suyunsesi
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.559
- İsim
- Turgay
- Başlangıç
- 1979—80
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Diğer
Kısasa kısas uygula bakalım da kim kimin canını hiçe sayıyormuş gör bakalım.
Kusura bakmayın ama can yakanın canını yakarsan o zaman ceza evi inşa etmeye gerek kalır mı? Ceza evleri neden doluyor da yeni ceza evleri inşa etmeye ihtiyaç duyuyoruz sizce? Ceza evleri kasten adam öldürenlerle dolup taşıyor.
"Can Yakmak" tabiri bu konu başlığındaki örnekte kasıt olmadığını varsayarak çarpan adamın canını nasıl yakarsın ? öyle ağır bir ceza vereceksin ki bu çok yüksek tutarda kan parası cezası olabilir, o adam o parayı öderken canı yanacak. Yoksa adamı 15 yıl hapis ettin kime ne faydası oldu, kazayı yapan adamın bakmakla yükümlü olduğu eşi, çoluğu çocuğu, ana babası vardı hepsi de bu adamla beraber mağdur oldu, cezalandırıldı.
Cezalar caydırıcı olmadığı müddetçe insanoğlu biraz zor yola gelir. O eğitimde, "medeniyet"te zirve yaptığı iddia edilen ülkelerde neden ağır cezalar var bunu izah edebilir misiniz?
Cenab-ı Hak yarattığı kulunu şüphesiz bizden daha iyi tanıyor da ondan "Kısasta hayat var" buyuruyor vesselam.
Ben kısasa kısas cezaya hiç ama hiç katılmıyorum. Oldukça da ilkel buluyorum. Dünya, bir sürü mantıklı ceza örnekleri ile dolu. Önüne gelenin katil konumuna düşeceği bir duruma sokar sizin dediğiniz kısasa kısas olayı. Örnek oldukça basit. Geçmişimize bakmanız yeterli. Ülkemizin geçmişinde yıllarca süren kan davaları ve birbirini öldüren insanları görmeniz yeterli. Bence adaleti sağlayacak sağlam hukuk eğitimi almış liyakatli kişilerin çalışıp ortaya koyacakları kanunlar ve akıllıca cezalar gerekli bizlere. Aynı anda da çok sağlam bir eğitim sistemi. Bu arada çekirdekten yetiştirmeyi ihmal etmeyecek bizler. Biz önce kendi çocuklarımızı doğru düzgün büyütelim öyle değil mi!