniyet şeridi güvenli mi?

ibrahim_cu

Üye
Kayıt
1 Aralık 2016
Mesaj
45
Tepki
46
Yaş
50
Şehir
istanbul
İsim
ibrahim
Bisiklet
Giant
Bu Pazar sabah erken çıktım, bundan da cesaret alıp, daha önce de yine erken saatte yaptığım bir rotayı yapmak istedim.Dönüş kısmında , çevre yolunda (hava aydınlık, ışıklandırmam ve aynam var) , emniyet şeridinde seyir halindeydim. Ayna kontrolümü yaptım, çok geride sol şeritte ve sağ şeritte birer araba vardı,sağ şeritte araba yoktu, ben öne eğilip, emniyet şeridinde pedallamaya devam ettim. Bir an da solumda beyaz bir arabanın aynası , sol bar-end ime çarptı ve aynası patladı, ben ciddi savruldum fakat dengemi korumayı başardım ve düşmedim. Beyaz hyundai accent araç son hız gitti ve durmadı bile, kaçtı. Ne yazık ki plakasını alamadım. Bir kaç milim ile çok ciddi yaralanma durumunu atlattım. Uzun yol yapan arkadaşlar var, okuyorum. Kendimce bütün önlemleri alarak kullanıyorum, dikkatliyim, emniyet şeridine güvenmek hata mı? Şeritten mi kullanmalıydım? Ya da bisiklet yollarına hep mahkum mu kalacağız?
 
Scudo

hella

Üye
Kayıt
21 Şubat 2017
Mesaj
67
Tepki
84
Şehir
istanbul
Oncelikle geçmiş olsun.Geçen hafta sahil yolunda bisiklet yolu bitince emniyet şeridinde ilerliyordum. Bı ses geldi arkama dönüp baktığımda 3-5 saniye önce geçtiğim yerdeki kaldırıma araba saplanmış. Tam viraj olan yerdi adam muhtemelen başka birşey ile ilgileniyordu ve arabanın kontrolünü kaybetti. Çok şükür o kazaya karışmadım. Fakat bunları gördükten sonra yola inmek istemiyorum. Bu şüphe ile bisiklete de binilmez. Yola inelim ama yine de tedbiri almamız lazım. Acemi çok, sarhoş çok, telefon ile göz temasını hiç eksiltmeyen çok.. bu kadar olumsuzluk varken risk hep yüksek..
 

ÇaNakkaLeRuHu

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Eylül 2015
Mesaj
1.845
Tepki
5.645
Şehir
İstanbul
İsim
MuHammeT
Bisiklet
Merida
Yola çıktığımda şahsen pek fazla birşey düşünmem. İstanbul şartlarında emniyet şeridini kullanmak zorundayız. Zaten başka da çaremiz yok. Orda da gelip üstümüze çıkarlarsa elimizden birşey gelmez yani. ALLAH(C.C.)'a sığınıp çıkarım yola olacağı varsa olur fazla kafaya takmam. Bazen öyle oluyor ki dev gibi kamyonlar yanımdan 5-10 santim ile geçiyor emniyet şeridinde ilerlediğim halde. Düşünürsen gerçekten pamuk ipliğinde sürüyoruz ama dediğim gibi yapacak birşey yok...
 

Özcan

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Nisan 2015
Mesaj
2.091
Tepki
6.900
Yaş
50
Şehir
Bursa
İsim
Özcan
Başlangıç
1978—79
Bisiklet
Specialized
Dün emniyet şeridinden gidiyordum. Solumdaki iki şerit yol yetmemiş herhalde arkadaşa, yarı yarıya emniyet şeridine girmiş halde yanımdan sıyırıp geçti bir kango. Daha sonra şeridini düzeltti ve çekti gitti. Derdi neydi, o anda başka işle mi ilgileniyordu bilmiyorum. Allah akıl fikir versin :(

Bu arada 24 Mart Cuma günü Bursa'da gerçekleşen bir emniyet şeridi ihlal kazası ile ilgili, arkadaşların paylaştığı bir mesaj vardı. Burada paylaşmış olayım:
Saat 3 sularında Mudanyadan Bursa istikametinde Mobese kameralarını geçtikten yaklaşık 150 metre sonra Altan Tatlışen emniyet şeridinde bisikletini sürerken arkasından gelen motorsikletli hızını kesmeden vurmuş, duraksamadan gazlayıp kaçmıştır.
Erol Tatlışen'in Babası... Altan Tatlışen. LEĞEN Kemiği kırılmıştır. Bu yazıyı duyurabildiğimiz kadar duyurulması ve bu durumda yolda daha dikkate alınması istemektedirler.Ayrıca suçlunun ifşa olmasını... resim polisin elinde var fakat şuan alınamıyor. Savcılık kararı çıktıktan sonra verilecektir.
Ulaşabildiğiniz diğer basın kurumlarınada lütfen iletiniz.
 

ÇaNakkaLeRuHu

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Eylül 2015
Mesaj
1.845
Tepki
5.645
Şehir
İstanbul
İsim
MuHammeT
Bisiklet
Merida
@Özcan.

Diyorum ya işte pamuk ipliğinde ilerliyoruz yolda. Birilerinin insafına kalmışız. Çünkü sürekli arkaya bakarak bisiklet süremeyiz. ALLAH(C.C.) kazalardan belalardan hepimizi muhafaza eylesin İnşaAllah.
 

homeless

Üye
Kayıt
22 Şubat 2016
Mesaj
12
Tepki
17
Yaş
39
Şehir
İstanbul
İnsan doğar doğmaz saygıyı öğrenmeli.Yemek yemeyi öğrenmeden,emeklemeyi öğrenmeden,konuşmayı öğrenmeden önce saygıyı öğrenmeli.Empati kurmayı öğrenmeli.
Yoksa değil emniyet şeridinde evinin salonunda otururken bile araba çarpar insana bu ülkede.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
ülkede evinde bile güvende değilken bunca acayip insanın direksiyon başına geçtiği yollarda emniyet şeridi güvenli olabilir mi? Hayır.
 

Atasoy

Terörü ve destekcilerini Lanetliyorum
Kayıt
1 Mart 2016
Mesaj
2.213
Tepki
12.350
Yaş
52
Şehir
antalya
İsim
ibrahim
Başlangıç
1977—78
Bisiklet
Corratec
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Geçmiş olsun!
Yolun müsait olmadığı ve yoğun trafik olan yerlerde ters yönde ve soldan giderek bu sorunu çözebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.
Bu akıllı telofonlar çıktıgindan beri arkandan gelen dangalağın whatsaptan sevgilisine öpücük göndermek isterken seni ezmesi işten bile değil.
 

similacrum

Üye
Kayıt
14 Şubat 2017
Mesaj
4
Tepki
13
Şehir
Düzce
İsim
Deniz Demir
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet kullanırken bir kask kamerası şart en azından kayıt edilip sonradan gözden geçirilebilir. Sonuçta bisiklet bir motorsuz taşıt ve karayollarında en sağ şeritten gider diye bir tanım var. Gelip biri senin canına kast ediyorsa gidip mahkemeye dava açabilirsin şikayet edebilirsin de etmekte lazım ki bizim ülkemizde kimse bu konularda sert uyarılmadıkça derin bir şekilde düşünerek temkinli davranma ve insan olma yetisi kazanamıyor malesef.
 

ibrahim_cu

Üye
Kayıt
1 Aralık 2016
Mesaj
45
Tepki
46
Yaş
50
Şehir
istanbul
İsim
ibrahim
Bisiklet
Giant
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Ters şerit önerinizi dikkate alacağım. Kask kamerasını çok önemsemiyordum, fakat haklısınız, takmak ve sürüşü kaydetmek lazım. Soğukkanlı olmama rağmen o an da plakasını alamadım.
 
Kayıt
8 Mart 2017
Mesaj
54
Tepki
52
Şehir
İstanbul
İsim
Serkan
Bisiklet
Cube
Çok geçmiş olsun abi, malesef her gün farklı çeşit insanlarla karşılaşıyoruz, okuyoruz, görüyoruz.Bilirsiniz tırlar hep en sağ şeridi kullanır ama ben şehirlerarası uzun turlarda ne tırcılar gördüm adam beni 500 metreden görüyor, en sol şeride yani benden en uzak tarafa geçip yanımdan geçiyor, beni geçtikten sonra gene sağ şeride yanaşıyor.Böyle saygı gösteren de var.1 milim yanımdan son hızda geçen motorcular da var.Güzel ülkemin şu forumdaki güzel insanlarını Allah kazadan beladan korusun ne denir ki...
Benim şu zamana kadar karşılaştığım en tehlikeli durum Edirne den İstanbul yapanlar bilir , Silivri ye yaklaşınca sanırım 5-10 km kadar.Yol tek şeride düşüyor,üstelik emniyet şeridi yok denecek gibi 10 cm bişi vede bununla kalmıyor o 10 cm e mümkün olduğunca yanaşayım gideyim diyorsun ama o kadar çukur var ki o yolda , insan ne yapacağını şaşırıyor.Düşünün 5-6 km boyunca İstanbul girişi sayılacak bi yer çok kalabalık bi yer ,diyorum hızlı gideyim arkadan korna çalıp insanı baya strese sokuyolar.Ama çok hızlı gidemezsin çünkü yol o kadar bozuk ki teker her an yarılabilir.İnsan ikilemde kalıyor.Ve en sonunda beklenen oluyor ve dış lastik yarılıyor...Kaçınılmaz son.Ben arkadaşlarımla oraya sırat köprüsü diyoruz . O yolu neden düzeltmiyorlar anlamıyorum, İstanbul sayılır koskoca metropol yahu :)

not : her zaman güvenlik şeridinden giderim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kızılçam

h.kozan

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Ağustos 2016
Mesaj
424
Tepki
681
Şehir
Bursa
İsim
H.Kozan
Ben de devamlı sehirlerarasi yollarda sürerim. Emniyet şeridinde bile giderken daima yolun uzak tarafından gidin arkadaşlar, arada hamle boşluğunuz olsun. Yolun daraldığı kısımlarda durma noktasına gelin. Köprü, tünel, ve yol ayrımlarını 10 kez daha dikkatli geçip, çevrenizi gözlemleyin. Her an tepki vermeye hazır olun. Çok gerekmedikçe gece asla sürüş yapmayın. En sağ şeritten gidiyor olmamız yaşam hakkımızın garantisi değildir. Her şey alkollü bir adamın saniyelik göz kırpışına bakar ve biter...

@Serkancycling O dediğin tırcılardan birine ben de rastladım. Sırf köprüyü rahat geçeyim diye 200 metre kala hızını bilerek düşürdü. Sonra kendini en sol seride atti hiç gerek yokken. Beni geçerken de korna çaldı. O an gerçekten duygulandım. Ama 10 dakika öncesi bir kamyoncu dirseğimdeki tozu almıştı, koca yol solda bomboş dururken.
 

bisikletebin

Forum Demirbaşı
Kayıt
10 Kasım 2016
Mesaj
412
Tepki
503
Yaş
39
Şehir
istanbul
İsim
birol
Bisiklet
Dahon
@Serkancycling o yolun resmini çekip başbakanlık sitesi bimer iletişim merkezine bildirebilir misiniz ?

Kaza yapan araçlar sağa çekip meşhur emniyet şeridinde beklerken arkadan çarpan araçlar neticesinde, yada emniyet şeridinde lastik değiştirirken hakkın rahmetine kavuştuğu ülke burası.
 

ATALAY16

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Nisan 2015
Mesaj
1.558
Tepki
1.718
Yaş
32
Şehir
BURSA
İsim
Fatih Mehmet ATALAY
Bisiklet
Sedona
bisiklet için ayrılmış özel bir yol yok ise yolun en sağından gitmek kanun olarak var (otoban hariç ) bu yüzden trafiğin yoğunluğuna göre sağ şeridi bile kapatabiliyorum bazen ben sürekli araba çarpacak kaza olacak diye korkarak yaşayamazsın gerekli önlemlerini aldıktan sonra devam etmelisin yola ha burası türkiye o ayrı sığırı davarı andavalı yobazı cahili eksik olmaz tabii ama korkarak yaşayamayız geçen hafta mudanya bursa dönüşünde bir abimize motor kasti şekilde çarpıp kaçmış mobese görüntüsü için savcılık bekleniyormuş bukadar basit dedim ya burası türkiye kazasız bol turlar
 
  • Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06

gokean

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2015
Mesaj
30
Tepki
49
Yaş
42
Şehir
İstanbul
İsim
Gokhan Celik
Bisiklet
Specialized
Geçmiş olsun İbrahim bey. Ancak çevre yolu dediğiniz E5 değildir umarım. Ben mi yanlış biliyorum acaba. E5'e bisikletlinin girmesi yasak değil mi? Haklıyken haksız duruma düşmemek için aman diyim. :)
 

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.898
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Araclarla ayni asfalt parcasini paylastiginiz surece daima risk altindasiniz arkadaslar. Bisiklet yolu veya emniyet seridi farketmez


Uyuklayan bir surucu, makas ata ata emniyet seridine de girip cikan bir surucu, veya basligi acan arkadasin yasadigi gibi tamamen "eglence amacli" olarak bile gelip size carpabilirler...