Scudo Sports

Kayıp Kentin İzinde [Germenicopolis]

@honeybadger Teşekkür ederim faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana :)

Scudo
Yine bir @Candan Biberci klasiği daha önce yüreğine , sonra ayaklarına sağlık.Bir şekilde bir gün seninle bir yerlerde pedallayacağız inşallah dostum.Çok güzel kareler çekmişsin yine,malum köpeklerde tuzu biberi olmuş ;) Tekrarlarını bekliyoruz.Kal sağlıcakla yeşil Bursa'ya selamlar olsun Şehzadeler diyarından...

@Candan Biberci neden milletimiz tehlikeli olabilecek köpekleri ( besili kangal, malaklı, rottweiler vs) gündüz vakti salıp sorumsuz davranır anlamıyorum. Mübarek insan, gündüz insanların yolu kullandığı saatte bahçenin içinde tutsana köpeğini. akşam üstü istersen salıver. Zevk mi alıyorsun köpeğin yoldan geçen insanları taciz edip peşine düştüğünde. Sanırım bizim memlekette turcuların belalısı bu köpekler ve sorumsuz sahipleri.

Forumda merakla her gün yeni bir tur yazısı var mı diye bakıyorum. @Candan Biberci ve bir kaç arkadaşımız resimli roman tadındaki turlarını bizimle paylaşıyorlar sağ olsunlar. @Anonim arkadaşımızın dediği gibi çoğu arkadaşımız mekanik aksamlara ve besin takviyelerine yoğunlaşmışken tur yazıları çok büyük bir boşluğu dolduruyor. Bu konuda içerik sağlayan arkadaşların hepsine sizin vesilenizle özellikle teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Çoğu insan için ilham kaynağısınız.

@şamilkafkas Malesef Bursa'nın bir çok köyünde durum aynı..Yıllardır sayısız badire atlattım ve böylede devam edecek.Benim köyümde böyle bir durum yok ama Bursa'nın özellikle ilçe köylerinde mal koruma ve cehaletin etkisiyle salınan köpekler turcu ve misafirlerin dışında kendi insanlarınada saldırıyor.Köpek saldırısından ölen çocuklar bile oldu.Bu sorumsuzluğun cezasının ağır olması gerekir.
İlgin için ben sana ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.Asıl ilham kaynağım sizlerin ilgisidir.Hafta içi yada hafta sonu yine bol görselli bir antik turum olacak inşAllah :)

@Candan Biberci

yalnız bu söylediğiniz şey çok korkunç. "Köpek saldırısından ölen çocuklar bile oldu." ne demek? Sırf bunun için bile (hatta başlı başına kocaman bir nedenken) tepki koymaları gerekiyor insanların (Tepki göstermemiz gereken bir çok şeye tepkisiz kaldığımızı bilerek bunu söylüyorum!), önlem alınması, önüne geçilmesi gerek -ki önlem diye kastettiğim şey o canlıların katledilmesi de olmamalı ayrıca (Çünkü bizde çözüm hemen en kolayı olacağı için öldür gitsin tamamdır, iki parça zehirli ete bakar!)-

Gerçi memlekette hali hazırda barınakların durumu ortada, hayvan sahipleri de arkadaştan çok sahip , bilinç düzeyi yerlerde ancak yine de tepki gösterilmediği müddetçe bu tür acı hadiselerin önüne geçilemez bence.

Oh be valla bakarken içim açıldı ne güsel dışarda olmak:)

@Candan Biberci Abi yine sen yine müthiş bir tur:) Ne çektin şu sevimli hayvanlardan be abi:( Bu arada tur fotoğrafları ve akıcı anlatımın yanında geçtiğin yerler hakkında tarihsel bilgiler verdiğin için kendi adıma teşekkür ederim.Bu aralar Kütahya ' dayım okul için, özellikle bizim oraları görmek çok iyi geldi, saol.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@ÖmerMurat Açıkçası o çiftlik sahiplerini köpekleri muhafaza etmeleri açısından belediyeye şikayet etmek lazım.Soğukkanlı olamayıp kaçmaya çalışsam kesin parçalardı.
Evet malesef yıllar evvel köyün birindeki bir profesörün oğlu servisten inince dışarda salık duran kendi köpekleri tarafından boyun kısmından ısırılıp şah damarı parçalanması sebebi ile ölüyor.Birde geçen yıl görme engelli bir dede kendi köyünde sahipli ama salık köpekler tarafından komalık edilmişti..
Bağlamayana ceza şart..

@ethem köklü Marmara Bursa'da daha bir güzeldir.

@Osman Tuğrul Rica ederim. @Anonim ve sen bu işin erbabısınız :)
Stel olarak biliyorum ama orjini postamentmiş öğrenmiş oldum.Yaylacık köylüleri koca tarla diye bir yerde saban sürerken bu steli buluyorlar ve köyün kahvesinin bahçesine getiriyorlar.Bir müddet sonra üzerine beton ver mermer al sana masa :)
İlginçtir halen masa olarak kullanılmakta :)

@ceyhunözkan
Trilyeye geldiğimde gözlerim bir bisikletli aradı oda sendin :) İki turcu öğrenci arkadaş denk geldi onlarla sohbet ettim birde şansıma yelkenli klubünün yarışları vardı ve onları seyretme imkanım oldu.
Kütahya'ya selamlar sevgiler hemşehrim :)

@Candan Biberci Orada olup seni misafir edip sohbet etmek isterdim ama denk gelmedi abi , inşallah başka zaman denk geliriz. Aleyküm selam bu arada:)

• Beğen
@ceyhunözkan Teşekkür ederim misafirperverliğin için.O zaman bir çayını içmek vacib oldu :)
Yaza doğru gelirsem belki denk geliriz bundan çok memnun olurum :)

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@Candan Biberci Bu tarz günlük hayatta kullanılan mermer parçası çoğu ürün var. Aizonai antik kentinin kalıntıları şuan çevresinde ki evlerin duvarların da :D Yanlış da bilmiyorsam, kazı evine ait deponun duvarların da tapınak parça taşları bulunuyor. Çoğu evde de bu mevcut ;) Yapacak bir şey yok deniyor. Türkiye yemin ediyorum kaz kaz bitmez. Efesİ bile 125 yıldır Avusturyalılar kazıyor :D ben Laodikeia'ya yönelecek gibiyim bulunduğum il de Pamukkale'de Hierapolis vb. müthiş babamın köyünün evinin arkasında amfi tiyatro var :D Yani kendi köyümü kazmak isterim tabi bu işler malesef ki öyle olmuyor :D daha arkeolog adayıyım allahın izniyle olayım hal çaresine bakılır. Bende siz ve sizin gibi kişilerden etkilendim. Afrodisias'a tur yapmayı ve yakın tanıdığım fotoğrafcı abimi (oda bisikletli) götürüp güzel bir fotoğraf kareleriyle siz forum üyelerine göstermek isterim.

@Osman Tuğrul Daha öncede yazmıştım köyümde lahitten manda yalağı vardı :) Şimdi neyseki müzenin arka bahçesinde.
Hierapolis bencede muazzam bir yer ve diğer antik kentlere göre büyük ölçüde sağlam kalabilmiş.
Bursa tarafları biterse yakın illerede antik turlarım olacak inşAllah.Ama önce iki höyük 6 antik kent var gidilecek:)
Seninde turunu ve fotoğraflarını bekleriz :)

• Beğen
Tepkiler: Osman Tuğrul
Guzel bi tur olmus
Devami gelir INSALLAH

Hocam germenicopolis ismi germenlikten vb mi geliyo?

Ayrica kopekle en son basbasa kalirsam bunu yapmayi denemekten korkuyorum

• Beğen
@gmfaruk Germen(German) adının nereden geldiği hakkında çok net bilgi yok.Genellikle Avrupa ırklarının atası yada Roma'nın barbar ve ilkel topluluklara verdiği genel ad diye geçer.
Köpek saldırısı buna eşdeğer olabilirdi ama bisikletli savunmam olayın gidişatını değiştirdi.
Teşekkür ederim sizede iyi kazasız pedallamalar :)

@Osman Tuğrul
Malesef bilinçlendirme çalışmaları çok zayıf ülkemizde. Üniversitede iken, köylerdeki okullara tarihi eserlerin önemini anlatmak için gezi yapıyorduk. Kaç tane üniversite bunu yapıyor çok merak ediyorum.

Kazıları Avusturyalılar, İtalyanlar, Almanlar yapıyor ülkemizde. Bunu anladım diyelim. Aydın'da Nysa kazılarını yapmaya taa Kanada'dan geliyorlardı. Bizim eserlerimize bizden daha fazla değer veriyorlar.

@Anonim Malesef durum bu, bizim hocalar da eğitim semineri tarzında köy ve kasaba halkına bilgi veriyor fakat, kendi kazı yaptığı ve yakınında ki köy kasabalara :) Öbürleri allah kerim durumunda.

@Anonim
@Osman Tuğrul
Malesef durıum bu.2 yıl evvel Mudanya'daki Myrleia antik kentinin üzerine ısrarla rezidans yapmaya çalıştılar..İşin içine para ve rant girince işler değişiyor tabi..Neyseki üzerine kipa market yaptı ve koruma sözü verdi! Tesellimize bakarmısın...

@Mert E. bey sizinde yüreğinize sağlık :)
Teşekkür ederim.

Geri