MuhammedAdar
Üye
- Tepki
- 71
- İsim
- Muhammed Adar
- Bisiklet
- Diğer
Değerli pedal dostları.Artik rutin haline getirdiğim Kayseri Sarımsaklı rotası hakkında bilgi vermek istiyorum. Yine yol arkadaşımla birlikte ki bir öğretmen arkadaş daha katildi bize, kısa bir yola çıkalım dedik. Hazırlıkları yaptık ve yola çıktık. Hazırlık olarak arkadaş bir teneke getirdi ve ben de tavuk patates ve soğan aldim
. Amaç tenekede tavuk yapmaktı. Diğer adı çingen tavuğu sanirim. Yola çıktık ancak fena yağmur vardı bizi engeller mi tabi ki hayır. Turan a vardığımızda yağmurdan değil de yıldırımlardan korktuğumuz için kahvehaneye oturduk ve çay içtik. Baktık yağmur hafifçe yavaşladı hemen Ağırnas a sürdük. Ve tekrar yolda yağmur bizi yakaladı. Üstümüzde poşetler islanmamızi engelledi. Agirnasta camiye sığındık bu sefer de. Sonra çıkıp yola koyulduk ve kahvehanedeki köylüler bizi çay içmeye davet ettiler. Onlarla sohbet ettik. Gördüğüm o ki bizim yaptığımızı herkes yapmak için can atıyor ama yeltenemiyorlar.Cayci para almadı bizden.Kayseri için büyük bir olay bu
. Sarimsakliya vardık ve hertaraf çamur ağaçlar ıslak.ates yakmamiz lazim ama işimiz zor. Neyse ki elimizdeki tek kuru kağıt olan sigara paketi ile ateş yakmayı başardık. Tavuk mu? Efsane kızardı. Yok böyle bir tat.Cay yapmaya ihtiyaç duymadık. Tavuk ve patates soğan yetti
. Yola koyulduk. Gelirken yolda onlarca salyangoz vardı. Bir süre sonra farkettik onların salyangoz olduğuna. Yağmurdan sonra göçe başlamışlar belli. Ancak istemeyerek de olsa birkactanesini ezdik sanirim. Kayseriye vardığımızda sabah ezanı okunuyordu. Kısa ve keyifliydi.
Bu yolculuk bizi kesmedi ve 2 gün sonra Kayseri Barsama turu yaptık. Günübirlik gidip gelinebilir. Sanırım artık uzun yol yapma vakti geldi.
Bu yolculuk bizi kesmedi ve 2 gün sonra Kayseri Barsama turu yaptık. Günübirlik gidip gelinebilir. Sanırım artık uzun yol yapma vakti geldi.